Куди поставити Wi-Fi роутер. Не робіть цієї помилки, якщо хочете швидкісний інтернет

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Де ваш дім, там і ваш Wi-Fi… Не думаю, що можна не помітити, наскільки важливим елементом домашнього обладнання став домашній Wi-Fi роутер, який надає всім членам сім’ї (і, можливо, навіть сусідам, якщо ви хоча б мінімально не захистили свою мережу) доступ до інтернету.

Реклама

Ми підключаємо все більше і більше пристроїв до домашньої мережі – і в епоху розумних домашніх рішень їх буде ставати все більше і більше. Телевізори вимагають все більшої і більшої пропускної здатності, ми транслюємо все більше і більше сервісів, граємо в онлайн-ігри і підключаємо все більше телефонів, планшетів, ноутбуків, пилососів… І наскільки швидко і безперебійно все це відбувається, залежить від непримітного пристрою, який ми зазвичай розміщуємо не в тому місці. Де повинен стояти роутер, щоб не виникало проблем з підключенням і можна було створити оптимально функціонуючу домашню мережу?

Найпоширеніші помилки при виборі місця розташування роутера

Перша помилка – неправильна висота

Wi-Fi роутери зазвичай передають сигнал назовні і вниз, тому розміщувати роутер, наприклад, на підлозі – погана ідея. Безумовно, він буде працювати краще, якщо буде ближче до стелі, ніж до підлоги, наприклад, на вищій полиці або закріплений на стіні – оптимальною висотою буде близько 1,5-1,8 м.

В ідеалі, роутер повинен бути розташований на відстані не менше метра від інших предметів – я бачив роутер, замаскований на книжкових полицях в будинку друга, що, безумовно, заважало його роботі і сповільнювало з’єднання.

Друга помилка – поблизу інших пристроїв, що працюють на тій же частоті

Мікрохвильові печі або електронні няні використовують частоту, схожу на частоту Wi-Fi роутерів, тому розміщення їх поруч може спричинити перешкоди. Хоча мікрохвильова піч спроектована так, щоб утримувати хвилі всередині, вона може випромінювати перешкоди, коли її увімкнено.

Більш того, мікрохвильова піч – це великий металевий ящик, що також не робить позитивного впливу на роботу роутера. Радіохвилі — це електромагнітні хвилі, і металеві матеріали поглинають їх. Це призводить до ослаблення сигналу Wi-Fi.

Бетонні стіни самі по собі також є великою перешкодою для радіохвиль – і все-таки всередині них також є підсилення та інсталяції … Додамо сюди дзеркала, які використовують алюміній, і в той же час відбивають сигнал назад… У випадку мульти – поверхових будинків великою перешкодою для радіосигналу буде, наприклад, тепла підлога.

Третя помилка – занадто багато стін і стель

Звичайно, неможливо тримати маршрутизатор подалі від стін або стелі, але майте на увазі, що деякі будівельні матеріали, такі як метал, цегла та бетон, можуть впливати на сигнали Wi-Fi, особливо якщо стіни дуже товсті. У меншій мірі на продуктивність Wi-Fi негативно впливають стіни з інших матеріалів, але все одно потрібно враховувати, що гіпсокартон або цегла можуть пригнічувати сигнал. У меншій мірі сигналу може заважати кераміка, тобто популярна плитка.

Четверта помилка – за телевізором

Дуже часто ми розміщуємо роутер за телевізором – особливо якщо інтернет-провайдер є ще й телепровайдером і ми отримуємо обладнання від нього. Підписуючи договір на ТБ та Інтернет, Тоя надала мені кабельний модем з вбудованим бездротовим маршрутизатором ARRIS TG3442 , і я інстинктивно розташував все разом із приставкою за телевізором, щоб не кидалося в очі. . помилка. По-перше, електронний пристрій може створювати перешкоди для хвиль, а по-друге, через його поверхню – зазвичай це велика плоска поверхня, яка блокуватиме поширення сигналу.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ