Чому завжди варто вимикати Wi-Fi у смартфоні, коли він не потрібен

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно, гуляючи півдня з дружиною по торгових центрах, я виявив, що мій смартфон втратив 20% заряду, хоча я його навіть з кишені практично не діставав. Я й так проводжу багато часу біля комп’ютера і поза домом відпочиваю від гаджетів.

Зайшов у додаток, який показує, які модулі та додатки витрачають енергію. Був здивований – найбільше спожив Wi-Fi модуль, хоча я не підключався до жодних мереж. І я зрозумів – причина в Wi-Fi радарах.

Річ у тім, що бізнесмени зараз хапаються за будь-яку можливість отримати клієнта. Вони використовують технологію Wi-Fi-радара.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тому, якщо з’явилася точка доступу Wi-Fi, то смартфон автоматично опитує її, а разом зі службовою інформацією передає Mac-адресу. Ця адреса є у будь-якого мережевого пристрою і має вигляд:

F8-0F-41-79-1C-28

Біля торгової точки, яка збирає MAC-адреси, стоїть роутер зі спеціальною прошивкою, який збирає всі адреси людей, які проходять повз. Потім ці адреси використовуються в рекламних кампаніях – людям, які часто проходять біля якогось магазину, можуть показати таку рекламу, а раптом вони зайдуть?

Бізнесмени, а точніше люди, які налаштовують для них рекламу (таргетологи), уміють відсівати випадкових перехожих і постійних людей, які, ймовірно, часто відвідують торговий центр і зможуть запропонувати їм рекламу.

Поганого тут, у принципі, нічого немає. Збирають і збирають – рекламу взагалі можна відключити.

Але ось велика кількість Wi-Fi точок, з якими смартфон обмінюється даними, ведуть до підвищення витрати заряду акумулятора. Так, витрата не дуже велика, але все ж – модуль працює, енергію споживає. А у старих смартфонів Wi-Fi, що працює вхолосту, може призводити до уповільнення роботи пристрою загалом.

Тому, я рекомендую відключати Wi-Fi коли він не потрібен. Адже Wi-Fi модуль працює постійно, аналізуючи нові мережі та надсилаючи їм інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.