Статті

Кілька порад про те, як правильно використовувати робочий стіл на комп’ютері

Share
Час читання: 2 хв.

Дуже часто спостерігаю на чужих комп’ютерах справжнісінький бардак на робочому столі в Windows. Вирішив дати кілька важливих порад, які підійдуть як початківцю, так і досвідченому користувачеві.

Що має бути на робочому столі?

Умовно робочий стіл я ділю на 2 частини – в одній частині розташовані ярлики програм, які зручно запускати, саме звернувшись до робочого столу. На іншій частині – тимчасові файли. Наприклад, мені потрібно щось тимчасово зберегти або розділити файл на частини – використовую для цього другу умовну частину робочого столу.

Головне, не забувати вчасно видаляти ті файли, робота з якими вже закінчена в поточному сеансі. Розробники Windows тут трохи не додумали – можна зробити окрему область столу, на якій файли будуть автоматично видалятися за часом або шляхом натискання однієї кнопки. Було б дуже зручно.

Кілька порад про те, як правильно використовувати робочий стіл на комп’ютері
Не варто накопичувати сміття на робочому столі – зробили всі потрібні справи, не забуваємо видалити ті об’єкти, з якими працювали.

Також не варто зберігати на робочому столі файли в довгостроковій перспективі. Краще виводити тільки ярлики на потрібні дані, а самі файли зберігати в спеціальних директоріях (Документи, Зображення, Відеозаписи, Аудіозаписи). Причина тут проста – можна випадково видалити потрібний файл. Бажано дотримуватися якоїсь градації і сортувати потрібні об’єкти за директоріями.

Що більше збережених файлів на робочому столі, то повільніше працюватиме комп’ютер, а ось кількість ярликів на це не впливає. Пов’язано це, мабуть, з тим, що робочий стіл є системною папкою, і Windows постійно аналізує цю директорію, витрачаючи свої ресурси.

Спробуйте перевірити це, відключивши за допомогою контекстного меню всі значки зі столу – ПК працюватиме трохи швидше, але особливо відчувається це на комп’ютерах зі слабким CPU і малою кількістю пам’яті.

Дуже часто на одному ПК працює відразу кілька користувачів і робочим столом користуються всі. Це не зовсім правильно – краще для кожного юзера створити окремий обліковий запис, у якому буде свій робочий стіл. Або ж зробити додатково кілька робочих столів під кожного користувача.

До речі, додаткові робочі столи дуже зручні – наприклад, один варіант ми використовуємо для роботи, а другий стіл для розваг.

Але не варто забувати про те, що ярлики на програми, які часто запускаються, можна красиво вивести в меню “Пуск” і на панелі завдань.

Наявність шпалер, особливо у високій роздільній здатності, може уповільнювати слабкий комп’ютер. А анімовані шпалери здатні вплинути і на більш сучасний ПК – це потрібно знати і пам’ятати.

Особливу увагу потрібно звернути на віджети. Так, з ними робочий стіл має гарний вигляд, можна додати найрізноманітніші віджети. Але наявність подібного призводить до того, що ПК навіть у режимі простою витрачатиме дорогоцінні ресурси на відображення та оновлення інформаційного блоку.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Базова версія Samsung Galaxy S25 отримає чіп Dimensity 9400 через його нижчу ціну

    Компанія Samsung планує презентувати нову серію смартфонів Galaxy S25 на початку наступного року. За чутками,…

    06.10.2024

    Intel усунула проблему самозаймання своїх процесорів

    Компанія Intel офіційно заявила про вирішення проблеми, що призводила до передчасного виходу з ладу її…

    06.10.2024

    Збитки Apple через підроблені iPhone склали $2,5 мільйона: компанія не змогла їх розпізнати

    Двох людей у ​​США засудили до тюремного ув'язнення за організацію складної схеми, яка обдурила Apple…

    06.10.2024

    Apple може відновити технологію microLED у нових розумних окулярах

    Apple Watch Ultra наступного покоління ретельно тестували за допомогою microLED, але компанія припинила роботу, оскільки…

    06.10.2024

    iPhone SE 4: які нові функції з’являться в бюджетному iPhone

    Наступним iPhone насправді має бути iPhone SE 4, за винятком будь-яких затримок. Цей iPhone має…

    05.10.2024

    Google тестує верифікаційні галочки для сайтів у пошуковій видачі

    Видання The Verge повідомило про неанонсовану Google функцію пошуку, яку компанія зараз тестує. Йдеться про…

    05.10.2024