Експерти дали пораду як можна покращити інтернет з’єднання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кого ніколи не розчаровувало повільне завантаження інтернет з’єднання? Це обмеження, на яке часто скаржаться користувачі. Звичайно, встановлення вдома Wi-Fi роутера може покращити з’єднання для швидшого серфінгу в Інтернеті. Але як використовувати його з розумом? Ви коли-небудь чули про “правило 10 секунд”? Дізнайтеся, як цей метод може допомогти вам покращити з’єднання з вашим роутером.

Більшість людей користуються інтернетом через локальний Wi-Fi роутер. Але іноді сигнал слабкий або швидкість з’єднання занадто низька. Це дуже неприємна ситуація, яка засмучує багатьох користувачів. Тому, щоб прискорити процес і, перш за все, уникнути можливої поломки, обладнання перезавантажують. Але чи впевнені ви, що робите це правильно?

Звичайно, всі знають, що перезавантаження модему настійно рекомендується час від часу, щоб спробувати вирішити різні проблеми. Цей процес технічного обслуговування навіть допомагає перервати потенційну зловмисну атаку на мережу. Але мало хто знає, як правильно поводитися зі своїм роутером. Дійсно, в більшості випадків, коли їм не терпиться відновити з’єднання, вони схильні вимикати і знову вмикати його одразу після цього. Однак ви повинні знати, що після відключення роутера важливо зачекати деякий час, щоб перезавантаження відбулося належним чином. Саме тут вступає в дію “правило 10 секунд”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дійсно, фахівці рекомендують почекати 10 секунд, перш ніж знову вмикати роутер. Чому вони так роблять? Тому що цей пристрій оснащений конденсаторами, своєрідними батареями, які живлять пристрій протягом певного періоду часу. Тому зазвичай потрібно 10 секунд, щоб він повністю вимкнувся. Тому перед тим, як перезавантажити роутер, переконайтеся, що він повністю вимкнений. Щоб зробити це простіше, порахуйте до десяти, а потім тихо ввімкніть його знову.

Немає доступу до Інтернету? Ось як покращити з’єднання

Незалежно від того, чи ви працюєте з дому, чи дивитеся улюблений серіал на Netflix, чи користуєтеся розважальним додатком, завжди дуже неприємно мати нестабільний і мінливий зв’язок. Навіть якщо у вас є оптоволокно і дуже хороші кабелі, ніхто не застрахований від того, що в якийсь момент з’єднання може перерватися. Особливо, якщо у вас вдома багато користувачів Інтернету. Щоб допомогти вам покращити якість вашого Wi-Fi, ось кілька варіантів, які можуть вам допомогти.

1. Перемістіть роутер

Роутер стоїть у шафі або захований за тумбою? Це не найкраща ідея. Стіни, шафи і навіть полиці можуть потенційно послаблювати сигнал Wi-Fi. Врахуйте, що проста зміна місця розташування роутера може суттєво вплинути на швидкість бездротового з’єднання та передачу даних. Звичайно, ідеальне місце розташування буде залежати від планування вашого будинку, але постарайтеся, щоб модем не був захаращений меблями або захований у місці, де він не зможе виконувати свою роботу належним чином. Тому не встановлюйте його під шафою або всередині шухляди. Чим ближче до центру, тим краще: розташування маршрутизатора має важливе значення для забезпечення найкращого з’єднання.

2. Використовуйте кабель Ethernet

Дротове з’єднання з роутером швидше і стабільніше, ніж Wi-Fi. І на нього навряд чи впливатимуть інші пристрої. Єдиний недолік полягає в тому, що воно обмежує розташування ваших пристроїв і тому менш зручне. Однак, якщо вам потрібне високопродуктивне інтернет-з’єднання, незалежно від того, чи працюєте ви на комп’ютері, чи переглядаєте потокове відео, чи керуєте ігровою приставкою, безперечно, варто скористатися Ethernet-портом роутера для підключення кабелю.

Де і як підключити кабель Ethernet?

Просто підключіть один кінець кабелю живлення до електричної розетки, а інший – до гнізда живлення на задній панелі модему. Підключити кабель Ethernet до ноутбука так само просто: клеми кабелю мають особливий роз’єм, який підходить як до комп’ютера, так і до модему (слово “Ethernet” позначено у відведеному місці).

Важливо знати: якщо кабель Ethernet не працює, а у вас під рукою є інший, спробуйте підключити його і перевірити, чи працює він. Якщо він працює, це означає, що попередній кабель несправний. Нарешті, перезапустіть бездротовий маршрутизатор, і ви отримаєте краще з’єднання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.