Розвіяно два головні міфи про зарядку смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час купівлі нових телефонів і друзі, і консультанти в магазині дають різні поради, націлені на продовження терміну служби гаджета. Серед них є як корисні, так і не дуже. Два найпоширеніші міфи про нові смартфони в бесіді з агентством “Прайм” розвіяв старший фахівець Роскачества з тестування цифрових продуктів Сергій Кузьменко.

Від продавців-консультантів часто можна почути пораду, що для правильного використання акумулятора телефону необхідно його спочатку “в нуль” розрядити, потім “до упору” зарядити і знову розрядити.

“Ця порада стосується нікелевих акумуляторів, які раніше (понад 10 років тому) використовувалися в телефонах повсюдно”, – зазначив співрозмовник агентства.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз у переважній більшості пристроїв використовують переважно літій-іонні акумулятори, для яких старі поради не підходять, пояснив він.

“Для максимально довгої роботи акумулятора необхідно намагатися тримати рівень заряду від 20% до 80%, тобто не рекомендується сильно розряджати пристрій і повністю заряджати”, – додав експерт.

“Також не варто ставити пристрій на зарядку на ніч, адже після повної зарядки пристрій продовжить періодично отримувати енергію, щойно рівень заряду опуститься до 99%”, – зазначив Кузьменко.

Усе це в довгостроковій перспективі скоротить термін служби вашого акумулятора. Також існує потенційна загроза загоряння пристрою під час постійної нічної зарядки. Але можливо це лише в разі, якщо контролер заряду вийде з ладу і енергія без обмежень попрямує в батарею, розповів експерт.

Друга порада щодо використання нових телефонів стосується зарядних пристроїв. Нібито, використовувати “нерідний” дріт або адаптер від старого телефону не можна: це скорочує термін служби гаджета.

“Якщо специфікація зарядного пристрою однакова з новим адаптером, то можна. Потрібно дивитися на вихідні значення вольт і ампер. У тому випадку, якщо адаптер має однакові значення або у старого значення параметри нижчі, то використовувати старий адаптер можна. Якщо ж у старого адаптера вихідна потужність вольт і ампер вища, необхідно ознайомитися з характеристиками смартфона і зрозуміти, чи в допустимих рамках потужність адаптера, який хочете використовувати”, – підсумував фахівець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.