Як правильно вставляти сім-карту в iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Здавалося б, що може бути простіше, ніж встановити сім-карту в смартфон? Однак виробники Apple настільки постаралися під час виготовлення своїх пристроїв, що навіть така проста процедура спричиняє масу незручностей. Складність виникає тому, що ці пристрої захищають від будь-якого проникнення, навіть якщо це користувач із сімкою.

Отже, як правильно встановити сім-карту в iPhone, щоб нічого не пошкодити?

1. Перше, що потрібно зробити – це вимкнути смартфон. Для цього затискаєте “Мережа”, чекаєте на сповіщення і свайпаєте вправо для вимкнення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Перевіряєте сімку. Оператори швидко підлаштувалися під виробників смартфонів і почали робити сімкарти, які не вимагають обрізки. По суті, коли ви берете сімку в салоні, вона вже підходить під усі розміри. Досить просто видавити рамку.

Сімки на iPhone бувають таких розмірів: на старих пристроях були сімки 25×15мм (це повнорозмірна сімкарта), на iPhone 4 і 4S – 15×12мм (microSIM), а на пристроях від 5 і новіше – 12,3×8.8 (nanoSIM).

Залежно від того, видавлюється ваша сімка чи обрізається, будьте готові, що це буде потрібно.

3) Відсік для сімки, залежно від моделі, розташований у бічній рамці, у верхній або в бічній частині.

4. У стандартній комплектації смартфона є спеціальна “скріпка” для відкривання лотка сім-карти. Це вбереже корпус від подряпин. Можна взяти скріпку від іншого пристрою. Головне, щоб підійшла за довжиною. Вставляєте скріпку, трохи придавлюєте і витягуєте лоток.

5. Ставите сімку в лоток. За розмірами виїмки під сімку можна зрозуміти, якого вона розміру. Найімовірніше, це буде nanoSIM. Якщо ви не знаєте, як повернути, то в 99% випадків плата з контактами на сімці має дивитися вниз. Одразу попередимо: лоток дуже крихка деталь. Не варто вдавлювати сімку занадто сильно, оскільки лоток може погнутися, і повернути його в початковий стан буде вкрай складно.

6. Вставляєте лоток. Тут ви вже навряд чи помилитеся. Трохи придавлюєте, щоб він замикався.

7. Вмикаєте iPhone. Потрібно почекати трохи, щоб увімкнувся пристрій, а потім, щоб сімка зареєструвалася. Тут робити вже нічого не потрібно. Тільки чекати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.