Статті

Гальмує браузер у смартфоні – дам поради, які реально допоможуть

Share
Час читання: 2 хв.

Браузер – безсумнівно, найголовніша програма будь-якого комп’ютера, планшета або смартфона. ПК вміє добре працювати в режимі багатозадачності, а ось мобільний пристрій не дуже. Що робити, якщо гальмує браузер у смартфоні? Дам кілька практичних порад, які реально допомагають.

Очищення кешу

Для того щоб веб-сторінки відкривалися швидше, і браузер не завантажував одні й ті самі дані, придумали кеш. Він зберігається в пам’ять пристрою один раз і оновлюється в міру зміни. Браузеру не потрібно знову завантажувати одне й те саме – стилі CSS, код JavaScript. Він зчитує файли з пам’яті, що набагато швидше.

Згодом кеш “роздувається” – стає дуже великим, що впливає на продуктивність оглядача. Очистивши кеш, ви можете прискорити ваш браузер. Очищення відбувається в налаштуваннях додатків – вам необхідно вибрати потрібний браузер і знайти кнопку видалення кешу. Можливо, після цієї процедури всі проблеми зникнуть.

Запущено занадто багато додатків

Браузеру для роботи потрібна колосальна кількість ресурсів. Якщо ви відкрили десяток додатків і користуєтеся браузером, то він може працювати повільно. Змахніть ті програми, які вам не потрібні в цей момент – ресурсів для роботи стане більше.

Також раз на тиждень не заважає перезавантажувати смартфон – достатньо його вимкнути і ввімкнути.

Занадто багато вкладок

У кожному мобільному оглядачі є вкладки. Більшість користувачів не звертають увагу на них, і вони накопичуються. Що більше вкладок, то складніше браузеру працювати з ними. Натисніть на іконку з цифрами і закрийте непотрібні вкладки – оглядач за це вам точно “подякує”.

Пробуємо інший браузер

Практика показує, що рідний браузер, який йде разом з оболонкою вашого смартфона, може споживати занадто багато ресурсів і відображати нав’язливу рекламу. Але вихід є – пошукати інший оглядач у магазині додатків. Рекомендую чистий Google Chrome – у ньому немає жодних доповнень, а інші браузери, як правило, базуються саме на ньому. Також є полегшені версії – можна ввести в пошук фразу “легкий браузер” і встановити відповідний додаток.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Intel усунула проблему самозаймання своїх процесорів

    Компанія Intel офіційно заявила про вирішення проблеми, що призводила до передчасного виходу з ладу її…

    06.10.2024

    Збитки Apple через підроблені iPhone склали $2,5 мільйона: компанія не змогла їх розпізнати

    Двох людей у ​​США засудили до тюремного ув'язнення за організацію складної схеми, яка обдурила Apple…

    06.10.2024

    Apple може відновити технологію microLED у нових розумних окулярах

    Apple Watch Ultra наступного покоління ретельно тестували за допомогою microLED, але компанія припинила роботу, оскільки…

    06.10.2024

    iPhone SE 4: які нові функції з’являться в бюджетному iPhone

    Наступним iPhone насправді має бути iPhone SE 4, за винятком будь-яких затримок. Цей iPhone має…

    05.10.2024

    Google тестує верифікаційні галочки для сайтів у пошуковій видачі

    Видання The Verge повідомило про неанонсовану Google функцію пошуку, яку компанія зараз тестує. Йдеться про…

    05.10.2024

    Telegram випустив масштабне оновлення з новими функціями

    Telegram представив масштабне оновлення, яке включає безліч нових функцій і поліпшень. Тепер користувачі можуть надсилати…

    05.10.2024