Повільний Wi-Fi вдома. Ось як покращити інтернет-з’єднання

У наш час Wi-Fi роутер є обов’язковим атрибутом майже кожної оселі. Хіба це не те, що дозволяє вам вільно користуватися Інтернетом, отримувати доступ до соціальних мереж і насолоджуватися всіма розважальними програмами? На жаль, він не бездоганний і іноді несподівано блокується. Чому з’єднання іноді буває таким повільним і як можна оптимізувати якість Wi-Fi? Ось кілька порад.

Чому у мене слабке з’єднання Wi-Fi?

Немає нічого більш дратівливого, ніж нестабільне з’єднання, яке грає нам на нервах! Незалежно від того, чи працюєте ви над файлом в Інтернеті, чи дивитеся захоплюючий фільм на Netflix, коли покриття мережі Wi-Fi починає сповільнюватися, починається паніка. Незважаючи на близькість роутера, з’єднання гальмує, і це дратує. Що може бути причиною цієї клятої повільності? Ну, ви повинні знати, що причин багато. Ось деякі з них.

Розташування роутера

Завжди слід пам’ятати, що Wi-Fi, особливо в діапазоні 5 ГГц, чутливий до ослаблення сигналу при найменшій перешкоді. Іншими словами, місце розташування – це все. Якщо ви розмістите роутер у занадто людному місці, сигнал не зможе поширюватися належним чином. Якщо ж, навпаки, встановити його в стратегічному кутку або на землі, без найменшої перешкоди перед ним, сигнал буде набагато оптимальнішим. В ідеалі його слід розмістити на меблях або столі у вітальні, щоб він міг забезпечити краще покриття по всьому будинку.

Електронні пристрої поблизу

Інтернет-з’єднання може легко перериватися електронними пристроями, що знаходяться поблизу, наприклад, планшетом, приставкою, радіоприймачем або навіть мікрохвильовою піччю. Щоб отримати кращий сигнал, ми радимо тримати роутер якомога далі від таких перешкод. У багатьох будинках роутер зазвичай знаходиться за телевізором. Це, безумовно, не ідеальне місце! Не дивно, що ваше інтернет-з’єднання таке повільне, адже телевізор діє як стіна, обмежуючи поширення сигналу Wi-Fi по всій квартирі.

Акваріум також може діяти як паразит!

Як не дивно, але так само, як і телевізор, акваріум також може виступати в ролі бар’єру і перешкоджати нормальній роботі роутера. Краще перенести його і встановити в іншому місці!

Як посилити сигнал Wi-Fi у великому будинку?

Будьте певні, існують швидкі та прості способи підвищити рівень сигналу Wi-Fi. По-перше, перезавантаження роутера виправить деякі помилки і забезпечить вам краще з’єднання. Модернізація роутера та додавання розширювачів або антени також може покращити сигнал Wi-Fi. Ви коли-небудь замислювалися над тим, щоб інвестувати в підсилювач? Він дуже корисний, оскільки збільшує зону покриття і забезпечує бездротове з’єднання з точкою доступу, наприклад, бездротовим маршрутизатором.

Зокрема, Wi-Fi підсилювач приймає сигнал, що передається точкою доступу, і підсилює його для кращого використання. Зазвичай бустери поєднуються з більш потужними антенами, які допомагають поширювати сигнал далі і покривати більші площі. Але будьте обережні, місце розташування підсилювача має вирішальне значення: в ідеалі вам слід шукати зону, де немає Wi-Fi з’єднання, і підключити підсилювач до розетки між цільовою зоною і роутером. Зверніть увагу, що більшість цих пристроїв мають досить простий процес налаштування. Просто натисніть кнопку управління WPS, і підсилювач підключиться до роутера. Потім ви можете підключити його до мобільного телефону, ноутбука, планшета або іншого пристрою.

У чому різниця між підсилювачем і Wi-Fi репітером?

Підсилювач не містить жодних фільтрів або засобів боротьби з перешкодами. На відміну від репітера, який має ці параметри, але діє так само, як і підсилювач, тобто також ретранслює отримані сигнали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я