Статті

Названо 5 причин змінити провайдера

Share
Час читання: 2 хв.

Багато користувачів як під’єдналися до провайдера років 10-15 тому, так і не розглядають можливість зміни постачальника послуг. Так, раніше в будинках вибір провайдерів був невеликий, але зараз майже скрізь на вибір пропонується кілька постачальників послуг інтернету. Тарифи і швидкості у них приблизно однакові, але є кілька нюансів.

Як зрозуміти, що провайдера пора міняти? Знайшов 5 причин

Причина №1 – не влаштовує вартість послуг. Багато провайдерів, крім доступу в інтернет, пропонують так звані пакети послуг, які можуть включати в себе ще й цифрове телебачення.

Зараз я думаю над зміною провайдера, оскільки він підняв вартість тарифу на 50 гривень на місяць, до тарифу включено телебачення, яке я не дивлюся. У сусіднього провайдера є тариф тільки з доступом в інтернет (без ТБ) і він якраз на 50 гривень дешевший.

Варто розуміти, що сильно заощадити не вийде – у всіх постачальників послуг приблизно одні й ті самі ціни. Точніше, заощадити можна 1 раз – часто при переході, провайдер дає знижку на кілька місяців за те, що скористалися послугами компанії.

Причина №2 – проблеми з якістю доступу в інтернет чи інших послуг. Якщо ви впевнені, що з вашим Wi-Fi роутером і комп’ютером немає проблем, а інтернет гальмує, зависає, показує низьку швидкість, то можна подумати про зміну постачальника послуг.

Тут теж є нюанс. Можливо, обидва провайдери використовують одну й ту саму інфраструктуру і заміна вам просто не допоможе. Це питання краще з’ясувати у сусідів, які підключені до іншого оператора зв’язку.

Причина №3 – потрібно більше послуг. Сучасний провайдер може вам запропонувати: доступ до сховища медіаконтенту, відеоспостереження, охоронну сигналізацію, цифрове телебачення та багато іншого. Зручно, коли всі послуги надає один оператор – він відповідає за якість, обслуговує обладнання, та й оплачувати можна єдиний рахунок. Можливо, те, чого немає у вашого провайдера, знайдеться у сусіднього.

Причина №4 – маршрутизація. Щоб не писати різні терміни, наведу приклад. Припустимо, ви граєте в ігри на місцевих серверах. З вашого поточного провайдера пінг 30-50, а сусід спокійно грає з пінгом 2-5. Це означає, що шлях від вашого оператора до кінцевого сервера трохи довший, ніж у сусіда. Або ж у вашого провайдера є якісь проблеми з доступом до місцевого дата-центру.

У моїй практиці був випадок, коли з мого міста маршрут до одного місцевого сайту проходив через Київ.

Змінити оператора просто – можна підключити паралельно іншого і подивитися якість. Потім прийти в офіс першого і розірвати договір. Потрібно бути психологічно готовим – вас будуть вмовляти залишитися і, можливо, запропонують дуже хорошу знижку, від якої ви просто не зможете відмовитися.

Причина №5 – оптика в будинок або квартиру. Багато постачальників послуг пропонують оптоволоконний кабель до квартири, а разом з ним і швидкості до 1 Гбіт/сек. Якщо вам потрібна висока якість, то варто задуматися про таку можливість.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Павло Дуров назвав нововведення, які скоро з’являться у Telegram

    Засновник Telegram Павло Дуров анонсував наступну хвилю нововведень, які з'являться у месенджера найближчими днями. Що…

    09.10.2024

    Apple показала вражаючі можливості камери iPhone 16 Pro

    Компанія Apple випустила новий рекламний ролик, присвячений одній з недооцінених функцій iPhone 16 Pro і…

    08.10.2024

    Новий Galaxy A16 5G від Samsung отримуватиме оновлення до 2030 року

    Samsung представив свій новий смартфон Galaxy A16 5G, який пропонує кілька значних покращень порівняно з…

    08.10.2024

    Google тестує нову функцію “What’s new” для спрощення відстеження оновлень Android

    Незабаром Google запровадить нову функцію для Android, що дозволить користувачам відстежувати всі оновлення операційної системи.…

    08.10.2024

    У Samsung відповіли на чутки про можливий продаж напівпровідникового підрозділу

    Як повідомляє Reuters, представник південнокорейської корпорації Samsung прокоментував чутки про можливий продаж підрозділу з випуску…

    08.10.2024

    Microsoft рекомендує придбати новий ПК через закінчення життєвого циклу Windows 10

    Microsoft готується до завершення підтримки Windows 10, і через рік більше не будуть випускатися оновлення,…

    08.10.2024