Названо 5 причин видалити Skype і забути про нього

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Skype – безсумнівно, перший повноцінний месенджер, який вийшов задовго до WhatsApp і Telegram. Скайп відкрив нам можливість розмовляти за допомогою відео, перебуваючи на будь-якій відстані один від одного. Поговоримо про те, чому Skype більше не актуальний.

Неможливо зателефонувати в інше місто/країну

Скайп спочатку був зручний тим, що можна було за копійки зателефонувати в інше місто або навіть країну. Потрібно було тільки поповнити баланс. Зараз ця “тема” вже не актуальна з появою месенджерів і розвитком мобільних технологій. Ну і баланс у Skype зараз поповнити з нашої країни, на жаль, не вийде. Тому, зателефонувати в інше місто або країну зараз можна сказати, що неможливо. Тільки якщо знайти спосіб поповнення балансу.

Скайп вимагає багато ресурсів

Якщо порівнювати популярні месенджери Telegram і WhatsApp, які можна поставити на ПК, то Skype буде найповільніший. Він навіть завантажується кілька секунд при порожній адресній книзі і відсутніх чатах. У смартфоні ж часто спостерігаються сильні запізнення повідомлень – можна пропустити важливе повідомлення. Видно, що на проект просто “забили” – кожне оновлення робить Skype дедалі гіршим і гіршим. Зараз навіть перемикання чатів і надсилання повідомлень йде з пристойною затримкою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Скайп морально застарів

Якщо порівнювати з іншими месенджерами, то Skype можна порівняти з динозавром. Інтерфейс і функціонал сильно застаріли, із сучасних функцій у ньому немає рівно нічого. Навіть стікери та емодзі порівняно з класичними месенджерами в Скайпі дуже примітивні. Додаток практично не розвивається і застряг у своєму розвитку на кілька років. Повне зникнення цієї програми – питання часу.

Є проблеми з якістю зв’язку

Скайп часто “лагає”, наприклад, коли йде вхідний дзвінок, то не спрацьовує кнопка відповіді. Бувають проблеми з камерою і мікрофоном, потрібно постійно перевіряти налаштування. Також якість відеозв’язку може бути гіршою, ніж у сучасних месенджерів. Часто зустрічається проблема, коли під час виклику абонента на його пристрої просто не відображається дзвінок.

У Skype не залишилося користувачів

Колись у Skype у мене було кілька сотень контактів. Зараз активних лише 10. З кожним роком йде відтік аудиторії від скайпа. Люди переходять у більш сучасні месенджери: WhatsApp, Viber, Telegram. Геймери люблять Discord, а для створення відеоконференцій використовують Zoom. Скайп, на жаль, не може конкурувати з іншими схожими сервісами. Microsoft проґавила розвиток проєкту, хоча з такою потужною командою розробників і промоушена можна було б створити другий Telegram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.