Кілька порад про те, як правильно використовувати робочий стіл на комп’ютері

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дуже часто спостерігаю на чужих комп’ютерах справжнісінький бардак на робочому столі в Windows. Вирішив дати кілька важливих порад, які підійдуть як початківцю, так і досвідченому користувачеві.

Що має бути на робочому столі?

Умовно робочий стіл я ділю на 2 частини – в одній частині розташовані ярлики програм, які зручно запускати, саме звернувшись до робочого столу. На іншій частині – тимчасові файли. Наприклад, мені потрібно щось тимчасово зберегти або розділити файл на частини – використовую для цього другу умовну частину робочого столу.

Головне, не забувати вчасно видаляти ті файли, робота з якими вже закінчена в поточному сеансі. Розробники Windows тут трохи не додумали – можна зробити окрему область столу, на якій файли будуть автоматично видалятися за часом або шляхом натискання однієї кнопки. Було б дуже зручно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька порад про те, як правильно використовувати робочий стіл на комп’ютері
Не варто накопичувати сміття на робочому столі – зробили всі потрібні справи, не забуваємо видалити ті об’єкти, з якими працювали.

Також не варто зберігати на робочому столі файли в довгостроковій перспективі. Краще виводити тільки ярлики на потрібні дані, а самі файли зберігати в спеціальних директоріях (Документи, Зображення, Відеозаписи, Аудіозаписи). Причина тут проста – можна випадково видалити потрібний файл. Бажано дотримуватися якоїсь градації і сортувати потрібні об’єкти за директоріями.

Що більше збережених файлів на робочому столі, то повільніше працюватиме комп’ютер, а ось кількість ярликів на це не впливає. Пов’язано це, мабуть, з тим, що робочий стіл є системною папкою, і Windows постійно аналізує цю директорію, витрачаючи свої ресурси.

Спробуйте перевірити це, відключивши за допомогою контекстного меню всі значки зі столу – ПК працюватиме трохи швидше, але особливо відчувається це на комп’ютерах зі слабким CPU і малою кількістю пам’яті.

Дуже часто на одному ПК працює відразу кілька користувачів і робочим столом користуються всі. Це не зовсім правильно – краще для кожного юзера створити окремий обліковий запис, у якому буде свій робочий стіл. Або ж зробити додатково кілька робочих столів під кожного користувача.

До речі, додаткові робочі столи дуже зручні – наприклад, один варіант ми використовуємо для роботи, а другий стіл для розваг.

Але не варто забувати про те, що ярлики на програми, які часто запускаються, можна красиво вивести в меню “Пуск” і на панелі завдань.

Наявність шпалер, особливо у високій роздільній здатності, може уповільнювати слабкий комп’ютер. А анімовані шпалери здатні вплинути і на більш сучасний ПК – це потрібно знати і пам’ятати.

Особливу увагу потрібно звернути на віджети. Так, з ними робочий стіл має гарний вигляд, можна додати найрізноманітніші віджети. Але наявність подібного призводить до того, що ПК навіть у режимі простою витрачатиме дорогоцінні ресурси на відображення та оновлення інформаційного блоку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.