Названо 7 причин швидкого розрядження телефону

Що зробити, щоб батарея телефону перестала швидко розряджатися? Підкажу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Почну з головного – акумулятор залишається найслабшим місцем мобільного гаджета. Повноцінний комп’ютер живиться від тонкої батареї. Насамперед слід зрозуміти, що пожирає запас енергії саме у вас.

Аналіз енергоспоживання

Почніть з аналізу. Перейдіть у розділ налаштувань “Про телефон” або “Про пристрій”. Підпункт називається “Використання батареї”, просто “Батарея” або близько за змістом. Подивіться, які додатки та апаратні ресурси споживають більше енергії. Періодично заглядайте в цей пункт. Через тиждень зможете зробити висновки про те, що витрачає енергію вашого гаджета, і прийняти рішення. Воно може полягати в скороченні використання певної програми або заміни її менш енергоємною альтернативою.

Перезавантаження

Часом телефон не відключають місяцями. Відчули, що став швидко втрачати заряд – перезапустіть. Очистить відкриті додатки, якщо в системі накопичилися якісь помилки – після повторного запуску зникнуть.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Видаліть софт

Якщо не використовуєте якісь додатки, то краще видаліть їх. Ставте тільки необхідні програми. Адже вони працюють у фоновому режимі та надсилають сповіщення. Якщо необхідна – залиште, але коли йдеться про сервіси, до яких звертаються зрідка, краще заходити на нього через сайт.

Налаштуйте екран

Встановіть яскравість дисплея на мінімально прийнятному для ваших очей рівні. Не використовуйте автоматичне регулювання яскравості. Якщо можливо – віддавайте перевагу темній темі або темному режиму.

Бездротові з’єднання

Постійно увімкнені GPS, Wi-Fi і Bluetooth ведуть до швидкої розрядки АКБ девайса. Вмикайте функції лише за потреби. На щастя, для цього достатньо зрушити вниз шторку і торкнутися пальцем відповідного значка.

Оновлюйте додатки

Не у 100% випадків, але зазвичай використання свіжих версій софту веде до скорочення енергоспоживання.

Заміна акумулятора або телефону

Шкодую, але якщо батарея фізично сіла, залишається тільки поміняти її. Якщо знімна – зробити буде простіше. Другий момент – подібна ситуація в справному смартфоні виникає приблизно через 2-3 роки після придбання девайса. Не виключено, що якщо йдеться про бюджетну модель, оптимальне рішення – придбання нової. Адже застаріла не тільки батарея, а й інші апаратні компоненти. З чималою ймовірністю, ОС уже не оновлюється.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.