WhatsApp вимагає оновлення, але не оновлюється – що робити

Іноді WhatsApp вимагає оновлення, але не завантажує або не встановлює його. Чому так відбувається і що робити?

Не підтримується версія Android

На старих телефонах із ранніми версіями Android оновлення WhatsApp можуть припинити роботу, оскільки розробники відмовляються від підтримки застарілих систем. Це стосується будь-яких версій Android до 4.1 – версію можна перевірити в розділі налаштувань “Про телефон”. Якщо месенджер продовжує функціонувати, але не оновлюється, власнику доведеться користуватися старішою версією, оскільки нову встановити без оновлення самого Android не вдасться.

Якщо ж месенджер не запускається без оновлення, рекомендується видалити його і завантажити старішу версію у форматі APK на безпечному сторонньому ресурсі. Але також потрібно перевірити, чи немає іншої причини того, що WhatsApp на телефоні не оновлюється.

Закінчилося вільне місце

Хоча сама нова версія WhatsApp може важити небагато, для її коректної інсталяції за рекомендацією розробників на телефоні має бути не менше 1 ГБ вільного простору. Звільнити його можна будь-якими зручними способами, після чого варто повторно оновити месенджер.

Оновлення по мережі Wi-Fi

Неполадки під час оновлення месенджера WhatsApp можуть з’явитися через нестабільний інтернет. У цьому разі потрібно відключити мобільні дані і підключитися до будь-якої Wi-Fi-мережі з хорошим сигналом.

Повторно завантажити WhatsApp

Іноді в разі невдалого оновлення користувачам допомагає повторне встановлення WhatsApp. Для цього месенджер потрібно видалити з телефону (акаунт при цьому не видаляється), а потім завантажити і встановити заново. При цьому встановлюється найостанніша його версія без необхідності ручного оновлення.

Очищення даних сервісу Google Play

Оновлення будь-якого додатка може перерватися через помилку в роботі сервісу Google Play. Проблема має локальний характер, і користувач може виправити її самостійно. Для цього знадобиться видалити кеш та інші дані сервісу Google Play. Щоб це зробити, необхідно:

  • Відкрити основні налаштування смартфона.
  • Вибрати розділ з усіма програмами.
  • У ньому вибрати “Google Play” або “Play Маркет”.
  • У розділі “Пам’ять” (назва може відрізнятися на різних моделях) вибрати дії “Очистити кеш” і “Видалити дані”.

Після цього рекомендується перезавантажити телефон і знову оновити месенджер.

Збій у роботі Google-акаунта

Оскільки WhatsApp оновлюється в сервісі від Google, будь-яка проблема з оновленнями може бути пов’язана з роботою акаунта користувача. Найчастіше неполадки зникають, якщо видалити Google-акаунт із телефона і знову його прив’язати. Щоб це зробити, необхідно:

  • У налаштуваннях телефону знайти розділ “Користувачі та акаунти”.
  • У списку всіх акаунтів знайти “Google”, а потім вибрати дію “Видалити акаунт”.
    Дія може з’явитися у випадаючому меню після натискання на смужки або крапки в кутку екрана.

Після видалення Google-акаунта його знову потрібно прив’язати до пристрою в тому ж розділі. Тільки тепер у списку всіх акаунтів потрібно знайти кнопку “Додати акаунт”, вибрати “Google” і далі дотримуватися інструкцій на екрані.

Важливо! Після повторної прив’язки рекомендується очистити кеш програми Play Маркет, перезавантажити телефон, а потім знову спробувати оновити WhatsApp.

Оновити WhatsApp на офіційному сайті

Якщо усунути помилку під час оновлення месенджера не виходить, залишається тільки завантажити WhatsApp у форматі APK-файлу з офіційного сайту месенджера. Для цього потрібно:

  • Відкрити посилання через мобільний браузер і вибрати дію “Установник пакета”.
  • Підтвердити скачування файлу і вибрати дію “Все одно завантажити”.
  • Встановити файл після його скачування.
  • WhatsApp, завантажений з офіційного сайту, працює так само, як і версія на Google Play. Достатньо ввести свій номер, активувати акаунт і почати використання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.