Як збільшити автономність смартфона – дієві поради

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мій смартфон знову розряджається, саме тоді, коли він мені найбільше потрібен! У вас також швидко розряджається акумулятор? Не панікуйте! У нас є рішення, яке допоможе вам підвищити автономність вашого смартфона та уникнути необхідності підзаряджати його кілька разів на день. В найкоротші терміни проблема буде вирішена! Дізнайтеся, як збільшити час автономної роботи телефону. Вам не потрібно буде купувати новий смартфон.

Щоб ваш смартфон не розряджався швидко, важливо збільшити час автономної роботи. Для цього може знадобитися зайти в налаштування смартфона. Будьте впевнені, вам не доведеться міняти батарею телефону!

Чому мій телефон дуже швидко розряджається?

Якщо ваш акумулятор швидко розряджається, це може бути пов’язано з однією з наступних причин:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Екран телефону

Екрани смартфонів останнього покоління дуже енергоємні. Чим більший екран, тим більше енергії він споживає. У нормі на екран має припадати 15% від загального енергоспоживання. Якщо його споживання перевищує цей відсоток, то десь є проблема. У цьому випадку ви можете встановити яскравість в автоматичний режим, щоб вона підлаштовувалася під навколишнє освітлення і уникала зайвого енергоспоживання. Оновлення також може виправити цю помилку на всіх пристроях iPhone або смартфонах Android.

Використання певних програм

Програми, якими ви користуєтеся, можуть споживати багато енергії і, відповідно, зменшувати час роботи акумулятора. Щоб визначити, які програми споживають багато енергії, перейдіть до “Налаштування”, а потім “Батарея”. Це меню дозволить вам контролювати споживання заряду акумулятора вашого телефону Android. Для телефонів IOS перейдіть до “Налаштування”, а потім “Акумулятор”. Це дасть вам огляд стану вашого акумулятора, щоб ви знали, чи потрібно його замінити.

Несправний зарядний пристрій

Якщо ваш акумулятор швидко розряджається, це може бути пов’язано з вашим зарядним пристроєм. З часом і в процесі використання USB-кабель може пошкодитися через постійне під’єднання та від’єднання зарядного пристрою. Після цього зарядний пристрій стає неефективним. Щоб переконатися, що проблема із зарядним пристроєм, ви можете підключити смартфон до іншого зарядного пристрою, який підходить для вашої марки телефону. Якщо батарея працює довго, проблема в зарядному пристрої, який ви використовуєте. Зверніть увагу, що якщо зарядний пристрій новий, але у вас все одно виникають проблеми з акумулятором, це означає, що зарядний пристрій, який ви використовуєте, не підходить для вашої моделі смартфона. Дійсно, сила струму і потужність зарядного пристрою повинні бути адаптовані до вашого смартфона.

Як збільшити час автономної роботи смартфона?

Щоб збільшити автономність смартфона, достатньо простих дій.

Налаштування яскравості екрану

Дуже висока яскравість екрану може бути енергоємною. Щоб збільшити час автономної роботи телефону, рекомендуємо зменшити яскравість вручну або скористатися автоматичним налаштуванням, щоб адаптувати яскравість вашого смартфона до місця, де ви перебуваєте. Ви також можете вибрати темні теми або чорні шпалери, які споживають менше енергії, ніж світлі шпалери. Крім того, ви матимете кращий досвід читання, оскільки ваші очі не будуть засліплюватися світлом, випромінюваним екраном вашого смартфона.

Вимкніть невикористовувані функції

Функції зв’язку, такі як Bluetooth і 4G, можна вимкнути, якщо ви ними не користуєтесь. Якщо до вашого телефону не підключено жодного пристрою, не зволікайте з вимкненням Bluetooth. Це зайве споживання енергії, без якого можна легко обійтися. Щоб заощадити заряд акумулятора, ви також можете використовувати Wi-Fi замість активації мобільних даних. Крім того, вимикайте визначення місцезнаходження, якщо ви не використовуєте GPS або не намагаєтесь прокласти маршрут. Ці маленькі дії можуть здатися вам тривіальними, але вони можуть помітно вплинути на енергоспоживання вашого смартфона. Ви були попереджені!

Використання режиму енергозбереження

Режим енергозбереження доступний на телефонах Android та IOS. Ця функція, вбудована в смартфони, оптимізує роботу акумулятора і зменшує кількість фонових дій на смартфоні, щоб збільшити час роботи від батареї. Якщо у вас iPhone :

  • Перейдіть до “Налаштування”;
  • Перейдіть на вкладку Акумулятор, щоб увімкнути режим енергозбереження;
  • На телефонах Android: перейдіть до “Налаштування”, потім виберіть “Акумулятор і продуктивність”;
  • Потім увімкніть режим економії заряду акумулятора.

Використання режиму польоту

Якщо ви не користуєтеся телефоном, особливо вночі, коли спите, ви можете активувати автономний режим, також відомий як режим польоту. Таким чином ви заощадите заряд акумулятора телефону та уникнете зайвого споживання енергії.

Порада: Хочете пришвидшити заряджання телефону? Використовуйте режим польоту під час заряджання смартфона. Це вимкне мобільний зв’язок, а отже, ваш акумулятор витрачатиме менше міліампер на годину під час заряджання. Цей час бездіяльності дозволить вашому акумулятору зарядитися швидше!

З цими простими і практичними порадами та рекомендаціями вам більше не доведеться заряджати смартфон кілька разів на день!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.