Статті

Як слухати музику на смартфонах без роз’єму для навушників

Share

Відсутність роз’єму під навушники в новому смартфоні – не привід відмовлятися від їх використання. Розповімо про альтернативні способи слухати музику на телефонах без роз’ємів 3,5 мм.

Скористатися перехідником

У магазинах електронної техніки представлені адаптери для різних цілей, одна з них – слухати музику на телефоні без роз’єму під навушники. Такі перехідники з USB Type-C на Jack 3.5 мм являють собою невеликий дріт завдовжки в кілька сантиметрів з двома роз’ємами на кінцях. Найчастіше вони універсальні і підходять для більшості популярних брендів смартфонів Android. Такі ж перехідники можна знайти і для iPhone – у цьому разі на одному кінці адаптера буде роз’єм Lightning.

Для використання дротових навушників достатньо вставити адаптер у роз’єм для зарядки телефона, а в інший роз’єм перехідника – самі навушники. На якість музики та передачу звуку адаптер практично не впливає, тому для звичайного користувача жодної різниці не буде. Однак є і відчутний недолік: оскільки роз’єм для зарядки вже буде зайнятий навушниками, заряджати телефон і паралельно слухати музику не вийде. Об’єднати ці два процеси можна тільки з бездротовою зарядкою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Використовувати навушники з альтернативним роз’ємом

Дротові навушники найчастіше випускаються з роз’ємом 3.5 мм (jack), але тенденція виробників прибирати зі своїх телефонів потрібний роз’єм, а також небажання споживачів відмовлятися від дротових навушників, змусило компанії випускати моделі з альтернативними роз’ємами. Так, можна знайти навушники популярних брендів з роз’ємами Type-C для Android і Lightning для смартфонів від Apple.

Такі навушники працюють без затримок звуку, а за якістю можуть не поступатися звичайним дротовим моделям із роз’ємом 3.5 мм. Під час вибору варто орієнтуватися як на характеристики самих навушників, так і на компанію-виробника. Більш доступні моделі маловідомих брендів можуть бути не сумісні з певними смартфонами, через що або не працюватимуть, або звук на них буде вкрай низької якості. Тому варто звертати увагу хоча б на моделі середньої цінової категорії. Як недолік варто також відзначити відсутність можливості слухати музику і заряджати телефон дротовою зарядкою одночасно.

Використовувати бездротові навушники

Розвиток бездротових навушників не стоїть на місці, і, хоча затримка звуку і деякі інші неполадки все ще актуальні, за якістю звучання бездротові моделі вже впритул наблизилися до дротових. З цієї причини під час купівлі телефону без роз’єму для навушників варто всерйоз замислитися і про придбання Bluetooth-гаджета – у більшості випадків виробники таких смартфонів випускають до них і найбільш підходящі бездротові навушники.

Якщо ж девайс того ж бренду не влаштовує, на ринку можна вибрати будь-яку іншу модель, зокрема з числа бюджетних, але з гідними характеристиками. При цьому користувачеві не доведеться займати єдиний роз’єм для зарядки, що дасть змогу заряджати телефон у будь-який час і одночасно з прослуховуванням музики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • Є ще один спосіб: слухати музику через ЦАП-підсилювач. І звук шикарний, бо можна слухати Тайдл чи Кобуз у високій якості.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024

    JBL представила колонки у ретродизайні

    Компанія JBL представила в Індії лінійку нових портативних стовпчиків, дизайн яких виконали в ретростилі. Моделі…

    03.05.2024

    У WhatsApp з’явиться новий спосіб реакцій на фото та відео

    У месенджері WhatsApp з'явиться нова кнопка швидкого реагування. Як повідомляє портал WABetaInfo, вона змінить спосіб…

    03.05.2024