Чому не працює AirDrop на iPhone, iPad, Mac

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед користувачів сучасних смартфонів є такі, хто ще пам’ятає пристрої, в яких для обміну файлами використовували інфрачервоний порт. Смартфони повинні були лежати нерухомо, практично торкаючись портами, щоб цей крихкий зв’язок не порушувався.

У світі сучасних технологій таким засобам обміну даними немає місця. Тим більше, коли йдеться про пристрої від Apple. Тут розробники придумали таку систему, як AirDrop. Це швидкий обмін даними між пристроями цієї екосистеми. Наприклад, скинути фото з iPhone в iPad. Також можна передати посилання, програму, додаток тощо. Користувачі Apple знають, наскільки це зручно і швидко.

Що може порушити роботу AirDrop і як виправити ситуацію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо з’ясується, що несправність глобальна, то варто звернутися в сервіс. Але для початку потрібно перевірити налаштування та інші моменти, що впливають на роботу AirDrop.

Як би не банально це не звучало, але почніть з перезавантаження. Перезапуск пристрою вирішує багато проблем, зокрема і з AirDrop. Не допомогло? Перевірте такі моменти.

1. Що всередині AirDrop

Потрібно подивитися, який режим увімкнено на цьому сервісі. Там може бути 3 варіанти: “Прийом вимкнений”, “Тільки для контактів” або “Для всіх”. Від того, який режим активовано, залежатиме можливість передачі файлів. Якщо проблема з якимось конкретним пристроєм, перевірити варто налаштування на обох. Якщо прийом вимкнений, то ваш пристрій буде не видно для передачі файлів. Якщо “Тільки для контактів”, то можливість обміну залежатиме від того, чи записаний пристрій, що приймає (передає), у ваших контактах. Якщо ж AirDrop використовується з різними, навіть незнайомими пристроями, то режим “Для всіх” відкриє повний доступ до пристроїв, що знаходяться неподалік від вашого. Саме його і варто встановити, щоб оцінити працездатність сервісу.

2. Перевірка з’єднання

Для повноцінної роботи AirDrop потрібні Wi-Fi і Bluetooth. Через Bluetooth пристрої підключаються один до одного, а через Wi-Fi відбувається передача файлів. Якщо вони обидва ввімкнені, то їх потрібно відключити і підключити повторно. Зробити це потрібно не через меню швидкого доступу, а через налаштування.

Якщо говорити про iPhone, то цього достатньо, щоб зрозуміти, де проблема. Якщо не спрацювало – врятує сервіс.

Що робити, якщо немає з’єднання з Mac:

  • відкриваєте Finder і відкриваєте вкладку AirDrop;
  • перевіряєте з’єднання Bluetooth, відключаєте його і підключаєте повторно;
  • коли Bluetooth увімкнеться, ви побачите налаштування з вибором режиму, де варто вибрати “Для всіх”.

Якщо крім некоректних налаштувань проблем немає, то AirDrop запрацює.

Як показує практика, найчастіше AirDrop не працює через проблеми з підключенням до Wi-Fi або через некоректне з’єднання по Bluetooth. Якщо перезавантаження пристрою і перевірка описаних вище налаштувань не допомогла, то виправити проблему краще довірте майстру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.