Чому чоловіки і жінки віддають перевагу різним моделям iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча CIRP не планує більш глибоких досліджень на цю тему, результати опитування становлять великий інтерес.

Дані опитувань показали, що чоловіки частіше купують iPhone Pro, тоді як жінки віддають перевагу звичайним моделям. Єдиною моделлю, до якої ставляться однаково і чоловіки, і жінки виявилася iPhone SE. Щодо інших моделей дослідження дало такі результати:

  • iPhone 14 або iPhone 14 Plus купили 8% чоловіків і 12% жінок.
  • Серед чоловіків, які придбали новий iPhone у 2022 році, 41% обрали iPhone 13 Pro/Max або iPhone 14 Pro/Max, на відміну від 33% жінок.
  • Статистика щодо старіших моделей показала, що 37% покупців чоловічої та жіночої статі володіють iPhone 12 або 13 як базових, так і міні-моделей.
  • 7% кожної статі володіли iPhone SE.

У прес-релізі CIRP повідомляється, що під час дослідження враховувалися лише особисті вподобання опитаних. Розмір руки, зручність технологій і матеріальне становище чоловіків і жінок, які брали участь в опитуванні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Загалом можна зазначити, що чоловіки частіше купують смартфони версії Pro, а жінки звичайні. Пояснювати цю тенденцію дослідники не стали. Можливо тому, що під час опитування не враховувався вік і соціальний статус респондентів.

Більша частина моделей (звичайні та Pro) найчастіше мають однаковий процесор і селфі-камеру. Також однаково добре в моделях працює система пошуку збоїв і екстрений супутниковий зв’язок. Тому перед покупцями постає питання доцільності переплати за професійну модель.

Якщо говорити конкретно про модель iPhone 14 Plus, покупцям пропонується смартфон великого розміру за дуже привабливою ціною. У цьому випадку різниця між 14 Plus і 14 Plus Pro полягає скоріше в статусності, ніж у технічних параметрах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.