Чому експерти не радять заряджати батарею телефону до 100%

Ви щойно зарядили свій телефон і хочете тримати його підключеним до мережі, поки він не досягне 100%? Це не найкраща ідея! У цій статті ми пояснюємо, чому краще не заряджати батарею смартфона повністю і які ризики при цьому існують.

Які ризики пов’язані із заряджанням акумулятора телефону на 100%?

Мобільні пристрої зараз є найважливішими технологічними інструментами для багатьох людей по всьому світу. Вони дозволяють здійснювати дзвінки, фотографувати, записувати відео та отримувати доступ до соціальних мереж і цифрових платформ.

Однак смартфони мають багато компонентів, які потребують догляду, щоб уникнути пошкоджень. Наприклад, певні дії, такі як заряджання телефону на 100%, можуть призвести до серйозних пошкоджень, як пояснює Дем’єн Пікар, інженер з телекомунікацій та мереж. Тому важливо дбати про акумулятор свого мобільного телефону.

Важливо знати, що цикл заряджання завершується, коли телефон переходить від 0 до 100%. Кожна технологічна компанія робить свій мобільний телефон з певною кількістю циклів, а це означає, що з часом телефон буде вважатися застарілим і його внутрішній компонент буде зношуватися. У цьому випадку автономність мобільного телефону зменшиться, і він більше не буде придатним для використання.

Цей неминучий процес відбувається через накопичення електронів в акумуляторних батареях, які виготовляються з літію і з часом псуються. Однак можна продовжити термін служби акумулятора, зменшивши кількість циклів заряджання.

Для цього бажано тримати відсоток заряду акумулятора в межах від 20% до 80%. Іншими словами, краще зарядити мобільний телефон на одну восьму його ємності, щоб здійснити більше зарядок і таким чином досягти повного циклу.

Як можна оптимізувати заряд акумулятора телефону?

Існує кілька способів продовжити термін служби акумулятора вашого пристрою та збільшити час заряджання. Залежно від вашого пристрою, ви можете зробити наступне:

  • Налаштувати швидке вимкнення екрана
  • Зменшити яскравість екрана
  • Налаштувати автоматичну зміну яскравості
  • Вимкнути звуки або вібрацію клавіатури
  • Обмеження програм, які споживають багато заряду акумулятора
  • Увімкнути опцію адаптивного заряду акумулятора
  • Видаляйте акаунти, якими не користуєтесь
  • Увімкнути темну тему

Чому не варто заряджати телефон вночі?

Хоча більшість смартфонів мають захисний механізм, який припиняє споживання енергії від зарядного пристрою після повного заряду акумулятора, не рекомендується залишати телефон заряджатися на ніч, оскільки це може призвести до пошкодження літій-іонного акумулятора.

Ці акумулятори дуже чутливі до перезарядки. Якщо залишити їх увімкненими в розетку надовго, напруга зростає, і мобільний телефон може піддаватися впливу високих температур, що значно скорочує термін служби пристрою.

Шановні читачі, ви вже знаєте, що тому важливо бути обережними під час заряджання смартфона, щоб не скоротити термін його служби. Ми радимо не залишати мобільний телефон на зарядці на ніч, а краще відключати зарядний пристрій від мережі, як тільки батарея буде повною. Це збереже здоров’я акумулятора та оптимізує використання мобільного телефону в довгостроковій перспективі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.