Флагманський смартфон – чи варто його купувати. Основні аргументи “за” і “проти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли ми стоїмо перед вибором нового телефону, є кілька основних типів апаратного забезпечення, з яких можна вибрати. Ми можемо вибрати флагманський смартфон, пристрій середнього класу або один з доступних бюджетних телефонів. Флагмани запропонують нам найбільші можливості, але чи варто їх купувати? Давайте проаналізуємо основні аргументи “за” і “проти”.

Флагманський смартфон – чому його не варто купувати?

Найочевидніша причина, чому не варто купувати флагман, – це ціна такої техніки. За версію iPhone 14 Pro з базовою пам’яттю доведеться заплатити близько 50 000 грн., Samsung Galaxy S23 Ultra і Xiaomi 13 Pro коштують від 45 – 50 тисяч грн. Це ціни на техніку, найважливіші функції якої не змінювалися протягом тривалого часу. Так, телефони фотографують ще краще і є ще потужнішими, але це все ще просто телефони, і часто за них доводиться платити стільки ж, скільки за стару, але працюючу машину.

Також на шкоду флагманам грають все більш вишукані моделі середнього класу. Звичайно, можна купити флагманський смартфон, щоб не йти на компроміси в плані технічних характеристик і продуктивності пристрою. Тільки ось цих компромісів стає все менше і менше. Часто в повсякденному використанні важко помітити різницю між продуктивністю флагманського телефону і потужного середнячка, принаймні до тих пір, поки ви не покладете обидва пристрої поруч. Наче цього недостатньо, саме дешевші смартфони частіше дивують, хоча б відмінним акумулятором.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причини купити флагман

Ми вже згадували, що, маючи флагманський смартфон і значно дешевший пристрій цього типу, ми можемо не помітити особливих відмінностей у продуктивності обох апаратів. Однак це справедливо, якщо обидва телефони нові. Після двох-трьох років використання продуктивність смартфона з середніми компонентами може залишати все більше бажати кращого. Флагман повинен витримати випробування часом набагато краще, ми зможемо користуватися ним довше, що буде корисно хоча б для навколишнього середовища. Також добре пам’ятати, що флагмани зазвичай мають більш тривалу підтримку виробника.

Деякі люди змінюють телефон кожні два-три роки, а то й частіше, тому що він їм просто набрид. У такій ситуації, однак, можна побачити ще одну перевагу флагманів, яка полягає в повільнішій втраті вартості. Вживаний флагманський смартфон, за яким доглядали, можна з упевненістю перепродати, і він обов’язково знайде свого покупця. Власники iPhone перебувають у найкращому становищі, оскільки вони втрачають вартість надзвичайно повільно, і покупці на них можуть бути знайдені дуже швидко.

Хоча придбання флагманського телефону саме по собі означає великі витрати, це може перетворитися на економію при покупці іншого пристрою. В основному це стосується камери. Якщо вам потрібні хороші фотографії вище середнього рівня, але ви не є професійним фотографом (наприклад, просто записуєте відеоблоги на YouTube), ви можете виявити, що можете обійтися без окремої камери і що покупка флагманського смартфона з чудовими фотоможливостями – найкраще рішення.

Флагманський смартфон – для кого?

Флагманський смартфон може бути економічно вигідною покупкою для тих, кому потрібна дійсно відмінна камера на телефоні, і при такому рішенні не потрібно буде інвестувати в окремий пристрій для фотографування. Економічна ефективність флагмана також виграє від наміру користуватися ним протягом декількох років або перепродати його, скажімо, через два роки.

Однак, мусимо визнати, що для більшості користувачів флагманський смартфон не буде найкращим вибором. Купуючи набагато дешевшу, але добре пристосовану до особистих потреб модель середнього класу, ви все одно отримаєте чудову техніку за менші гроші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.