Яку зарядку купити для смартфона Samsung, щоб швидко зарядити смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Samsung не перший рік використовує порочну практику, позбавляючи власників своїх нових смартфонів такої банальної речі, як зарядка в комплекті. Спочатку блоку живлення позбавили власників флагманських моделей, а тепер навіть недорогі пристрої поставляються з одним лише кабелем. Можна скільки завгодно міркувати про жадібність корейців, але якщо вже ви купили смартфон із шильдиком Samsung, то важливо розібратися, яка зарядка підійде на Самсунг.

Яка зарядка потрібна для Самсунг

Говорячи про зарядку Samsung, можна як пожурити, так і похвалити корейську компанію. Так, найчастіше в комплекті немає блоку живлення, зате навіть найдешевші смартфони на кшталт Galaxy A03 підтримують порівняно швидку зарядку 15 Вт, тоді як інші виробники в початковому сегменті пропонують всього-на-всього 10 Вт.

І сьогодні ми будемо говорити про більш потужні адаптери. Але спочатку кілька слів про те, які стандарти зарядки підтримують смартфони Samsung:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • 15 Вт;
  • 25 Вт;
  • 45 Вт.

15-ватні зарядки підтримують усі телефони компанії, але для моделей початкового рівня – це стеля. Тобто, купувати для свого Galaxy A04 або Galaxy A12 блок живлення на 25 Вт сенсу немає. Утім, 25-ватні адаптери серед пристроїв Samsung є найбільш ходовими. Це максимальна потужність для Galaxy A13, Galaxy A53, Galaxy S23 та інших популярних моделей. А ось 45 Вт – доля представників серії Galaxy S з приставкою “Plus” і “Ultra”.

Швидка зарядка Samsung

Звичайно, у власників китайських смартфонів саме поняття швидка зарядка Самсунг викликає сміх. Xiaomi активно використовує технологію 120 Вт, а чинний рекорд – 240 Вт realme. Проте, не будемо посипати голову попелом. І почнемо з першої зарядки для телефону Samsung – Samsung EP-TA20. Це 15-ватний блок живлення, що відновлює акумулятор на 5000 мАг приблизно за 2 години, а точніше – за 110 хвилин. Але й коштує він усього 200-500 грн залежно від того, де ви його купуєте.

Зарядка 15 Вт на AliExpress

Найпопулярніший стандарт швидкої зарядки Samsung, який підтримується переважною більшістю смартфонів компанії, – 25 Вт. Таку потужність видає Samsung EP-TA800 і повністю заряджає акумулятор на 5000 мАг менш ніж за півтори години, а якщо говорити точніше – 79 хвилин. Саме стільки часу знадобилося, щоб відновити енергію Galaxy M52 5G. Ціна – від 300 до 800 грн.

Зарядка 25 Вт на AliExpress

Нарешті, найпотужніша зарядка Самсунг – Samsung EP-TA845 на 45 Вт. Поставляється відразу з кабелем, але й коштує 500-1500 грн. А батарею на 5000 мАг такий блок живлення зарядить за 59 хвилин. Нагадаю, отримаєте ви такий результат тільки на флагманах з приставкою “Plus” і “Ultra.

Зарядка 45 Вт на AliExpress

І ще одне важливе застереження. Як показують тести Galaxy S23 Ultra, фактична перевага блоку живлення 45 Вт над 25-ватним адаптером мінімальна. Чи варто переплачувати – вирішуйте самі. Але в спробі заощадити можна взяти дешевшу зарядку COMMO з тією ж потужністю.

Кабель для Samsung Galaxy

Багато зарядки поставляються у вигляді блоку живлення. Тому вам додатково знадобиться кабель Samsung. Тут ви можете не віддавати перевагу брендовим аксесуарам. Головна умова – підтримка сили струму 2A для 15-ватного блоку і 3A для більш потужних адаптерів. Нижче залишу посилання на триамперні кабелі, які відрізняються тільки штекерами:

  • кабель з USB-A на USB-C;
  • кабель з USB-A на MicroUSB;
  • кабель з USB-C на USB-C.

Обов’язково перевірте роз’єми блоку живлення і смартфона, щоб вибрати відповідний кабель. Ну а за необхідності ви зможете взяти дріт у будь-якому магазині електроніки, розташованому неподалік від вашого будинку. Втім, ціна в офіційному роздробі буде значно вищою.

Бездротова зарядка Samsung

Відкинемо вбік кабелі і згадаємо, що існують смартфони Самсунг, які підтримують бездротову зарядку. Це всі моделі S-серії, починаючи з Galaxy S6, а також Galaxy Fold і Galaxy Flip. Практично всі сучасні флагмани Samsung підтримують бездротову зарядку 15 Вт. Тому ви можете придбати відповідний майданчик від корейської компанії.

Якщо у вашому розпорядженні є Galaxy S10 і старіша модель, то вибирайте бездротову зарядку Самсунг на 9 Вт. Потужність вище старі смартфони все одно не підтримують, тому оптимальний варіант для вас – Samsung EP-N3300.

Автомобільна зарядка Samsung

Якщо ви – автолюбитель, то не зайвою буде зарядка Самсунг в машину. Відштовхуйтеся від максимальної потужності, яку підтримує ваш смартфон. На вибір є такі варіанти:

  • автомобільна зарядка 15 Вт;
  • автомобільна зарядка 25 Вт;
  • автомобільна зарядка 45 Вт.

Власники флагманів можуть використовувати бездротову зарядку в машину. Найбільш підходяща модель – Hoco CA105. Коштує менше тисячі рублів, але водночас пропонує максимальну для Samsung потужність 15 Вт. Те що потрібно!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.