Топ-20 найкращих смартфонів з AlịExpress у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон – постійний супутник сучасної людини. Телефон, камера, фотобанк, музичний плеєр, навігатор, годинник, пристрій для платежів – усі функції перерахувати складно! Смартфони з АліЕкспресс давно перестали вважатися чимось дешевим і неякісним. На сайті є пристрої в різних цінових категоріях, від скромних моделей за 3000 гривень до наворочених флагманів. Сучасні апарати з непоганими камерами, потужним акумулятором і відмінною продуктивністю обійдуться дешевше, ніж в інших інтернет-магазинах. Наш рейтинг допоможе підібрати найкращий телефон з АліЕкспресс незалежно від бюджету.

Асортимент смартфонів на китайському торговому майданчику налічує понад 20000 найменувань від різних виробників. Перед покупкою потрібно зрозуміти, для яких цілей гаджет буде використовуватися найчастіше. Також варто детально вивчити технічні характеристики і порівняти їх з конкурентами в цьому ціновому сегменті. Мають значення й інші критерії, які ми перерахували нижче.

Надійність бренду. Найпопулярнішими виробниками залишаються китайські гіганти Xiaomi, Realme, UMIDIGI і OUKITEL. Також на сайті можна зустріти продукцію Samsung, LG, Sony і навіть Apple. Щоправда, останні найчастіше продаються в розділі розблокованих, а не нових телефонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відгуки покупців. Вони допоможуть краще зрозуміти, чи варто вкладати гроші в конкретну модель і для яких цілей вона підійде. Найкращі смартфони часто потрапляють у відеоогляди блогерів на різних майданчиках, їх теж варто подивитися перед покупкою.

Дисплей. Середня діагональ екрана у смартфонів з АліЕкспресс – 6 дюймів. Цього достатньо для комфортного інтернет-серфінгу. Для перегляду роликів на YouTube та інших сайтах важливо вибрати модель з великим і яскравим дисплеєм – від 6.4 дюйма.

Камера. У століття соціальних мереж цей критерій для багатьох стає вирішальним. Тим, хто захоплюється зйомкою, потрібна якісна камера, великий об’єм пам’яті для збереження контенту і хороша продуктивність для завантаження додатків. Не варто зациклюватися на кількості мегапікселів, краще звернути увагу на реальні фото і відео покупців.

Акумулятор. Щоб телефон тримав заряд хоча б 1-2 дні, ємність батареї має бути не нижчою за 3000 мАг. Любителям подорожей в екстремальних умовах підійде захищений смартфон з найпотужнішим акумулятором – від 6000 мАг.

Продуктивність. Від цього критерію залежить, чи впорається телефон із важкими іграми та додатками. Ми звернули увагу на модель процесора і кількість ядер у кожному пристрої.

Пам’ять. Найчастіше саме від її кількості залежить середня ціна. Багато моделей поставляються в декількох версіях з різним об’ємом. У потужних сучасних смартфонах, як правило, 4-8 ГБ оперативної пам’яті і 64-256 ГБ вбудованої.

Найкращі недорогі смартфони з АліЕкспресс: бюджет до 200 доларів

Топ-4. UMIDIGI A11

Найдешевша версія UMIDIGI A11 цілком вписується в бюджет до 7000 гривень, проте покупці віддають перевагу смартфону з максимальним об’ємом пам’яті і бездротовими навушниками в комплекті. У ньому встановлено потрійний модуль камер і потужний акумулятор. Роздільна здатність матриці не надто висока, зате є автофокус і подвійний світлодіодний спалах. У цій моделі реалізовано біометричні технології, що рідко зустрічається серед недорогих гаджетів з АліЕкспресс. Можна встановити розблокування за обличчям або відбитком пальця. Також передбачені датчики, що запобігають випадковим торканням під час дзвінків, акселерометр, компас і гіроскоп. Покупцям не сподобалася тільки тривала доставка.

Купити на AliExpress.com

Топ-3. Realme 9i

Realme 9i – одна з найновіших моделей від бренду, яка цілком здатна конкурувати з флагманами. Смартфон відрізняється від попередніх версій сучасним процесором і частотою оновлення дисплея 90 Гц. Цікаво, що обсяг оперативної пам’яті розширюється шляхом підкачки до 3 ГБ. Потужна батарея підтримує швидку зарядку на 33 Вт. У відгуках на АліЕкспресс відзначають не тільки найкращі характеристики телефону, а й стильний дизайн. Задня панель з рифленими смугами красиво грає залежно від освітлення, пристрій зручно лежить у руці. Але тут ховається і вагомий мінус – верхній шар покритий лаком, на ньому моментально з’являються подряпини. Якщо використовувати чохол, такого не повинно статися.

Купити на AliExpress.com

Топ-2. Blackview Oscal C80

Дизайн Blackview Oscal C80 нагадує iPhone 13, як це часто буває у смартфонів з АліЕкспресс. Але ціна пристрою дійсно смішна, а характеристики приємно здивували. Частота оновлення дисплея – 90 Гц, кольори насичені та природні. Сучасна прошивка Андроїд 12 працює швидко і стабільно, а потужний акумулятор підтримує швидку зарядку з адаптером на 18 Вт. Біометричні технології присутні, щоправда, тільки розблокування за відбитком пальця. Товщина корпусу становить близько 8.6 мм. Ще одна особливість телефону – розширення оперативної пам’яті до 14 ГБ і вбудованої до 1 ТБ. Від камери очікувати чудес не варто, але при середньому рівні освітленості вона робить непогані знімки.

Купити на AliExpress.com

Топ-1. Samsung Galaxy M12

Навіть при замовленні товарів на АліЕкспресс краще віддати перевагу перевіреним виробникам. Якість смартфонів Samsung перебуває на досить високому рівні, вони служитимуть довго. Модель Galaxy M12 називають монстром автономності. Потужний акумулятор підтримує швидку зарядку на 15 Вт. Крім того, телефон має непоганий об’єм оперативної пам’яті та квадрокамеру з датчиком глибини, ультраширококутним модулем і лінзою для макрозйомки. Дисплей з високою роздільною здатністю і частотою 90 Гц видає картинку з гідною яскравістю і передачею кольору. Об’єм ПЗП середній, зате пристрій підтримує карти пам’яті до 1 ТБ. Найвагомішим мінусом став повільний інтернет через відсутність 5G.

Купити на AliExpress.com

Найкращі смартфони з АліЕкспресс: бюджет до 300 доларів

Топ-4. Honor 9X

Однією з особливостей Honor 9X став великий FullView дисплей. Завдяки вражаючій роздільній здатності, соковитій і яскравій картинці смартфон стане найкращим рішенням для ігор і перегляду відеороликів. За продуктивність відповідає фірмовий чипсет від Huawei і технологія GPU Turbo 3.0. Що стосується мереж, пристрій підтримує дводіапазонний Wi-Fi (2.4/5G). Завдяки вбудованому підсилювачу сигнал буде стабільним за будь-яких умов. Фронтальний об’єктив висувається. Потрійна задня камера справляється зі своїм завданням, хоча у вечірній час картинка може бути недостатньо яскравою. Головним мінусом, на думку користувачів АліЕкспресс, стало переривчасте і смикане відео без плавних переходів.

Купити на AliExpress.com

Топ-3. UMIDIGI A9 Pro

Потенціал камери UMIDIGI A9 Pro дивує. Виробники передбачили подвійний світлодіодний спалах, ширококутний і портретний режими, панорамну зйомку та інші цікаві налаштування. Дисплей з покриттям з 2.5D скла в металевій рамці вирізняється роздільною здатністю FHD+, гарним запасом яскравості та насиченою передачею кольору. Автономність не відрізняється від інших смартфонів у категорії, зате є підтримка швидкої зарядки (10 Вт). Родзинка моделі – інфрачервоний термометр, що безконтактно вимірює температуру тіла. Його точність залишає бажати кращого, але для непередбачених ситуацій така опція стане в пригоді. Головним недоліком телефону стало те, що корпус нагрівається під час ігор.

Купити на AliExpress.com

Топ-2. Realme 10

Realme 10 – одна з найкращих сучасних моделей вартістю до 300 доларів. Телефон має великий AMOLED екран з роздільною здатністю FHD і частотою оновлення 90 Гц. Є GPS, NFC, розблокування по обличчю або відбитку пальця. Динамічна RAM передбачає збільшення обсягу в 2 рази – до 16 ГБ. Хоча акумулятор і не найпотужніший, він дуже швидко заряджається з адаптером на 33 Вт. А динаміки радують чистим звуком і підвищенням гучності до 200%. Що стосується зв’язку, тут передбачено два слоти для SIM-карт. На АліЕкспресс продаються комплекти із захисним склом і навушниками. Але головною перевагою моделі, судячи з відгуків, стала камера. Доведеться тримати смартфон нерухомо, зате якість фото відмінна навіть вночі.

Купити на AliExpress.com

Топ-1. Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Xiaomi Redmi Note 10 Pro – не найсвіжіша модель від китайського гіганта, але її продовжують активно замовляти на АліЕкспресс. Це зовсім не дивно, адже смартфон оснащений сучасним процесором, потужним акумулятором з підтримкою швидкої зарядки на 33 Вт і цілком достойними камерами з найвищою роздільною здатністю і об’єднанням пікселів “9 в 1” для кращої світлочутливості. Великий AMOLED екран з частотою оновлення 120 Гц видає яскраву картинку за будь-яких умов. Біометричні технології реалізовані добре: є розблокування за обличчям і дактилоскопічний датчик. Корпус додатково захищений від води за стандартом IP53. У відгуках скаржилися тільки на фронтальну камеру і троттлінг.

Купити на AliExpress.com

Найкращі смартфони преміум-сегмента з АліЕкспресс: бюджет від 300 доларів

Топ-4. Google Pixel 6A

Хоча смартфони від відомого виробника рідко з’являються на АліЕкспресс, Google Pixel 6A ця вважається однією з найкращих моделей за співвідношенням ціни і функціоналу. Покупцям пропонуються дві версії на вибір – японська та американська, виробляється товар у Гонконзі. Надійний апарат з фірмовим процесором і оригінальним дизайном підійде для будь-яких цілей. Продуктивність укупі з 6 ГБ ОЗП дає змогу запускати важкі ігри, а камери роблять гідні фото навіть у повній темряві. Відео знімається в 4K, є цифрове збільшення в 7 разів. Слабким місцем став невеликий дисплей з низькою частотою оновлення. Зате корпус захищений від води, а акумулятор витримає до доби активної експлуатації.

Купити на AliExpress.com

Топ-3. OnePlus 8T

OnePlus 8T заслужено потрапляє в категорію флагманських смартфонів з АліЕкспресс. У нього AMOLED екран з частотою оновлення 120 Гц, який видає якісну і приємну картинку. Завдяки технології прискореної зарядки Warp акумулятор відновлюється всього за 15 хвилин. Потужний процесор впорається із завантаженням найважчих ігор, а багатошарова система охолодження запобігає перегріванню корпусу. Для максимального захисту передбачено розблокування за обличчям або відбитком пальця. Квадрокамера з подвійним світлодіодним спалахом знімає відео в 4K/60fps. У відгуках критикують OnePlus 8T тільки через неможливість розширення пам’яті. Але якщо вибрати версію з 256 ГБ ROM, цей мінус здається несуттєвим.

Купити на AliExpress.com

Топ-2. Xiaomi 12T Pro

Сяомі радує новинками постійно, і свіжа модель 12T Pro стала однією з найвдаліших. Неможливо виділити щось одне: у телефона потужний процесор, ємний акумулятор зі швидкою зарядкою на 120 Вт і вражаюча роздільна здатність матриці. Дисплей із частотою оновлення 120 Гц дасть змогу насолоджуватися відео без ривків і спотворень. Окремої похвали заслуговує камера. Вона робить до 30 кадрів за секунду, щоб у підсумку отримати максимально чітке і якісне зображення з природними кольорами. Завдяки великому обсягу пам’яті та кращій продуктивності апарат нерідко купують для ігор. Але у відгуках на АліЕкспресс скаржаться, що він сильно гріється. А ще захист корпусу від води слабкий – усього лише IP53.

Купити на AliExpress.com

Топ-1. POCO X5 Pro

В оглядах користувачі мережі з подивом помічають, що до POCO X5 Pro складно причепитися. Процесор потужний і працює стабільно, є необхідні технології, акумулятор довго тримає заряд і швидко відновлюється. Камера з великою світлосилою вважається середньою на ринку – отримані фото не можна віднести до шедеврів, але викласти їх у соціальні мережі буде не соромно. Як і в Ксіаомі, тут встановлено AMOLED-екран із частотою оновлення 120 Гц. У нього відмінний запас яскравості і приємні кольори. У відгуках на АліЕкспресс рекомендують купувати телефон зі знижкою, в цьому випадку він вважається найкращим співвідношенням ціни і якості. Покупці хвалять швидку зарядку і стабільну роботу біометричних технологій.

Купити на AliExpress.com

Найкращі захищені смартфони з АліЕкспресс

Топ-4. OUKITEL WP15

OUKITEL WP15 посідає почесне місце в рейтингу найкращих захищених телефонів з АліЕкспресс. Здається, тут передбачено все: найпотужніший акумулятор, підтримка 5G, величезний обсяг пам’яті, важкий корпус, що витримує занурення у воду на півгодини, і багато іншого. Батарею можна зарядити швидко за допомогою блока на 18 Вт. Мандрівники не заблукають завдяки стабільній роботі систем навігації GPS, Beidou, Galileo. Для максимальної безпеки є розблокування за обличчям або відбитком пальця. У відгуках хвалять автономність, а ось камера підкачала – є помітні шуми. Недоліки моделі стандартні: висока ціна без знижок (іноді вона сягає 25000 гривень) і вага майже 0.5 кг.

Купити на AliExpress.com

Топ-3. Ulefone Power Armor 13

Ulefone Power Armor 13 трохи відстає від OUKITEL за ємністю акумулятора, зате тут краща камера. І навіть цього смартфона з лишком вистачить на тривалу поїздку або похід. Продавець з АліЕкспресс пропонує різні варіанти комплектації: набір з чохлом для додаткового захисту, бездротовою зарядкою, карабіном і навіть ендоскопом. Великий дисплей з FHD+ роздільною здатністю підійде для ігор і перегляду відео. Цікавою особливістю моделі стала наявність вбудованого лазерного далекоміра з далекобійністю до 40 м. Потужна батарея не тільки довго працює, а й швидко заряджається з блоком на 33 Вт. А в разі потреби телефон сам може живити інші гаджети, наприклад, фітнес-браслет або розумний годинник.

Купити на AliExpress.com

Топ-2. IIIF150 R2022

Корпус IIIF150 R2022 захищений від будь-яких неприємностей за стандартом IP69K. Процесор потужний і сучасний, а пам’ять передбачає розширення до 256 ГБ за допомогою micro SD. Виробник приділив особливу увагу нестандартним функціям: є компас, транспортир, лупа та інші корисні штуки для любителів активного відпочинку. Основна камера з інфрачервоним нічним баченням підійде для зйомки в екстремальних умовах. Потужний акумулятор зі швидкою зарядкою 18 Вт можна вважати одним із найкращих у рейтингу. Він витримає щонайменше 15-30 активного перегляду відео або прослуховування музики. Додатковою перевагою став значних розмірів екран з роздільною здатністю FHD, частота оновлення – 90 Гц.

Купити на AliExpress.com

Топ-1. Cubot KingKong MINI 3

Cubot KingKong MINI 3 у відгуках часто називають наймініатюрнішою моделлю. Завдяки висоті в 4.5 дюйма телефон зручно тримати однією рукою, а за функціоналом він не поступається більш громіздким конкурентам. Є 5G, безконтактна оплата з NFC, підтримка систем навігації GPS, Galileo. Корпус протиударний, він захищений від води і пилу. Так, занурювати смартфон на глибину не рекомендується, але краплі дощу, кави або чаю не зможуть йому нашкодити. Камера посередня, а міні-дисплей навряд чи підійде для ігор і тривалого перегляду відео, але такі телефони купують для інших цілей. У відгуках на АліЕкспресс хвалять якість екрана і гучний динамік, можна причепитися тільки до швидкої розрядки батареї.

Купити на AliExpress.com

Найкращі відновлені смартфони з АліЕкспресс

Топ-4. HTC One M8

One M8 вийшов ще в 2014 році, відразу ставши еталоном дизайну. Алюмінієвий шліфований корпус вкрай приємно заокруглений, що дає йому змогу чудово лежати в руці. Рамки навколо екрана, за сучасними мірками, не найменші, але SuperLCD3 матриця з FullHD роздільною здатністю на 5 дюймах виглядає дивовижно. За продуктивність відповідає чипсет, що видає в AnTuTu близько 43-44 тисяч балів – можна порівняти з нинішніми SoC середнього рівня. До того ж, у дідуся є пара родзинок. Головна – потужні стереодинаміки на передній поверхні, які чисто грають. Друга особливість – подвійна камера з технологією UltraPixel. Фон вона розмиває не ідеально, але загалом знімки виходять чудові, зокрема і в темний час доби. До того ж, камера пише відео з оптичною стабілізацією в FullHD 60 fps.

Купити на AliExpress.com

Топ-3. LG G4

Гаджет, корпус якого зроблено з не найзвичніших матеріалів. Навряд чи ви десь ще зустрічали поруч скло і натуральну шкіру зі справжньою строчкою. Виглядає цікаво, та й у руках відчувається дуже приємно. Продуктивність хороша – близько 70 тисяч балів в AnTuTu – але вона часто зводиться нанівець агресивним троттлінгом (скиданням частот), через що через 20-30 хвилин серйозного навантаження, на кшталт зйомки відео або 3D-ігор, можуть початися пригальмовування. На окрему увагу заслуговує камера. Модуль з оптичною стабілізацією і лазерним автофокусом робить хороші знімки не тільки вдень, але і в умовах недостатнього освітлення. При цьому швидкість фокусування і зйомки феноменальна – багато сучасних флагманів не можуть похвалитися такою ж.

Купити на AliExpress.com

Топ-2. Sony Xperia Z5 Premium E6853

Рамки у Sony, звісно, величезні, але сам дисплей вражає 4К роздільною здатністю і насиченими кольорами. Радує розташування сканера відбитків пальців – у кнопці блокування на правій грані. Рішення вкрай рідкісне, але зручне. Нижче розташувалася гойдалка регулювання гучності і кнопка запуску камери – також рідкість. Фотоможливості нині не дивують, але тримаються на рівні сучасних середньобюджетних пристроїв. Продуктивність також середня – всього 55-57 тисяч балів в AnTuTu. Але цього вистачить для спритної роботи з додатками і простенькими іграми. Модулі зв’язку актуальні: 4G LTE-A cat.6, NFC і навіть ANT+, що зустрічається частіше лише в смартфонах Samsung. Наостанок варто відзначити, що оновлення ОС для Xperia Z5 Premium зупинилися на Android 7.0 – не найактуальніша система на даний момент.

Купити на AliExpress.com

Топ-1. Apple iPhone 7

Айфони вже десяток років вважаються еталонними смартфонами. Всеосяжний АліЕкспресс готовий запропонувати покупцям відновлені версії майже на 10 тисяч дешевше, ніж у магазинах! Що ми отримуємо за скромні 200 доларів? Лаконічний алюмінієвий моноблок із Купертіно. Картинка, яскравість – чудові. Та й користуватися можна однією рукою. На тильній поверхні одна камера. Але якість знімків хороша, на рівні бестселера Galaxy A50. Продуктивність достатня завдяки фірмовому чипсету і відмінній оптимізації софта. Актуальну операційну систему телефон отримуватиме до кінця 2021 року. Із приємних особливостей відзначимо сканер відбитків пальців, WiFi 802.11ac, NFC (тільки для Apple Pay) і пиловологозахист за стандартом IP67, чим можуть похвалитися далеко не всі сучасні смартфони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.