Топ-5 ознак, що ваш Android-смартфон морально застарів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бюджетний смартфон без проблем працює, як правило, рік. У топових апаратів запас міцності більший – 3-5 років. Поговоримо про ознаки, які свідчать, що пора вже вашого дідка здати в утиль і замінити на новий.

Ваші улюблені програми працюють повільно

Стали помічати, що додатки раптом стали працювати повільно? Річ у тім, що програми оновлюються, а апаратні компоненти вашого смартфона, на жаль, ні. Обсяги даних збільшуються, з’являються нові функції – процесору стає важко обробляти інформацію.

Якщо пощастить, то можна знайти старі версії застосунків і використовувати їх, тільки не завжди це виходить – якщо застосунок працює з під’єднанням до інтернету, то розробник, як правило, забороняє використання застарілого софту і не підтримує його.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особливо різниця відчувається під час одночасної роботи з кількома додатками – перемикання між ними стає дедалі повільнішим і повільнішим.

Мало пам’яті

Не вистачає внутрішньої пам’яті? Ваш смартфон має 8, 16 або 32 гігабайти пам’яті? Цього дуже мало для 2023 року. Навіть 64 гігабайти при активному використанні мобільного гаджета буде “впритул”. На карту пам’яті, на жаль, всі додатки не поставиш – на ній можна тільки файли зберігати. Додати гігабайти в смартфон не вийде, тому пора думати про більш сучасний гаджет.

Показником також є й оперативна пам’ять. Мінімум 4 гігабайти ОЗП має бути в смартфоні в поточних реаліях. 1, 2, 3 – дуже застарілі цифри.

Занадто стара версія Android

На сьогодні актуальними версіями ОС Android є – 10, 11, 12 і 13 версії. Усе, що нижче, – морально застаріло. Якщо 8 і 9 версією ще можна якось користуватися, то все, що нижче, вже краще не використовувати. Проблема в тому, що ці версії давно вже не отримували жодних оновлень, які стосуються швидкодії та безпеки.

Погана камера

Камера на сучасному смартфоні і камера на пристрої, який було куплено років 5 тому, – дві різні речі. Смартфони часто використовують для допомоги у зйомках повнометражних фільмів – технології вже зайшли вперед. Якщо ви хочете робити хороші та якісні знімки навіть за поганого освітлення, краще придбати сучасний смартфон вище середнього цінового бюджету. Камера такого гаджета використовує технології штучного інтелекту для створення правильних і якісних знімків.

Відсутність сучасних функцій

У смартфона, який був куплений кілька років тому, можуть бути відсутніми сучасні функції, наприклад, NFC для безконтактної оплати, швидка і бездротова зарядка. Але варто розуміти, що існують бюджетні девайси, в яких може не бути вищевказаних чи інших функцій – все залежить від вартості пристрою. Навіть роз’єм зарядки, відмінний від USB Type-C, на сьогоднішній день вважається морально застарілим.

Також можна ще й додати втомлений акумулятор як причину, що пристрій уже застарів. Але це, скоріше, непряма ознака – мабуть, минуло вже кілька років з моменту придбання пристрою, і батарея втратила свою ємність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.