Як звільнити пам’ять телефону: топ-5 способів

Використання телефону з повною пам’яттю і зниженою продуктивністю може розчаровувати. Все, про що ви можете думати, – це видалити фотографії та музичні файли, щоб дати телефону перепочити. Але що робити, якщо, як і багато хто з нас, ви цінуєте свої особисті дані? Що ж, можна звільнити пам’ять телефону, не видаляючи їх! Ось 5 простих способів це зробити.

Зміст

Ось одне з найдратівливіших попереджень, яке може видати ваш смартфон: Пам’ять телефону переповнена. Ви не знаєте, що робити, ваш телефон працює повільно, і у вас з’явилася прихильність до ваших відео та селфі…. Ситуація звучить незручно, але насправді це не так! Є кілька способів вирішити проблему без необхідності видаляти ваші дорогоцінні дані! Давайте дізнаємось.

Проблему переповненої пам’яті мобільного телефону та її наслідки можна вирішити дуже швидко за допомогою кількох простих кроків. Просто дотримуйтесь цих порад і рекомендацій, щоб звільнити достатньо місця для зберігання даних на вашому пристрої:

Що потрібно зробити якщо у вас iPhone

  1. Видаліть кеш у браузері: коли ви переглядаєте сторінки в Safari, копії зберігаються безпосередньо на вашому пристрої. Це називається кеш-даними. Оскільки ці дані займають багато місця, бажано видаляти їх досить регулярно, щоб використовувати частину пам’яті вашого мобільного телефону. Щоб очистити кеш, просто перейдіть до меню налаштувань Safari і видаліть історію.
  2. Вимкніть “Мій фотопотік”: цей сервіс Apple допомагає керувати фотографіями та відео на вашому смартфоні. Вимкнувши цю функцію, ви можете звільнити кілька мегабайт пам’яті, які вона зазвичай використовує. Для цього перейдіть в “Налаштування” на вашому iPhone або будь-якому іншому пристрої Apple, а потім натисніть на “iCloud”, “Фотографії” і виконайте деактивацію.
  3. Завантажити фільм: Так, ви правильно прочитали. Це звучить як протилежність тому, що ви намагаєтеся зробити, але насправді це досить геніально. Зайдіть в iTunes, якщо у вас є яблуко, і перегляньте фільми, доступні для безкоштовного завантаження. Потім ви повинні знайти фільм, який перевищує розмір вільного місця на вашому пристрої. Коли ви натиснете на фільм, який хочете відтворити, має з’явитися вікно з повідомленням про те, що вам потрібно очистити певний обсяг пам’яті, оскільки ваш смартфон переповнений. Після цього вам буде рекомендовано перейти до “Сховища та iCloud” для оптимізації пам’яті пристрою. Це повинно звільнити 400-500 МБ. Така ж процедура можлива для користувачів Android через Google Play.
  4. Перевстановіть додатки: Перейдіть до налаштувань телефону, натисніть “Загальні”, “Сховище iCloud”, а потім “Керування”. Ви побачите всі програми та місце, яке вони займають. Просто наведіть палець на іконку програми, яку ви хочете видалити, а потім натисніть кнопку “Видалити”. Ви зможете перевстановити їх пізніше.
  5. Видалення повідомлень: Ще один хороший спосіб звільнити пам’ять телефону – позбутися непотрібних повідомлень (реклами та інших повідомлень, які ви не вважаєте важливими).

Що потрібно зробити якщо у вас Android

  1. Регулярно очищайте SMS та електронні листи: будь то розсилки або промо-повідомлення, вони займають багато пам’яті, особливо коли ви дозволяєте їм накопичуватися! Краще видаляти їх негайно, особливо якщо пам’ять вашого пристрою переповнена.
  2. Встановіть спеціальну програму: У вашій операційній системі Android магазин Play Store містить багато контенту, який пропонує розумні сервіси для звільнення пам’яті. Просто переконайтеся, що це офіційна програма з хорошими відгуками користувачів.
  3. Придбайте карту пам’яті micro SD: Це найпростіший спосіб звільнити пам’ять на вашому пристрої. Ви можете зберігати фотографії, відео та музику на SD-карту, а внутрішню пам’ять смартфона використовувати для додатків.
  4. Використовуйте онлайн-сервіс для зберігання даних: Такі сервіси, як “Хмара” та інші, пропонують онлайн-сховище, яким ви можете користуватися безкоштовно до певного ліміту. З таким рішенням немає ризику перевантаження телефону! Крім того, це також дозволяє зберігати цінні дані на випадок, якщо ви загубите телефон або він випаде з рук.
  5. Очищення кешу: Як і у випадку з операційною системою ios, ви можете очистити кеш на Android. Знову ж таки, це просто. Зайдіть в “Налаштування”, натисніть на “Пам’ять”, а потім очистіть “Файли кешу”. Не забувайте робити це час від часу.

Дотримуйтесь цих порад, і ви можете бути впевнені, що на вашому телефоні буде достатньо вільної пам’яті, щоб ви могли користуватися ним у своє задоволення!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.