Після купівлі нового смартфона що робити зі старим

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дуже часто люди змінюють телефон не тому, що він перестав працювати. Рішення про купівлю може бути сформовано, якщо якісь функції працюють не так добре, як би хотілося. Навіть вихід аналогічної моделі з незначними змінами в характеристиках і конструкції може стати приводом для витрат. Але після купівлі “нового” пристрою виникає питання про те, що ж робити зі “старим”, адже він абсолютно працездатний, але вже втратив свою товарну цінність. Невже потрібно просто покласти його в стіл і забути?

Насправді, зовсім необов’язково. Старому, але цілком робочому телефону можна знайти кілька гідних сценаріїв використання. Так, якщо ви автомобіліст, то його можна запросто “пристосувати” до свого авто як навігатор і відеореєстратор. Для цього знадобиться СІМ-карта і деякий час на скидання гаджета до заводських налаштувань. Потім, слід встановити необхідне ПЗ і ваше обладнання для прокладання маршрутів готове до використання! Якщо ж необхідний реєстратор, потрібно докупити тримач і зафіксувати його в найбільш зручному місці.

Смартфон може виступити універсальним пультом для домашньої техніки. Чудово, якщо у нього є ІЧ-порт. Він дасть змогу керувати максимумом пристроїв. Якщо ж ІЧ-порту немає, є можливість керування розумною технікою, підключивши її і сам телефон до домашньої бездротової мережі. Старенький телефон також можна з успіхом використовувати для його прямого призначення – для зв’язку. Наприклад, у нього можна встановити службову “сімку”. Це дасть змогу зручно розділити особисте і ділове спілкування, обмежити кількість небажаних викликів на основний номер телефону.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відмінним рішенням може стати використання смартфона замість накопичувача, якщо обсяг внутрішньої пам’яті досить великий. Так, на пристрої можна запросто розмістити цілу колекцію фотографій і відео, щоб скористатися нею в будь-який момент. Також ніхто не заважає перетворити телефон на крутий музичний плеєр, “накидавши” в його пам’ять фонотеку з улюблених треків. Деякі телефони мають вельми якісний звуковий тракт і можуть “грати” нітрохи не гірше пристроїв для прослуховування музики вартістю кілька тисяч рублів. Усе, що потрібно, це докупити до нього якісні навушники.

Телефон можна зробити камерою для домашнього відеоспостереження. У цьому разі потрібно забезпечити подачу живлення, дооснастити його картою пам’яті більшого обсягу, встановити необхідний софт і розмістити в затишному місці. Цей список сценаріїв далеко не повний. Ви самі можете придумати їх. Якщо і у вас є ідеї, як зробити старий смартфон корисним, напишіть про них у коментарях!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.