Статті

Повільний Wi-Fi вдома. Ось як покращити інтернет-з’єднання

Share
Час читання: 3 хв.

У наш час Wi-Fi роутер є обов’язковим атрибутом майже кожної оселі. Хіба це не те, що дозволяє вам вільно користуватися Інтернетом, отримувати доступ до соціальних мереж і насолоджуватися всіма розважальними програмами? На жаль, він не бездоганний і іноді несподівано блокується. Чому з’єднання іноді буває таким повільним і як можна оптимізувати якість Wi-Fi? Ось кілька порад.

Чому у мене слабке з’єднання Wi-Fi?

Немає нічого більш дратівливого, ніж нестабільне з’єднання, яке грає нам на нервах! Незалежно від того, чи працюєте ви над файлом в Інтернеті, чи дивитеся захоплюючий фільм на Netflix, коли покриття мережі Wi-Fi починає сповільнюватися, починається паніка. Незважаючи на близькість роутера, з’єднання гальмує, і це дратує. Що може бути причиною цієї клятої повільності? Ну, ви повинні знати, що причин багато. Ось деякі з них.

Розташування роутера

Завжди слід пам’ятати, що Wi-Fi, особливо в діапазоні 5 ГГц, чутливий до ослаблення сигналу при найменшій перешкоді. Іншими словами, місце розташування – це все. Якщо ви розмістите роутер у занадто людному місці, сигнал не зможе поширюватися належним чином. Якщо ж, навпаки, встановити його в стратегічному кутку або на землі, без найменшої перешкоди перед ним, сигнал буде набагато оптимальнішим. В ідеалі його слід розмістити на меблях або столі у вітальні, щоб він міг забезпечити краще покриття по всьому будинку.

Електронні пристрої поблизу

Інтернет-з’єднання може легко перериватися електронними пристроями, що знаходяться поблизу, наприклад, планшетом, приставкою, радіоприймачем або навіть мікрохвильовою піччю. Щоб отримати кращий сигнал, ми радимо тримати роутер якомога далі від таких перешкод. У багатьох будинках роутер зазвичай знаходиться за телевізором. Це, безумовно, не ідеальне місце! Не дивно, що ваше інтернет-з’єднання таке повільне, адже телевізор діє як стіна, обмежуючи поширення сигналу Wi-Fi по всій квартирі.

Акваріум також може діяти як паразит!

Як не дивно, але так само, як і телевізор, акваріум також може виступати в ролі бар’єру і перешкоджати нормальній роботі роутера. Краще перенести його і встановити в іншому місці!

Як посилити сигнал Wi-Fi у великому будинку?

Будьте певні, існують швидкі та прості способи підвищити рівень сигналу Wi-Fi. По-перше, перезавантаження роутера виправить деякі помилки і забезпечить вам краще з’єднання. Модернізація роутера та додавання розширювачів або антени також може покращити сигнал Wi-Fi. Ви коли-небудь замислювалися над тим, щоб інвестувати в підсилювач? Він дуже корисний, оскільки збільшує зону покриття і забезпечує бездротове з’єднання з точкою доступу, наприклад, бездротовим маршрутизатором.

Зокрема, Wi-Fi підсилювач приймає сигнал, що передається точкою доступу, і підсилює його для кращого використання. Зазвичай бустери поєднуються з більш потужними антенами, які допомагають поширювати сигнал далі і покривати більші площі. Але будьте обережні, місце розташування підсилювача має вирішальне значення: в ідеалі вам слід шукати зону, де немає Wi-Fi з’єднання, і підключити підсилювач до розетки між цільовою зоною і роутером. Зверніть увагу, що більшість цих пристроїв мають досить простий процес налаштування. Просто натисніть кнопку управління WPS, і підсилювач підключиться до роутера. Потім ви можете підключити його до мобільного телефону, ноутбука, планшета або іншого пристрою.

У чому різниця між підсилювачем і Wi-Fi репітером?

Підсилювач не містить жодних фільтрів або засобів боротьби з перешкодами. На відміну від репітера, який має ці параметри, але діє так само, як і підсилювач, тобто також ретранслює отримані сигнали.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Wi-Fi
  • Останні записи

    У iMac часто ламаються екрани після кількох років експлуатації

    Як повідомляє популярний ресурс Tom's Hardware, користувачі Apple iMac на основі процесора M1 масово скаржаться…

    07.10.2024

    Розкрито терміни появи перших жорстких дисків об’ємом 60 ТБ

    Інститут інженерів електротехніки та електроніки (IEEE) опублікував дорожню карту, присвячену системам зберігання даних. Експерти розповіли,…

    07.10.2024

    Реалістичний макет Samsung Galaxy S25 показав можливий дизайн смартфона

    Інсайдер під ніком XLeaks7 опублікував кілька знімків деталізованого муляжу ще не представленого смартфона Samsung Galaxy…

    07.10.2024

    Перший огляд MacBook Pro (M4) з’явився ще до офіційного анонсу ноутбука

    Прем'єра нових MacBook Pro на базі процесора M4 очікується лише наприкінці жовтня, але на одному…

    07.10.2024

    Apple втратила своє лідерство на китайському ринку

    Два китайські бренди, Honor (дочірня компанія Huawei) та Xiaomi, подали заявки на випуск трьохстулкових моделей.…

    07.10.2024

    Telegram розширив перелік підстав для скарг на публікації в телеграм-каналах та групових чатах

    значні зміни до системи скарг на публікації у телеграм-каналах та групових чатах. Тепер користувачі можуть…

    06.10.2024