Чому Bluetooth навушники зручніші та безпечніші за дротові

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Люблю, коли нічого не заважає музиці. У тому числі дроти. Давно не діставав із шафи дротяні навушники. Розповідаю чому мені подобаються бездротові.

Стандартні

Bluetooth – єдиний стандарт для різних пристроїв. Специфікація стандартизована. Тому сумісність між пристроями висока. Щоб навушники не подружилися з телефоном – величезна рідкість. Навіть якщо девайси належать до різних поколінь. Нові версії стандарту зворотно сумісні з попередніми. Нові гаджети з Bluetooth 5.0 прекрасно ладнають навіть із древніми кнопкодавцями. Головне, щоб блютус підтримувався телефоном.

Універсальні

Використовую одну гарнітуру для iPhone і телефону з Android. Підходить вона до iPad і планшетів інших брендів. Сумісна з компами під управлінням Windows, macOS і Linux. Не потрібно підключати до круглого 3,5 мм. Менший ризик щось пошкодити – порт чи штекер. Зручно в подорожі. Для ноутбука, телефона, планшета і MP3-плеєра – одні навушники.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звучання стабільне і хороше

Головне заперечення проти бездротових “вух” – низька якість звуку. І правда – коли Bluetooth навушники були новинкою, вони не радували. З’єднання обривалося. Сполучення з телефоном не завжди виходило нормально встановити. Звучання нагадувало старий телефон із консервних банок, який ми робили в дитинстві.

З Bluetooth 5.0 вже не пам’ятаю, коли востаннє “плив” звук. З’єднання надійне і стабільне. Кодеки теж удосконалилися. Звук поки не дотягує до аудіофільських дротових вух. Але цілком на рівні зі звичайними. Bluetooth пристрої досить стійкі до перешкод від інших бездротових девайсів. Адже використовують стрибкоподібну перебудову частоти з розширеним спектром і бездротові сигнали малої потужності.

Руки нічим не зайняті

Встановив сполучення. І забув. Девайс “подружився” з навушниками. Не доводиться підключати і відключати “вуха”. Якщо активні і перебувають на відстані менше 10 метрів від телефону – підтягуються автоматично.

Свобода від дротів дорівнює безпеці під час руху

З бездротових “вух” не звисають дроти. Не чіпляються за ґудзики і предмети. Телефон не впаде зі столу при різкому русі. І конектор не буде висмикнутий з порту. Смартфон не вилетить із кишені під час руху. Немає дроту, який може зачепитися за щось у транспорті. Нижчий ризик пошкодити телефон. Менша ймовірність травмуватися самому користувачеві. У спортзалі – без варіантів. Девайс взагалі лежить у рюкзаку. Вдома біля настільного компа якраз і з дротовими непогано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.