Коли потрібно ставити смартфон на зарядку, щоб не зіпсувати батарею

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість користувачів рідко звертають увагу на всі тонкощі процесу заряджання і від цього істотно вкорочують “життя” не тільки батареї, а й смартфона.

Якщо попросити користувачів назвати їхній найменш улюблений компонент у їхньому смартфоні, вони напевно назвуть акумулятор. Будь це бюджетний апарат або топовий флагман, часом заряду батареї навряд чи вистачає на цілий день використання.

Водночас ці ж самі користувачі рідко звертають увагу на всі тонкощі процесу заряджання і від цього істотно вкорочують “життя” не тільки батареї, а й смартфона. Тому важливо дотримуватися правила, що заряджати смартфон потрібно на певному відсотку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли потрібно ставити смартфон на зарядку, щоб не зіпсувати батарею

Існує кілька думок серед експертів на тему, коли варто ставити телефон на зарядку, але найбільш оптимальною вважається тактика “20-80”. Це означає, що розряджати телефон слід не нижче 20%, а заряджати його до 80%.

Однак виникає два моменти: по-перше, 60% заряду може не вистачити на весь день, а по-друге, потрібно постійно відстежувати рівень заряду, щоб “не пропустити” зарядку. Для вирішення другої проблеми можуть допомогти спеціальні додатки для Android, які повідомлять про досягнення акумулятором певного відсотка заряду.

Існує альтернативна тактика зарядки “50-70”, яка передбачає, що заряд акумулятора не повинен опускатися нижче 50%, а заряджати його потрібно не більше ніж до 70%. Вважається, що такий підхід може продовжити життя акумулятора вдвічі або більше.

Однак цей метод вимагає підзарядки смартфона кілька разів на день і не підходить для користувачів, які не мають поруч із собою розетки або док-станції. Крім того, без спеціальних додатків для відстеження рівня заряду цей підхід неефективний. Загалом обидві тактики мають свої плюси та мінуси, і вибір залежить від індивідуальних потреб та стилю використання телефону.

У будь-якому разі, не рекомендується заряджати телефон до 100% і в жодному разі не допускати повного розряду акумулятора до 0%, оскільки це може негативно вплинути на життєздатність акумулятора, зменшивши його термін служби і знизивши продуктивність з часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.