Ваш Android смартфон не заряджається. Топ-7 порад і виправлень, які вам допоможуть

Виявите, що ваш телефон Android не заряджається, коли він підключений? Дотримуйтесь цих порад, щоб з'ясувати, чому і змусити його знову працювати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви, ймовірно, не замислюєтеся над процесом заряджання свого телефону; просто під’єднайте кабель і йдіть – тобто доти, доки одного дня ваш телефон не перестане заряджатися, і вам залишається почухати голову, думаючи: “зачекайте секунду, чому мій телефон не заряджається?”. На щастя, вам не потрібно негайно мчати до сервісного центру, коли це відбувається, тому що проблема може мати одне з багатьох простих пояснень. Найчастіше загадку, чому ваш телефон не заряджається, коли він під’єднаний до мережі, можна вирішити вдома. Тож, перш ніж панічно шукати “що мені робити, якщо зарядний пристрій мого телефона під’єднано, але він не заряджається?”, спробуйте ці поради та хитрощі. Ось кілька виправлень, які можна спробувати, якщо ваш телефон Android не заряджається.

1. Перезавантажте телефон

Перш ніж почати гарячково шукати в Google “чому мій телефон не заряджається”, спробуйте вимкнути і знову ввімкнути телефон. Часто причина, через яку ваш телефон не заряджається під час під’єднання, полягає в простому збої під’єднання. Щоб виключити тимчасовий збій як причину, перезавантаження завжди повинне бути першим, що ви робите.Перезавантаження вашого телефону вимкне всі фонові служби і може вирішити проблему із зарядкою вашого мобільного телефону. Перезавантаження також оновить основні компоненти вашого телефону на випадок, якщо один з них вийде з ладу під час виконання завдання. Щоб виконати перезавантаження швидко, просто утримуйте кнопку живлення і торкніться опції Перезапустити.

Якщо ваш телефон знову почне заряджатися нормально після перезавантаження, то ваша проблема вирішена.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Спробуйте перевести телефон у безпечний режим

Якщо ваш телефон не заряджається після перезавантаження, то як наступний крок спробуйте завантажити телефон у безпечному режимі. По суті, безпечний режим – це ізольоване середовище, яке обмежує ваш телефон лише програмним забезпеченням, з яким він спочатку поставлявся.

Це означає, що будь-які завантажені вами сторонні додатки не запускатимуться в безпечному режимі. Якщо ви можете заряджати свій телефон у безпечному режимі, ви точно знаєте, що винуватцем є сторонній сервіс. Щойно ви переконаєтеся, що це проблема, розгляньте всі програми, які ви нещодавно завантажили. Один із них може бути причиною проблем із зарядкою.

Спробуйте видалити останні додатки та всі, яким ви не довіряєте або якими давно не користувалися. Потім перезавантажте телефон у звичайному режимі і подивіться, чи заряджається він.Щоб перейти в безпечний режим на більшості нових пристроїв Android, натисніть і утримуйте кнопку живлення. У запрошенні, що з’явиться, натисніть і утримуйте кнопку вимкнення.

Після прийняття запиту ваш телефон незабаром перезавантажиться в безпечному режимі. Щоб вийти з безпечного режиму, просто перезавантажте телефон. Оскільки не всі скіни Android працюють однаково, процес може відрізнятися на вашому телефоні. Якщо описані тут кроки не працюють, спробуйте відвідати веб-сайт підтримки вашого пристрою або пошукати в Google комбінацію кнопок для безпечного режиму.

3. Перейдіть на інший кабель / розетку / адаптер

Якщо ви все ще смикаєте себе за волосся і ставите собі питання “чому мій телефон не заряджається?!”, тоді настав час поглянути на ваш кабель. Можливо, у вашого зарядного кабелю бовтається дріт, адаптер несправний або навіть розетка, до якої він під’єднаний, не передає струм належним чином. Щоб виключити несправний кабель, спробуйте зарядити телефон за допомогою іншого кабелю, адаптера або джерела живлення.

Найпростіший спосіб перевірити, чи винен кабель у ваших проблемах, – під’єднати телефон до комп’ютера через USB. Якщо ваш телефон може заряджатися через ПК, ви можете звузити пошук несправностей до адаптера і розетки. Якщо альтернативний кабель спрацював, купіть новий. Ми рекомендуємо купувати оригінальні аксесуари першого виробника або від перевірених сторонніх виробників, таких як Anker – уникайте підробок.

4. Переконайтеся, що це не помилка програмного забезпечення

Якщо ваш телефон не заряджається, хоча на ньому написано, що він заряджається, або ваш телефон заряджається, але значок зарядки відсутній, то це може бути помилка програмного забезпечення. Встановлення програми під назвою Ampere повідомить вам раз і назавжди, чи надходить якась енергія на ваш телефон.

Ampere – це простий застосунок, який дає змогу вам бачити, який струм розряджає або заряджає ваш телефон у будь-який момент часу. Ampere також поставляється з парою інших функцій, які можуть вам стати в нагоді. Він повідомляє вам, чи в хорошому стані акумулятор вашого телефону, доступну напругу і поточну температуру.

Встановивши додаток Ampere, під’єднайте телефон до джерела живлення, потім запустіть додаток і подивіться, чи повідомляє він, що ваш телефон заряджається. Якщо ваш телефон заряджається, але піктограма зарядки не відображається, значить, це звичайна помилка програмного забезпечення, ви можете або дочекатися оновлення ОС, або спробувати повне перезавантаження, щоб виправити це. Якщо ваш телефон Samsung не заряджається, але каже, що заряджається, то це теж може бути програмною помилкою. Спробуйте оновити ОС або виконати скидання налаштувань.Якщо ви не хочете встановлювати застосунок Ampere, то інший спосіб перевірити цю проблему – вимкнути телефон, а потім вставити кабель для заряджання. Якщо ваш телефон отримує живлення, на його екрані блиматиме значок зарядки.

5. Очистіть порт зарядки

Якщо додаток Ampere показує, що на ваш телефон не надходить заряд, то причиною може бути сміття у вашому зарядному порту. Частинки пилу можуть швидко накопичуватися на вході для заряджання і перешкоджати під’єднанню телефона до джерела живлення. Огляньте порт заряджання вашого телефона, і якщо ви помітили скупчення бруду або іншої кіптяви, очистіть його. Ви можете зробити це легко, акуратно протираючи область сухим ватним тампоном.

Обережно торкайтеся і не засовуйте нічого занадто далеко в розетку для заряджання. Щоб краще роздивитися, що відбувається всередині вашого порту, використовуйте ліхтарик для повного огляду ділянки. Якщо ви помітили, що всередині застрягло стороннє сміття, ви можете виконати більш ретельне очищення за допомогою інструменту для вилучення SIM-карти або зубочистки. Після ретельного очищення порту спробуйте зарядити телефон ще раз.

6. Чи може ваш телефон бути пошкоджений водою?

Вода й електрика не змішуються, і навіть водостійкі телефони потребують особливого догляду, щоб зберегти їх водонепроникними. Якщо ваш телефон намок, і ви тепер ставите собі питання, чому він не заряджається, то цілком імовірно, що винна вода. Ви не повинні заряджати свій телефон взагалі, якщо є ймовірність пошкодження водою.

По-перше, ви повинні переконатися, що внутрішні частини вашого телефону повністю сухі.

Існують різні способи врятувати телефон, що впав у воду. Ви можете подути на нього гарячим повітрям за допомогою фена, висипати його в миску з рисом або спробувати інші методи. Однак вам доведеться почекати щонайменше день, перш ніж знову підключати телефон.

Після 24 годин сушіння спробуйте під’єднати телефон до мережі та подивитися, що станеться. Щойно з’єднання будуть розряджені, ви можете виявити, що він знову починає заряджатися, щоб зберегти їх водонепроникними. Якщо ваш телефон намок, і ви тепер ставите собі питання, чому він не заряджається, то досить імовірно, що винна вода. Ви не повинні заряджати свій телефон узагалі, якщо є ймовірність пошкодження водою.

7. Відвідайте сервісний центр

Якщо все інше не допомагає, і ви все ще шукаєте, чому ваш телефон Android або Samsung не заряджається, ви завжди можете звернутися до сервісного центру і запитати фахівця, чому ваш телефон не заряджається. Вони можуть знайти помилку, яку ви пропустили, або діагностувати апаратний збій. Сподіваюся, на ваш телефон все ще діє гарантія, тому вам не доведеться нічого платити за ремонт. В іншому разі вам, можливо, доведеться заплатити за заміну будь-якого зламаного компонента.Телефон не заряджається?

Тепер ви можете усунути проблему самостійно.

З огляду на те, скільки маленьких компонентів відповідає за заряджання акумулятора вашого телефона, проблеми із заряджанням стали більш поширеними, особливо в міру того, як телефони стають ще тоншими, і ми починаємо бачити більше складних телефонів, які потребують додаткового догляду й обслуговування. Сподіваюсь, ці поради допоможуть вам з’ясувати, чому ваш телефон не заряджається, а також нададуть інструменти, необхідні для усунення проблеми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.