Стало відомо, як правильно заряджати мобільний телефон, щоб продовжити термін служби акумулятора

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вас вже давно дратує, що батарея вашого мобільного телефону розряджається набагато швидше, ніж раніше? Якщо ви користуєтеся мобільним телефоном надмірно і, перш за все, неправильно, не дивно, що батарея розряджається не на жарт. Будьте певні, існують прості способи, жести та корисні звички, які допоможуть підвищити автономність та довговічність вашого акумулятора. Дотримуйтесь наших порад!

Як правильно заряджати акумулятор, щоб він працював довше?

Незважаючи на значні інновації в телефонії, такі як бездротова зарядка та системи швидкої зарядки (які намагаються зменшити необхідність постійно перебувати біля розетки), акумулятор не є бездоганним, і його робота продовжує викликати занепокоєння у користувачів, тому природно шукати ефективні способи запобігти його надто швидкому розряду. Однак ми повинні усвідомлювати, що найчастіше ми самі несемо відповідальність за його вихід з ладу. Якщо ми не дбаємо належним чином про це обладнання, яке необхідне для нормального функціонування мобільного телефону, не дивно, що його довговічність ставиться під сумнів. Іншими словами, погані звички поводження з телефоном є прямим наслідком швидкої розрядки або незрозумілої повільності його роботи. Щоб уникнути пошкодження акумулятора мобільного телефону, важливо змінити певні звички і не допускати низки повторюваних помилок, які скорочують термін його служби.

Ось чого не варто робити:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більше не заряджайте свій смартфон на 100%

Хоча мати повністю заряджений телефон дуже спокусливо і навіть заспокійливо, експерти наполегливо рекомендують підтримувати рівень заряду акумулятора в межах 20-80%. Це дозволить запобігти передчасному зносу елементів акумулятора і продовжити термін його служби. З іншого боку, не рекомендується підзаряджати мобільний, коли рівень заряду сягає 0%, оскільки це може призвести до значного погіршення стану акумулятора з часом.

Не залишайте пристрій на зарядці на ніч

У наш час більшість смартфонів оснащені технологією швидкої зарядки, яка дозволяє зарядитися на 100% менш ніж за 90 хвилин. Тому помилково залишати мобільний телефон увімкненим у розетку на ніч. Ви повинні знати, що він має систему безпеки, яка запобігає подачі живлення на акумулятор, коли він повністю заряджений. Як тільки він досягне 100%, пристрій поступово почне споживати енергію, але якщо смартфон залишиться підключеним до джерела живлення протягом декількох годин, він потрапить у замкнене коло постійної підзарядки. А саме, він почне відновлювати енергію щоразу, коли його заряд впаде до 99%, а потім відключиться від джерела живлення, як тільки досягне 100% заряду. Важливо розуміти, що такий цикл заряджання прискорює знос елементів акумулятора і скорочує термін його служби: його продуктивність постраждає, оскільки він буде менш здатний зберігати енергію протягом тривалого часу.

Уникайте розмов по телефону або перегляду серіалів під час заряджання

Багато користувачів мають звичку продовжувати користуватися мобільним телефоном під час заряджання, навіть не усвідомлюючи, що це впливає на якість заряду і створює додаткове навантаження на батарею. Це шкідливо як для обладнання, так і для інших компонентів пристрою, які з часом можуть зіпсуватися.

Не допускайте перегріву акумулятора

Ще одним важливим моментом у збереженні терміну служби акумулятора є уникнення можливого перегріву, наскільки це можливо. Хоча зовнішні фактори, такі як вплив сонячного світла або контакт з гарячими поверхнями (наприклад, лобове скло автомобіля), можуть сприяти цьому, важливо пам’ятати, що певні ігри або додатки також можуть спричинити підвищення температури вашого смартфона. У певний момент це може призвести до критичного виходу з ладу внутрішніх компонентів.

Завжди використовуйте оригінальний зарядний пристрій

Всупереч тому, що ви можете подумати, виробники наполягають на цьому не для того, щоб заробити більше грошей, а для того, щоб зберегти акумулятор здоровим. Виробники мобільних телефонів рекомендують для своїх пристроїв певну потужність зарядного пристрою, яка може варіюватися залежно від сили струму та потужності, яку може витримати акумулятор. Тому важливо використовувати оригінальний зарядний пристрій (або, принаймні, схвалений виробником), щоб уникнути перегріву або передчасного зносу акумулятора.

Чому мій мобільний телефон так швидко розряджається?

Нижче наведено всі найпоширеніші причини розрядки акумулятора в iPhone та смартфонах на базі Android в режимі очікування. Більшість з них – це налаштування за замовчуванням, які ви можете легко і швидко змінити.

Рівень яскравості

Чим яскравіший екран, тим більше енергії він споживає від акумулятора. Якщо ви не хочете робити це налаштування вручну, ви можете непомітно увімкнути функцію автоматичного регулювання яскравості, яка безпосередньо зменшує яскравість екрану, коли ви перебуваєте в темному приміщенні.

Фонові програми

Багато людей не знають цього, але програми, що працюють у фоновому режимі, є поширеною причиною розрядки акумулятора смартфонів, що простоюють без діла. Навіть коли вам здається, що вони закриті, вони продовжують споживати енергію через дозволи, які ви надали їм під час встановлення (незалежно від того, знаєте ви про це чи ні).

Служби на основі визначення місцезнаходження

Ви часто дивуєтесь, що може так сильно розряджати ваш акумулятор? Не шукайте далеко: GPS і всі постійно відкриті служби на основі визначення місцезнаходження є дуже енергоємними. Хоча вони необхідні для навігаційних додатків, ці служби часто використовуються іншими програмами для відстеження ваших переміщень.

Постійно увімкнений Bluetooth

Ще одна поширена помилка полягає в тому, що майже всі ми забуваємо вимкнути Bluetooth. Хоча він чудово підходить для бездротових навушників і дозволяє нам підключатися до інших пристроїв, якщо він увімкнений весь час, коли ви навіть не користуєтеся ним, не дивно, що батарея розряджається так швидко. Тому намагайтеся вимикати його якомога частіше!

Автоматичні оновлення

Автоматична перевірка на наявність оновлень дозволяє підтримувати додатки та операційну систему в актуальному стані. Однак, якщо ваш мобільний телефон постійно завантажує їх, він буде постійно розряджати ваш акумулятор. Тому краще переключитися на ручний режим, щоб робити це на початку кожного місяця. Це дозволить запобігти швидкому розряду акумулятора.

Заряджати новий акумулятор: хороша чи погана ідея?

Міф чи реальність? На початку розвитку мобільних телефонів нам завжди радили повністю заряджати батарею при першому використанні. Але чи все ще це так? Важливо знати, що в сучасних моделях використовуються літій-іонні акумулятори, які не мають пам’яті, а це означає, що їх можна заряджати в будь-який момент під час циклу розрядки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.