Акумулятор телефону швидко розряджається. Названо поширені помилки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільні телефони стали частиною нашого повсякденного життя. Підзарядка телефону може здатися тривіальним жестом, але це важливо для життя вашого акумулятора. Чи знаєте ви, що певні дії, які ми повторюємо, не усвідомлюючи цього, можуть мати прямий вплив на термін служби акумулятора, а отже, і на роботу пристрою? Ось 4 помилки, які ви ніколи не повинні повторювати!

Тривале використання смартфона є основною причиною раптового зменшення часу автономної роботи. Найчастіше саме відкриті додатки або завжди заповнена пам’ять уповільнюють роботу телефону і створюють більш ніж достатнє навантаження на батарею.

Яких помилок слід уникати, щоб подовжити термін служби акумулятора телефону?

Існує низка причин, чому акумулятор смартфона працює недовго. Найкращий спосіб зберегти цей важливий компонент телефону – уникати наступних помилок:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Використовуєте дешеві зарядні кабелі для телефону

Купуючи дешеві зарядні кабелі, ви можете заощадити гроші, але якою ціною! Це може бути дуже шкідливо для акумулятора телефону, і якщо зарядний пристрій не сумісний, він не матиме жодного ефекту при дотриманні певних умов. Саме неоригінальні або несправні компоненти можуть перегріти акумулятор і пошкодити його. Крім того, якщо використовуваний зарядний пристрій не відповідає номінальному струму, зазначеному на зарядному пристрої, що постачається з телефоном, це може призвести до погіршення стану акумулятора при більш тривалих перезарядках.

Дозволити телефону повністю зарядитися або розрядитися

Поширеною помилкою, яка має серйозні наслідки для акумулятора, є повна розрядка телефону. Багато людей вважають, що потрібно почекати, поки телефон повністю розрядиться. Це впливає на термін служби акумулятора. Зараз виробники радять користувачам зачекати до 20 або 30% перед тим, як перезаряджати телефон. Ідея полягає в тому, щоб завжди мати можливість повернутися до рівня 40-50%, де батарея працює оптимально.

Піддавання телефону екстремальним температурам

Сонце – заклятий ворог телефону. Навіть найсучасніші та найефективніші телефони не витримують високих температур. Використання автомобільних або портативних зарядних пристроїв має бути поміркованим. Якщо залишити телефон заряджатися на сонці, це може мати шкідливі наслідки для акумулятора, аж до ризику вибуху. Також низькі температури можуть серйозно пошкодити телефон.

Використання телефону під час заряджання

Ця помилка не зруйнує ваш телефон, але може призвести до його перегріву. Використання телефону під час заряджання вимагає додаткової енергії для роботи його компонентів. Тому він буде швидко перегріватися. Щоб зберегти акумулятор, бажано дати йому підзарядитися перед використанням. Так само бажано закрити всі енергоємні програми під час заряджання.

Інші поради щодо продовження терміну служби акумулятора телефону

Якщо термін служби акумулятора вже не відповідає нормі, це пов’язано з багатьма причинами, згаданими вище. Якщо ви візьмете до уваги ці помилки і виконаєте ці прості кроки, ви зможете розумно продовжити термін служби акумулятора вашого телефону.

Використовуйте автоматичну яскравість телефону

Ця геніальна опція автоматично регулює яскравість пристрою, завдяки чому він споживає набагато менше енергії. Щоб увімкнути автояскравість на телефоні, просто перейдіть в “Налаштування”, а потім в “Дисплей” і “Яскравість”. Увімкнувши цю опцію, надмірне використання батареї буде обмежено.

Використовуйте чорний фон на телефоні

Якщо у вашому телефоні AMOLED-екран (на основі LCD-екрану), найкраще вибрати чорний фон. Це пов’язано з тим, що цей тип екрану не використовує енергію для відображення чорного кольору, на відміну від IPS-екранів, які роблять кольори яскравими та насиченими. Їхнє підсвічування споживає багато енергії, що шкідливо для акумулятора.

Зі збільшенням інтенсивності використання смартфона його батарея може легко розрядитися. Тому важливо уникати цих поширених помилок і щодня вживати правильних заходів. Ваш телефон прослужить довше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.