Як самостійно посилити сигнал Wi-Fi: 6 порад від експертів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми зібрали вам корисні поради, як власними силами покращити сигнал Wi-Fi. Фахівці пояснюють, що мобільний зв’язок порушується через погане покриття, тобто, коли ретрансляційні вишки розташовані на великій відстані. З такою проблемою часто стикаються жителі невеликих населених пунктів.

Однак є кілька бюджетних способів поліпшити якість сигналу в будинку.

Розташування маршрутизатора

Місцезнаходження маршрутизатора може істотно впливати на якість Wi-Fi сигналу. Розмістіть роутер у центральній частині будинку, подалі від побутової техніки, особливо мікрохвильових печей і металевих предметів, які можуть перешкоджати передачі сигналу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Використовуйте розширювачі сигналу

Якщо у вашого будинку або офісу велика площа, підсилювач сигналу може допомогти збільшити покриття Wi-Fi в приміщенні. Купіть розширювач сигналу і налаштуйте його таким чином, щоб покрити всі зони, де потрібен доступ до Wi-Fi.

Налаштуйте антену

Якщо ваш роутер має зовнішні антени, направте їх у всіх напрямках. Це допоможе поліпшити покриття сигналу. Краще одразу купувати маршрутизатор із великою кількістю антен, особливо якщо у вас будинок із великою площею.

Оновіть програмне забезпечення маршрутизатора

Важливо оновлювати програмне забезпечення маршрутизатора, оскільки це може покращити стабільність роботи та збільшити швидкість передавання даних. Переконайтеся, що нова версія програмного забезпечення доступна на сайті виробника та оновіть його.

Використовуйте мережеві кабелі

Під’єднання пристроїв до маршрутизатора за допомогою мережевих кабелів може знизити навантаження на Wi-Fi мережу, збільшити швидкість передавання даних і поліпшити якість під’єднання.

Вимкніть зайві пристрої

Вимкніть пристрої, які не використовують Wi-Fi в даний момент, щоб зменшити навантаження на мережу.

Причому для максимальної ефективності слід використовувати відразу кілька перерахованих вище способів. Як бачите все досить просто, ви зможете значно поліпшити якість сигналу мінімальними зусиллями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.