Майстер розповів, як потрібно чистити роз’єми в телефоні

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Смартфон або мобільний телефон – зручні апарати, що поєднують у собі безліч пристроїв і можливостей. Завдяки живленню від акумуляторної літій-іонної батареї, мобільники зберігають здатність до роботи тривалий час.

Реклама

Найчастіше зарядка телефону можлива тільки за наявності зарядного пристрою і справності портів для його підключення.

Несправність цього елемента телефону призводить до візиту в майстерню, де доводиться віддавати гроші за заміну або ремонт згорілого (від’єднаного) порту.

Утім, буває й таке, що в порт потрапив бруд або пил, який заважає нормальному контакту із зарядним пристроєм. Ось і в мене сталася така біда з моєю Xperia.

Я вже налаштувався на те, що доведеться викласти певну суму за роботу, але все пройшло набагато швидше і дешевше. У майстерні мені розповіли, як видаляти забруднення своїми руками без звернення до ремонтників.

Спосіб не новий, але має свої хитрощі. Для початку слід переконатися в забрудненні роз’єму – для цього потрібно піднести порт до світла і, повільно повертаючи апарат, оглянути сам роз’єм і місце навколо нього.

Якщо візуально видно грудочки бруду, пил або інші дрібні частинки, яких там не повинно бути, можна приступати до чищення. Інший спосіб перевірки на бруд – взяти шматочок білого паперу і вставити куточок у роз’єм, якщо на ньому буде видно пил – необхідно чистити.

Для першого етапу очищення використовується той самий папір, складений у трубочку достатнього для проникнення всередину роз’єму розміру. За допомогою паперової трубочки дбайливо й акуратно видаляємо велике і видиме сміття, після чого можна переходити до другого етапу.

Другий етап передбачає використання тонкої голки з обмотаною навколо неї ваткою або марлею. Для кращого ефекту можна змочити ватку перекисом водню, тоді пил та інші дрібні частинки краще приставатимуть до інструменту, що полегшить їх видалення.

Важливий момент – не можна використовувати воду або спиртовмісні рідини, оскільки вони можуть окислити метал контактів.

Використовувати голку потрібно дуже обережно, щоб не пошкодити нутрощі пристрою. Акуратними і плавними рухами вичищаємо бруд і пробуємо підключити зарядний пристрій. Крім голки, можна використовувати і непотрібну зубну щітку з м’яким ворсом.

Ось такий лайфхак на той випадок, якщо є підозри на неправильну роботу зарядки через бруд.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ