Статті

Топ-5 фішок екрана POCO M5. Ідеальний для геймера-початківця

Share

Помічали, які екрани зараз встановлюють у смартфони бюджетного сегмента? З уже стандартною роздільною здатністю Full HD, частотою оновлення 60 Гц, звичайною для очей щільністю пікселів, яскравістю та режимами роботи. Ми до цього звикли, тому отримати свіжі емоції від користування смартфоном стає складніше. А так хотілося б спробувати скролити месенджер і грати в ігри на новому рівні плавності з високою швидкістю відгуку, дивитися фільми і серіали з дійсно натуральними яскравими, соковитими кольорами. Здається, що все це властиво тільки для смартфонів щонайменше середньої або навіть високої цінової категорії. Але головний герой цієї статті – бюджетник РОСО М5 – вже за кілька хвилин доведе, що технології можуть бути доступні кожному!

Детальна роздільна здатність Full HD+

Розмір екрана РОСО М5 – 6,58 дюйма. Але у випадку з цим смартфоном загострювати увагу на діагоналі не потрібно. Адже є більш цікава характеристика – роздільна здатність. Full HD+ – це 2 408 * 1 080 пікселів, що на 20% більше по вертикалі, ніж у звичного для очей Full HD. І навіть така, здавалося б, невелика різниця змушує по-іншому дивитися на звичні інтерфейси будь-яких додатків. А в іграх і зовсім стає простіше побачити суперника, що зачаївся в невідомості. Відчувається свіжість погляду, яку вже не доставляє Full HD. Ніби зір покращився по клацанню і тепер картинка виглядає ще більш чіткою. Однак це не єдина крута фішка, якою володіє РОСО М5. Є ще одна, але про неї ви дізнаєтеся трохи пізніше.

Соковиті кольори IPS-матриці

Детальне та чітке зображення не було б таким приємним для очей, якби не яскраві кольори IPS-матриці. Тому екран показує справді насичену і контрастну картинку, охоплюючи тони високоякісної колірної гами DCI-P3 з природною градацією.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Максимальна яскравість дисплея – 500 ніт. Ви без проблем зможете грати, дивитися фільми, гортати соцмережі і вдома, і на вулиці під час палючого сонця. За це варто подякувати зокрема технології Sunlight Display. Саме вона працює з сонячним світлом, адаптуючи екран і його яскравість під ваші очі. До речі, ви пробували геймінг на відкритому повітрі? Наприклад, у парку або, можливо, на дачі. Напишіть у коментарях про ваш досвід. Вам напевно знайома проблема з недостатньою яскравістю, яку РОСО М5 так елегантно вирішує.

Різкість і адаптивність

Не менш важливою для геймінгу є і частота дискретизації 240 Гц. Вона дає змогу дисплею швидко реагувати на ваші торкання, щоб навіть найменша затримка не вплинула на результат гри.

А розумний екран вміє працювати в різних режимах, щоб зберегти комфорт очей за будь-яких умов. Налаштуйте спеціальні умови під себе для перегляду фільму, читання або гри. Наприклад, режим читання і режим паперу. Дисплей перемикається на тепліші та м’якіші кольори, додає приємне текстуроване тло та розслабляє очі.

З максимальною турботою про зір під час вечірніх посиденьок, РОСО також передбачили DC Dimming, який зазвичай встановлюється лише в топових моделях смартфонів. Тож ваш зір у безпечних руках сучасних технологій.

Здається, що екран бюджетного смартфона й доповнити нічим. Однак у рукаві зачаївся той самий козир, який стане буквально вишенькою на торті.

Динамічна плавність

Максимальна частота оновлення екрана – 90 Гц. І це не маркетинговий хід, а справжнісінький світ плавних і швидких анімацій. Адже чесні та стабільні кадри генеруються потужним чипсетом MediaTek G99.

Грайте в динамічні ігри, спілкуйтеся з друзями і гортайте соцмережі з підвищеною плавністю, яка буквально викликає звикання. Навіть через півгодини легкого геймінгу ви побачите, наскільки 60 Гц відрізняються від 90. Але не забувайте, що завжди є можливість повернутися до звичної частоти оновлення, хоча навряд чи у вас виникне таке бажання.

Надійний захист

Щоб ви впевнено могли користуватися смартфоном, не хвилюючись за цілісність дисплея, усі внутрішні елементи накрили склом надійного виробника Corning® Gorilla® Glass.

Адже саме Corning славиться своєю стійкістю до подряпин і тріщин. Тому ви можете носити РОСО М5 в одній кишені з ключами, грошима та іншими дрібницями, класти смартфон екраном донизу і взагалі не переживати про появу подряпин. Такий унікальний екран заслуговує найнадійнішого захисту.

Підсумки

РОСО М5 дійсно є чим пишатися. У бюджетній ціновій категорії знайти смартфон зі схожими характеристиками екрана досить складно. Тому ця модель цілком може претендувати не тільки на унікальність, а й на найкращий вибір у своєму сегменті.

А як ви вважаєте, чи можна було оснастити РОСО М5 ще більш крутими параметрами, при цьому зберігши вартість? Пишіть у коментарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    Акції Apple б’ють історичний рекорд після анонсу на WWDC

    Акції Apple подолали позначку $200, досягнувши нового історичного максимуму на внутрішньоденних торгах, після представлення набору…

    11.06.2024

    Оновлена політика конфіденційності Adobe викликає критику серед користувачів Photoshop

    Adobe внесла зміни до користувальницької угоди, що викликали обурення серед користувачів програми. Під час запуску…

    11.06.2024

    Apple планує дати вибір між ChatGPT та Google Gemini у майбутньому

    Під час інтерв'ю на WWDC 2024 старший віце-президент з розробки програмного забезпечення Крейг Федеріги заявив,…

    11.06.2024

    Збільште швидкість роботи Samsung Galaxy: поради від експертів Samsung

    Сучасні смартфони – це справжнє диво техніки. Однак навіть найпотужніші пристрої з часом можуть почати…

    11.06.2024

    Нова функція в iOS 18: зміна радіуса розсіювання світла ліхтарика на iPhone

    На WWDC 2024 Apple представила багато нових функцій та оновлень, серед яких був і ліхтарик…

    11.06.2024

    Перший витік One UI 7.0: очікується радість для власників смартфонів Samsung Galaxy

    Samsung зберігає найбільш помітні зміни в дизайні оболонки One UI для майбутнього значного оновлення. Про…

    11.06.2024