Для чого потрібен маленький отвір в нижній частині телефону

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Незалежно від того, чи є у вас смартфон на Android (Samsung, Huawei, Oppo, Realme тощо) або iPhone, ви, напевно, помітили крихітний отвір внизу пристрою, чи не так? Не плутати з отвором у навушниках. Ні, насправді, це той, що ще менший. Ви думали, що це несуттєво? Що ж, він відіграє дуже важливу роль, і вам потрібно добре про нього дбати, адже якщо він пошкодиться або засмітиться, ви не зможете нормально розмовляти зі своєю сім’єю. Що ж це таке і як перевірити його потенціал? Ми розповімо вам, що це таке.

Реклама

Для чого призначений маленький отвір у нижній частині вашого мобільного телефону?

Він настільки малий, що майже непомітний, але отвір у нижній частині телефону – це “мікрофон” пристрою, важливий і всюдисущий компонент у всіх смартфонах Android та iPhone. Деякий час користувачі плутали його з лотком для SIM/MicroSD і навіть вставляли в цей отвір шпильки. Можете собі це уявити? Щоб цього більше не траплялося, деякі бренди непомітно змінили розташування цього слоту, розмістивши його на лівій або верхній стороні пристрою. Деякі виробники виявилися ще хитрішими, обравши зовсім несподіване рішення.

Йдеться про відомий канал ютубера JerryRigEverything, присвячений світу технологій, який розкриває незвичайний спосіб, що використовується деякими брендами (Samsung, Xiaomi, Google, One Plus, серед інших) для того, щоб ми не змогли нічого вставити в мікрофон. Слухайте уважно: отвір зменшується зі збільшенням його довжини! Неймовірно, чи не так? Щоб дати нам уявлення про цю винахідливу техніку, ютубер опублікував відео, яке має майже мільйон переглядів. Він протестував різні моделі смартфонів: Samsung Galaxy S22, Google Pixel 6 Pro, Xiaomi Mi 11, OnePlus 10 Pro та iPhone 13 Pro Max. У кожному з них він показує, що в мікрофон неможливо вставити просту голку, оскільки отвір звужується в міру того, як шпилька входить, не даючи їй дійти до кінця. Блискучий захід безпеки, щоб запобігти пошкодженню цього компонента. І ми вважаємо цю ідею особливо геніальною!

А для чого потрібен маленький отвір у верхній частині смартфона?
Бачите ще один маленький отвір у верхній частині вашого мобільного телефону? Він теж не для того, щоб прикрашати його чи вставляти в нього якийсь аксесуар. Цей отвір безпосередньо пов’язаний з мікрофоном, адже саме він покращує якість ваших дзвінків і зменшує будь-які зовнішні шуми, які можуть вас турбувати. І це справедливо незалежно від того, де ви знаходитесь. Тому ви також повинні дбати про нього і не зловживати ним!

Як перевірити мікрофон мобільного телефону?

Використання мікрофона телефону – Джерело: spmСправедливо кажучи, говорячи про технічне обслуговування, нерідко трапляється, що мікрофон не працює належним чином. Що може бути причиною цього? Найпоширеніша причина – забруднення. Дійсно, якщо ваш пристрій не чиститься часто, дуже ймовірно, що отвір забився масою залишків. Ви здивуєтеся, коли побачите, скільки пилу або ворсинок може накопичуватися. Як їх дезінфікувати? Перш за все, з великою делікатністю! Цей компонент настільки крихкий, що з ним потрібно поводитися обережно, щоб не пошкодити його. Для цього можна використовувати невеликий шматочок клейкої пасти або зубну щітку (з дуже м’якою щетиною), злегка змочену в спирті.

Але крім бруду, ваш мікрофон міг спотворюватися через внутрішню несправність, спричинену неправильним поводженням з мобільним телефоном. Також можливо, що деякі оновлення програмного забезпечення або встановлення сторонніх додатків можуть змінити конфігурацію або вимкнути ваш мікрофон, навіть не попередивши вас про це. Нарешті, якщо у вас є сумніви щодо потенційного погіршення якості, найкраще протестувати його, щоб бути впевненим.

Ось процедура, якої слід дотримуватися на вашому мікрофоні Android:

Запишіть cвій голос

Найпростіший варіант – записати свій голос на мобільний телефон і прослухати запис. Якщо ваш голос звучить спотворено або ви помітили дратівливий звук, це може допомогти вам визначити проблему.

Запустіть діагностику системи

Інший варіант – скористатися програмою для діагностики обладнання та системи. Вона виконає різні тести і надасть вам більш точні результати про стан вашого мікрофона.

Де знаходиться мікрофон на iPhone?

У старих моделях iPhone мікрофон зазвичай знаходиться в нижній частині пристрою, зліва від порту для зарядки. На новіших моделях (таких як iPhone SE, 11 і пізніших версіях) ви помітите кілька мікрофонів, розкиданих по всьому пристрою, в тому числі на верхній панелі, нижній панелі і на задній панелі біля камери. Це свідомий вибір Apple: всі ці мікрофони об’єднуються разом для отримання високоякісного звуку як під час дзвінків, так і під час відеозаписів та голосових нотаток.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ