Чи можна відремонтувати телефон у домашніх умовах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли у нас щось ламається, то насамперед ми замислюємося про ціну ремонту. Які є способи заощадити? Чи варто спробувати полагодити самостійно? Адже лагодження смартфона технологічно набагато складніше, ніж, наприклад, ремонт крана в душовій.

Чи можливий ремонт телефону своїми руками

Незважаючи на складну конструкцію, телефон все ж можна полагодити своїми руками. Головне вибирати запчастини з розумом. З якісними деталями кропітке виконання роботи цілком може закінчитися успішно.

Якщо ж ремонт полягає не в простій заміні однієї деталі, або ви думаєте, що не впораєтеся, то, звісно, краще звернутися до сервісного центру. Однак будьте пильні під час вибору майстра і звертайте увагу не тільки на ціну, а й на відгуки інших користувачів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи варто взагалі ремонтувати зламаний смартфон

Для початку оцініть поломку. Іноді ремонт несправності в сервісі буде вигіднішим, ніж своїми руками. Перш, ніж щось робити, вивчіть ціни в кількох сервісних центрах.

Якщо ви власник старої моделі, то при поломці легше просто купити інший смартфон. Наприклад, б/в варіант. Зараз легко знайти недорогу, а головне, повністю робочу, модель.

З новими моделями ремонт виходить вигіднішим, ніж купівля цієї ж моделі.

Як не пошкодити смартфон під час ремонту в домашніх умовах

Під час ремонту своїми руками потрібно знати, що всі деталі всередині смартфона щільно скомпоновані та їх дуже легко зламати, пошкодити, зрушити з потрібного місця тощо. Уважно подивіться інструкцію з розбору телефону вашої моделі в інтернеті, бажано у відеоформаті.

Не поспішайте, зокрема приділіть увагу зняттю дисплея, це один з найважливіших етапів ремонту. Неакуратне зняття дисплея може призвести до відриву шлейфу, тобто призведе до поломки самого екрана. Або ж пошкодяться внутрішні компоненти.

Запам’ятовуйте або записуйте свої дії, щоб потім точно зібрати все назад. Не пошкодьте різьблення болтів, інакше після цього вони перестануть бути придатними до використання. Одна з частих помилок – це вкручування довгого гвинта на місце, де має розташовуватися короткий. Так можна пошкодити материнську плату або провідники. Після такої помилки ціна ремонту збільшиться в кілька разів.

Не забувайте докручувати гвинти. Якщо цього не робити, то порушується прилягання деталей одна до одної, що також шкодить пристрою загалом.

Уникайте потрапляння пилу, бруду та іншого дрібного сміття в робоче поле, тримайте все в чистоті.

Як недорого полагодити телефон

Такі поломки як, наприклад, розбитий екран, вигідніше в ремонтному центрі, ви не зможете в домашніх умовах повернути колишній вигляд пристрою.

При розбитому склі не обов’язково купувати новий дисплей, так як скло можливо відокремити від матриці, тоді ремонт буде коштувати в рази дешевше.

Бувають випадки, коли поломка не дуже серйозна, і полагодити телефон у домашніх умовах стає можливим. Головне дотримуватися всіх правил роботи з таким складним пристроєм і дізнатися докладніше про всі тонкощі ремонту. Але якщо ризики і недосвідченість вас лякають, то найкраще віддати гаджет знаючим майстрам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.