Статті

Куди поставити Wi-Fi роутер. Не робіть цієї помилки, якщо хочете швидкісний інтернет

Share

Де ваш дім, там і ваш Wi-Fi… Не думаю, що можна не помітити, наскільки важливим елементом домашнього обладнання став домашній Wi-Fi роутер, який надає всім членам сім’ї (і, можливо, навіть сусідам, якщо ви хоча б мінімально не захистили свою мережу) доступ до інтернету.

Ми підключаємо все більше і більше пристроїв до домашньої мережі – і в епоху розумних домашніх рішень їх буде ставати все більше і більше. Телевізори вимагають все більшої і більшої пропускної здатності, ми транслюємо все більше і більше сервісів, граємо в онлайн-ігри і підключаємо все більше телефонів, планшетів, ноутбуків, пилососів… І наскільки швидко і безперебійно все це відбувається, залежить від непримітного пристрою, який ми зазвичай розміщуємо не в тому місці. Де повинен стояти роутер, щоб не виникало проблем з підключенням і можна було створити оптимально функціонуючу домашню мережу?

Найпоширеніші помилки при виборі місця розташування роутера

Перша помилка – неправильна висота

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Wi-Fi роутери зазвичай передають сигнал назовні і вниз, тому розміщувати роутер, наприклад, на підлозі – погана ідея. Безумовно, він буде працювати краще, якщо буде ближче до стелі, ніж до підлоги, наприклад, на вищій полиці або закріплений на стіні – оптимальною висотою буде близько 1,5-1,8 м.

В ідеалі, роутер повинен бути розташований на відстані не менше метра від інших предметів – я бачив роутер, замаскований на книжкових полицях в будинку друга, що, безумовно, заважало його роботі і сповільнювало з’єднання.

Друга помилка – поблизу інших пристроїв, що працюють на тій же частоті

Мікрохвильові печі або електронні няні використовують частоту, схожу на частоту Wi-Fi роутерів, тому розміщення їх поруч може спричинити перешкоди. Хоча мікрохвильова піч спроектована так, щоб утримувати хвилі всередині, вона може випромінювати перешкоди, коли її увімкнено.

Більш того, мікрохвильова піч – це великий металевий ящик, що також не робить позитивного впливу на роботу роутера. Радіохвилі — це електромагнітні хвилі, і металеві матеріали поглинають їх. Це призводить до ослаблення сигналу Wi-Fi.

Бетонні стіни самі по собі також є великою перешкодою для радіохвиль – і все-таки всередині них також є підсилення та інсталяції … Додамо сюди дзеркала, які використовують алюміній, і в той же час відбивають сигнал назад… У випадку мульти – поверхових будинків великою перешкодою для радіосигналу буде, наприклад, тепла підлога.

Третя помилка – занадто багато стін і стель

Звичайно, неможливо тримати маршрутизатор подалі від стін або стелі, але майте на увазі, що деякі будівельні матеріали, такі як метал, цегла та бетон, можуть впливати на сигнали Wi-Fi, особливо якщо стіни дуже товсті. У меншій мірі на продуктивність Wi-Fi негативно впливають стіни з інших матеріалів, але все одно потрібно враховувати, що гіпсокартон або цегла можуть пригнічувати сигнал. У меншій мірі сигналу може заважати кераміка, тобто популярна плитка.

Четверта помилка – за телевізором

Дуже часто ми розміщуємо роутер за телевізором – особливо якщо інтернет-провайдер є ще й телепровайдером і ми отримуємо обладнання від нього. Підписуючи договір на ТБ та Інтернет, Тоя надала мені кабельний модем з вбудованим бездротовим маршрутизатором ARRIS TG3442 , і я інстинктивно розташував все разом із приставкою за телевізором, щоб не кидалося в очі. . помилка. По-перше, електронний пристрій може створювати перешкоди для хвиль, а по-друге, через його поверхню – зазвичай це велика плоска поверхня, яка блокуватиме поширення сигналу.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Wi-Fi
  • Останні записи

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024

    В Engadget назвали 5 найкращих середньобюджетних смартфонів, які можна купити навесні 2024 року

    Йдеться про смартфони вартістю від $150 до $300 (5900 до 12000 гривень). Лідером у цій…

    16.05.2024

    Android 15 дозволить приховати програми

    Користувачі операційної системи Android 15 зможуть приховувати свої програми від сторонніх. Таку функцію, яка називається…

    16.05.2024