Статті

Телефон не визначає номер – чому і що робити

Share

Якщо смартфон перестав визначати номери, а замість них відображається “Невідомо” або “Номер приховано”, причина може бути як у самому номері, так і в телефоні.

Антивизначник номера

Усі великі мобільні оператори надають послугу, за якої номер абонента стає прихованим для інших людей. Якщо серед вхідних дзвінків не визначився тільки один конкретний номер, найімовірніше, його власник підключив функцію “Антивизначальник номера”. Якщо ж не визначаються всі номери, значить проблема в чомусь іншому.

Архівні тарифи та мінусовий баланс

Проблема з визначенням номерів може зустрічатися в різних абонентів з підключеними архівними тарифами. На них при негативному балансі перестають визначатися номери під час вхідних дзвінків. Виправити цю проблему зможе поповнення балансу. Якщо ж змінити тариф на один зі списку актуальних, то всі номери будуть визначатися незалежно від кількості грошей на рахунку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Збій на стороні оператора

Рідко трапляється так, що номери не визначаються телефоном через технічні неполадки у мобільного оператора. Такі проблеми мають тимчасовий характер, а вирішити їх самостійно не вийде – тільки дочекатися, коли сам провайдер усуне збій.

Брак пам’яті на старих телефонах

Кнопкові або застарілі телефони з обмеженою пам’яттю можуть перестати визначати номери, якщо пам’ять закінчилася. У цьому випадку її необхідно звільнити будь-яким зручним способом: видалити непотрібні додатки, відео, фотографії або перенести частину даних на SD-карту.

Проблема під час зміни регіону

Номери можуть перестати визначатися, якщо власник телефону вручну змінив його регіон у налаштуваннях. Виправити ситуацію можна, якщо знову поміняти регіон на потрібний. Зробити це необхідно в розділі “Мова і регіон” у налаштуваннях смартфона.

Продубльовані номери

Через те, що на телефоні зберігаються однакові номери кілька разів (наприклад, номери збережені на SIM-картці і в акаунті Google), може статися збій. У результаті збережені номери перестають визначатися взагалі. Виправити це можна, якщо об’єднати їх вручну або в налаштуваннях викликів – на більшості сучасних пристроїв є подібна функція.

Нова SIM-карта

Визначення номерів – базова послуга операторів, яка під’єднується після придбання SIM-карти і найчастіше не може бути відключена вручну. Однак у деяких провайдерів мобільного зв’язку вона під’єднується з невеликим запізненням, тому на новій SIM-картці номери можуть якийсь час не визначатися. Дізнатися, чи працює визначник номера можна в самого оператора або в його мобільному застосунку в списку підключених опцій.

Проблема з оновленням MIUI

На телефонах Xiaomi можуть виникати проблеми з визначенням номерів через оновлення фірмової системи. У цьому разі допоможе вимкнення її оптимізації. Зробити це можна через режим розробника – щоб у нього потрапити, в розділі “Про пристрій” необхідно натиснути на версію MIUI 10 разів. Далі в самому розділі потрібно відключити оновлення системи.

Збій під час перенесення номерів

При переході з одного телефону на інший абоненти часто використовують автоматичне перенесення списку контактів. Іноді перенесення супроводжується збоєм, через що номери можуть перестати відображатися. Якщо така проблема виникла на новому телефоні, то варто видалити номери і зберегти їх вручну.

Невдале оновлення прошивки

Якщо власник вручну перепрошивав пристрій, цей процес міг вплинути на визначення номерів. Щоб усунути неполадки, знадобиться відкотити програмне забезпечення до минулої версії самостійно або за допомогою фахівців у сервісному центрі.

Шкідливі програми

Віруси також можуть стати причиною того, що смартфон раптово перестав розпізнавати вхідні номери. Позбутися шкідливих програм можна, якщо перевірити телефон за допомогою антивірусу або скинути його до заводських налаштувань – так можна виключити ймовірність й інших системних неполадок, проте з пристрою видаляться всі скачані користувачем файли та встановлені додатки.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Гурман: Випуск Apple Vision Pro 2 не планується до кінця 2026 року

    Компанія Apple не планує випускати друге покоління гарнітури Vision Pro до кінця 2026 року, повідомляє…

    29.04.2024

    Європейський Союз встановив нові правила для iPadOS

    У понеділок антимонопольні органи ЄС назвали iPadOS, операційну систему Apple для планшетів, важливим цифровим фільтром…

    29.04.2024

    Новий ШІ-чіп Apple M4 можуть представити вже 7 травня разом з iPad Pro

    До цього часу компанії вдавалося тримати технічні дані планшетів у секреті. Однак, з огляду на…

    29.04.2024

    З’явилися подробиці про доступні камерофони Huawei nova 13 Pro та nova 13 Ultra

    Нові смартфони компанії Huawei, nova 13 Pro і nova 13 Ultra можуть отримати процесор Kirin…

    29.04.2024

    Huawei Pura 70 Ultra виявився майже на 100% зроблений із китайських компонентів

    Флагманський смартфон Huawei Pura 70 Ultra знову розібрали блогери — але цього разу не для…

    29.04.2024

    Що насправді впливає на швидкість роботи смартфона

    Вважають, що швидкість роботи смартфона безпосередньо залежить від продуктивності процесора та оптимізації, яку провів виробник.…

    29.04.2024