Де розмістити Wi-Fi роутер, щоб отримати найкращий сигнал

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У наш час важко жити без інтернету, і нам все ще потрібне хороше з’єднання, щоб користуватися мережею у вільний час. Ви коли-небудь працювали вдома або дивилися серіал, а з’єднання не працювало? Це ще більше розчаровує, коли ви переходите з однієї кімнати в іншу. Чи знаєте ви, що правильне розташування Wi-Fi роутера дозволяє отримати вигоду від хорошого з’єднання? Залишайтеся з нами, ми все пояснимо…

Ви придбали Wi-Fi роутер, але не знаєте, де його розмістити, щоб отримати якісне з’єднання? Не хвилюйтеся, ми дамо вам всі поради та підказки, щоб знайти найкраще місце для вашого роутера і насолоджуватися безперебійним з’єднанням.

Як встановити та налаштувати Wi-Fi роутер?

Встановлення та налаштування wifi роутера може здатися складним, але насправді це відносно легке завдання. Перше, що потрібно зробити, це знайти правильне місце для роутера. Зазвичай wifi роутер розміщують там, де знаходиться антена вашого телефону. А це часто найвіддаленіша частина будинку. Але чи дійсно це правильне місце для хорошого wifi з’єднання? Як повідомляє журнал Forbes, ось найкращі місця для встановлення wifi роутера. Дотримуйтесь цих порад:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виберіть місце в центрі будинку для розміщення антени вашого wi-fi роутера

Для когось це може бути очевидно, але не для всіх! Це питання здорового глузду! Антени вашого wifi роутера випромінюють в декількох різних напрямках, тому найкраще розмістити його в центрі будинку, щоб забезпечити гарний зв’язок вдома. І, перш за все, не ставте маршрутизатор в кутку! Якщо ви поставите бездротову точку доступу в кутку, частина сигналу піде назовні, і ви втратите з’єднання даремно! Найпростіший спосіб – знайти центральне місце для вашого бездротового пристрою.

Розмістіть бездротовий маршрутизатор високо

Ви звикли розміщувати точку бездротового доступу на підлозі або на меблях біля підлоги? У вас можуть виникнути проблеми зі з’єднанням, оскільки таке розташування не є оптимальним. Щоб не створювати перешкод для радіусу дії Wi-Fi вашого роутера, розмістіть пристрій якомога вище! Можливо, ви цього не знали, але антени роутерів природним чином випромінюють свої сигнали вниз. Невелика порада: встановіть для цього полицю для вашого wifi роутера. Таким чином, у вас не буде проблем зі з’єднанням, і ваше бездротове покриття не зменшиться!

Не ставте ваш wifi роутер в меблі

Ви розмістили свій wifi роутер всередині меблів, щоб не зіпсувати інтер’єр вашого будинку? Велика помилка! Це правда, що видимі Ethernet-кабелі не дуже приємно виглядають, але не рекомендується замикати ваш wifi роутер в меблях. Це зменшить з’єднання вашої бездротової точки доступу! Буває дуже неприємно бути вдома і втратити інтернет-з’єднання під час перегляду серіалу, тому звільніть свій wifi роутер!

Не розміщуйте маршрутизатор біля джерела води

Кухня – це місце, куди варто вигнати ваш wi-fi роутер. Вода заважає передачі сигналів від вашого пристрою. Це стосується холодильників і акваріумів.

Де найкраще розташувати роутер?

Ви вгадали! Щоб не стикатися з проблемами з’єднання з вашим wifi, його слід розмістити якомога вище у вашому домі. Що може бути краще, ніж розмістити його високо на стіні? Це найкраще місце, щоб не створювати перешкод для вашої інтернет-мережі. Для досягнення найкращих результатів розмістіть маршрутизатор на підвищенні. Слід уникати бетонних стін і гіпсокартону.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.