Як поставити пароль на комп’ютер або ноутбук

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Комп’ютер або ноутбук зберігає багато важливої інформації. Іноді це файли, які не повинні бути доступні оточуючим. Як їх захистити? Звичайно, поставити пароль. На телефоні все простіше, а ось із захистом ПК у багатьох виникають проблеми.

Є кілька способів встановити пароль на комп’ютері. Наприклад, на Mac або Windows це можна зробити, коли користувач входить у систему. Давайте розберемо детальніше, як це зробити на Mac і різних версіях Windows.

Mac OS

Щоб встановити пароль, для початку потрібно відключити опцію автоматичного входу. Для цього заходьте в меню, переходьте в розділ системних налаштувань, переходьте в меню “Користувачі та групи”, заходьте в “Параметри входу”, потім в “Автоматичний вхід” і переводьте його в режим “Вимкнений”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після цього під час увімкнення система попросить ввести дані з авторизації.

Тепер встановлюєте пароль: у меню “Користувачі та групи” заходите в “Змінити пароль” і вводите комбінацію цифр, літер або знаків.

Windows 10

Якщо говорити про цю ОС, то тут можна поставити навіть 3-рівневий захист. Якщо у вас є Windows Hallo, то можна встановити звичайний пароль, пін-код і навіть графічний ключ.

Стандартний пароль

1. Заходьте в меню налаштувань (значок “віконце”) і переходьте в “Налаштування” або “Параметри”.

2. Переходьте у вкладку “Облікові записи”.

3. Тут знаходите “Варіанти/Параметри входу”, натискаєте “Пароль” і “Додати”.

4. Система запропонує створити підказку на випадок, якщо ви забудете пароль. Створіть її та натисніть “Далі”.

5. Вводьте пароль. Не потрібно ставити “qwerty12345”, дату народження тощо. Навіть хакери-початківці швидко доберуться до ваших секретів.

Пін-код

Цей захист не може бути окремим, а лише додатковою перепусткою до вашого ПК із паролем. Там, де ви обирали “Варіанти входу”, обираєте “Пін-код” і натискаєте “Додати”. Система попросить вас ввести вже придуманий раніше пароль, а потім ви зможете ввести пін-код. Це 4 цифри.

Графічний ключ

Ну, це захист для тих, хто дуже вже переживає про збереження даних на своєму комп’ютері. У такого захисту є обов’язкова умова – сенсорний екран. Якщо це про вас, то ви вибираєте картинку і придумуєте жести, які спрацюють на ній як розблокування.

Якщо ж у вас є тривимірна камера або датчик для відбитка пальця, то можна додати і ці способи блокування пристрою. Якщо ні, то три варіанти заборони доступу і так відіб’ють у допитливих всю охоту розкрити ваші секрети.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.