ТОП-5 корпусів для ігрових комп’ютерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вдало підібраний корпус для ПК буде не тільки милувати око, а й стане запорукою ефективної вентиляції, мінімізації запилення та шуму. Існують три основі типорозміри корпусів, відповідно до форматів материнських плат: найменші Mini-ITX (часто тонкі або кубічні), середні Mini-Tower (для Micro-ATX) і великі Midi-Tower (ATX або E-ATX). Тоді як гігантські Super-Tower або Full-Tower останнім часом зустрічаються дуже рідко. Ми підібрали п’ятірку стильних і функціональних моделей від Cougar, SilverStone, 2E Gaming, AZZA і Zalman.

Cougar Purity RGB — комп’ютерний корпус середнього розміру Mini-Tower чорного чи білого кольору. Серед білосніжних корпусів є одним з найдоступніших на ринку на даний момент. Причому білим зроблений навіть верхній протипиловий фільтр з магнітним кріпленням. Також на магніт зачиняється прозоре бічне вікно, виготовлене з загартованого скла товщиною 3 міліметри. Кріпиться вікно на петлі, завдяки чому відчиняється по принципу дверцят, потрібно лише потягнути за ручку.

Всередині корпус покритий чорною фарбою, щоб на її фоні більш ефектно виглядали внутрішні компоненти ПК. Материнська плата підходить формату Mini-ITX чи Micro-ATX, а відеокарта — довжиною до 30.5 сантиметрів. Любителі водяного охолодження зможуть встановити 240-міліметровий водоблок зверху. Тоді як фанати повітряного обдуву — процесорну башту заввишки 16 сантиметрів. За замовчуванням встановлений лише один корпусний вентилятор з RGB-підсвіткою. Також світиться стрічка на передній панелі, яка має елегантний і лаконічний дизайн без сітки чи грат.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

SilverStone FARA 312Z — доволі компактний, але при цьому дуже місткий Micro-ATX корпус для ПК. Наприклад, в нього можна встановити відразу дві системи рідинного охолодження, причому широкого типорозміру 280 міліметрів. З заводу корпус комплектується двома 14-сантиметровими ARGB вентиляторами та хабом для синхронізації підсвічування. Сітчаста передня панель ефективно продувається, а її грані додатково декоровані світлодіодними стрічками. Бічна скляна панель позбавлена некрасивих гвинтів, вони перенесені на задню панель.

Блок живлення захований під кожухом, що сприяє охайному кабель-менеджменту. Вміщаються навіть кіловатні БЖ довжиною 20 сантиметрів. Високі ніжки корпуса допомагають вентиляції БЖ. Тоді як довжина відеокарти може досягати 36.5 сантиметра, більших певно і не роблять. А процесорна башта підходить висотою 17 см, чого навіть з запасом. Є посадкові місця для трьох-чотирьох 2.5-дюймових твердотільних накопичувачів та опціонально одного-двох 3.5-дюймових жорстких дисків.

2E Gaming Infinity G205А — повнорозмірний Midi-Tower корпус, в який вміщаються навіть великі материнські плати формату ATX. Довжина відеокарти допускається до 34.5 сантиметрів, а висота процесорної башти — до 16 см. Бічна панель зроблена із загартованого скла, яке стійке до подряпин та помірної сили ударів. Скло позбавлене видимих гвинтів, що додає елегантності. Також зі скла зроблена половина передньої панелі і декорована підсвіткою Infinity з ефектом безкінечності.

Друга половина передньої панелі — це пластикові грати для максимізації забору свіжого повітря. За передньою панеллю розташовані два вентилятори діаметром 12 сантиметрів без підсвітки. Третій пропелер, вже з ARGB, встановлено ззаду на видув. За бажанням ще два вентилятори можно встановити зверху, або перенести туди передні, щоб звільнити місце для водянки до 360 міліметрів. Кнопка керування світінням винесена на інтерфейсну панель. Важить корпус оптимальні 4.8 кілограма: вібрацію добре глушить і спину під час збірки ПК не потягнеш.

AZZA Legionnaire CSAZ-470 — комп’ютерний корпус для навіть найбільших материнських плат E-ATX, а також найдовших відеокарт 40 сантиметрів. Замість скла у якості матеріалу бокової панелі використовується сітка, яка теж дозволяє милуватися компонентами ПК і при цьому чудово пропускає повітря, але не пил. Передня панель зроблена у формі товстих грат, що додає брутальності. За гратами також розташована дрібна пилозбірна сітка і три 12-сантиметрові вентилятори з ARGB підсвічуванням і 3-піновим підключенням до хабу.

Четвертий пропелер встановлено ззаду на видув: він теж має діаметр 12 см і світиться, але конектор вже 4-піновий PWM до материнської плати з можливістю автоматично змінювати оберти залежно від температури. Також світиться маленький елегантний логотип AZZA на передній панелі. За бажанням можна встановити два радіатора СРО: до 280 міліметрів зверху і 360 зпереду. Важить корпус солідні 6.1 кілограма. А заглушки слотів PCI-E зроблені багаторазовими на гвинтах, а не одноразовими що виламуються.

Zalman M2 Mini — мініатюрний корпус для збірки ПК з материнською платою Mini-ITX, двослотовою відеокартою до 29.5 сантиметрів та блоком живлення SFX або SFX-L. Монтується БЖ зпереду, тому до задньої панелі тягнеться подовжувач кабелю 220 вольт. Відеокарта встановлюється вертикально, в комплекті з корпусом відразу постачається гнучкий райзер PCIe 3.0 x16. Максимальна висота процесорного кулера 6 сантиметрів, водянки не підтримуються взагалі, а диски вміщаються лише 2.5-дюймові.

Також є посадкове місце для одного 8-сантиметрового вентилятора зверху на видув. Зовнішні панелі корпусу виготовлені з преміального алюмінію та акрилу завтовшки 4 міліметри. На відміну від скла, в акрилі вдалося зробити вентиляційні отвори. Кріпляться акрилові панелі на гвинти з накатаною головкою, завдяки чому легко демонтуються навіть без викрутки. Передня панель є глухою без перфорації, на ній розташовані лише три елементи: кнопка включення, класичний порт USB Type-A 3.0 і новомодний поворотний Type-C 3.2 Gen 2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.