Як вибрати Wi-Fi роутер – декілька порад

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час вибору Wi-Fi роутера є три ключові показники, на які варто звернути увагу: стандарт, діапазон і швидкість портів для підключення. Розберемо ці показники трохи докладніше:

Стандарт Wi-Fi

На даний момент поширені два стандарти: 802.11n і 802.11ac.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

802.11ac – найсучасніший, підтримує високошвидкісний інтернет і сумісний з усіма попередніми. З мінусів – вартість таких роутерів дещо вища, тож якщо ви не женетеся за надшвидкостями 802.11n буде цілком достатньо.

Частотний діапазон

Більшість роутерів працюють на частоті 2,4 ГГц. Через це в багатоквартирних будинках з’являються перешкоди і швидкість передачі даних падає. Щоб цього уникнути, вибирайте роутер з підтримкою двох частотних діапазонів: 2,4 ГГц і 5 ГГц. Wi-Fi мережа працює на частоті 5 ГГц не така далекобійна, але це з лишком компенсується високою і стабільною швидкістю роботи.

Порти

Під час купівлі зверніть увагу на порти під’єднання! Найчастіше можна зустріти порти Fast Ethernet – вони забезпечують швидкість до 100 Мбіт/с.

Якщо ж ви вирішите підключити наші нові, високошвидкісні тарифи 200 і 300 Мбіт/с, вам знадобиться роутер з гігабітними портами – вони позначені як Gigabit Ethernet і працюють на швидкості аж до 1 Гбіт/с.

Підсумки

Резюмуючи вищесказане, сучасний роутер повинен підтримувати стандарт 802.11ac, одночасно працювати на частоті 2,4 ГГц і 5 ГГц, а якщо ви захочете під’єднати тариф зі швидкістю понад 100 Мбіт/с – нести на своєму борту гігабітні порти.

Придбати відповідний роутер можна в будь-якому з наших офісів – ми порадимо оптимальну модель і налаштуємо її для вас.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.