Статті

Як поставити пароль на комп’ютер або ноутбук

Share

Комп’ютер або ноутбук зберігає багато важливої інформації. Іноді це файли, які не повинні бути доступні оточуючим. Як їх захистити? Звичайно, поставити пароль. На телефоні все простіше, а ось із захистом ПК у багатьох виникають проблеми.

Є кілька способів встановити пароль на комп’ютері. Наприклад, на Mac або Windows це можна зробити, коли користувач входить у систему. Давайте розберемо детальніше, як це зробити на Mac і різних версіях Windows.

Mac OS

Щоб встановити пароль, для початку потрібно відключити опцію автоматичного входу. Для цього заходьте в меню, переходьте в розділ системних налаштувань, переходьте в меню “Користувачі та групи”, заходьте в “Параметри входу”, потім в “Автоматичний вхід” і переводьте його в режим “Вимкнений”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після цього під час увімкнення система попросить ввести дані з авторизації.

Тепер встановлюєте пароль: у меню “Користувачі та групи” заходите в “Змінити пароль” і вводите комбінацію цифр, літер або знаків.

Windows 10

Якщо говорити про цю ОС, то тут можна поставити навіть 3-рівневий захист. Якщо у вас є Windows Hallo, то можна встановити звичайний пароль, пін-код і навіть графічний ключ.

Стандартний пароль

1. Заходьте в меню налаштувань (значок “віконце”) і переходьте в “Налаштування” або “Параметри”.

2. Переходьте у вкладку “Облікові записи”.

3. Тут знаходите “Варіанти/Параметри входу”, натискаєте “Пароль” і “Додати”.

4. Система запропонує створити підказку на випадок, якщо ви забудете пароль. Створіть її та натисніть “Далі”.

5. Вводьте пароль. Не потрібно ставити “qwerty12345”, дату народження тощо. Навіть хакери-початківці швидко доберуться до ваших секретів.

Пін-код

Цей захист не може бути окремим, а лише додатковою перепусткою до вашого ПК із паролем. Там, де ви обирали “Варіанти входу”, обираєте “Пін-код” і натискаєте “Додати”. Система попросить вас ввести вже придуманий раніше пароль, а потім ви зможете ввести пін-код. Це 4 цифри.

Графічний ключ

Ну, це захист для тих, хто дуже вже переживає про збереження даних на своєму комп’ютері. У такого захисту є обов’язкова умова – сенсорний екран. Якщо це про вас, то ви вибираєте картинку і придумуєте жести, які спрацюють на ній як розблокування.

Якщо ж у вас є тривимірна камера або датчик для відбитка пальця, то можна додати і ці способи блокування пристрою. Якщо ні, то три варіанти заборони доступу і так відіб’ють у допитливих всю охоту розкрити ваші секрети.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Рожевий титан – новий колір iPhone 16 Pro

    Аналітик Мін-Чі Куо підтвердив попередні чутки про колірну гамму iPhone 16. У новій Pro-лінійці синій…

    20.05.2024

    “Київстар” знову змінить ціни деяких пакетів – що треба знати

    «Київстар» попередив своїх клієнтів про чергові зміни. Згідно з повідомленням, будуть оновлені умови деяких додаткових…

    20.05.2024

    Названо критичні помилки під час використання бездротової зарядки

    Зараз бездротова зарядка стає все популярнішою серед користувачів різних гаджетів. Однак важливо цією функцією правильно…

    20.05.2024

    Новий ChatGPT-4o “вражає” своїми можливостями

    Літера «o» означає Omni, що говорить про можливості роботи ШІ не тільки з текстом, але…

    20.05.2024

    Штучний інтелект може обманювати, блефувати та прикидатися людьми

    Вчені з Массачусетського технологічного інституту виявили безліч випадків, коли системи штучного інтелекту обманювали людей. Відповідне…

    20.05.2024

    Стало відомо коли Apple випустить нову смарт-мітку AirTag 

    Трекер предметів AirTag наступного покоління від Apple може бути випущений у середині 2025 року. Про…

    20.05.2024