Навіщо в сучасному телефоні так багато фотокамер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони із двома камерами вже в минулому. Виробники випускають телефони з трьома, чотирма та навіть п’ятьма модулями. Це з тим, що мобільні телефони перестали використовуватися виключно зв’язку. Вони є багатофункціональними пристроями, що виконують функції кишенькового комп’ютера та професійних камер. Чим більше таких модулів у смартфоні, тим якісніше фотографії та відео.

Які камери можуть бути присутніми у сучасних смартфонах?

Якщо в телефоні є кілька камер, користувач може вибирати різні режими зйомки – панорама, зум, портрет і т.д. Для цього виробники вбудовують у смартфони такі види об’єктивів:

• портретний;
• ширококутний;
• телеоб’єктив;
• фронтальний;
• датчик для зйомки у темряві;
• інфрачервона камера;
• Монохромна камера.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі вищеперелічені модулі забезпечують можливість створення якісних зображень та відеороликів у різних ситуаціях та умовах.

Портретний об’єктив

Цей вид камери з’явився на смартфонах із різних цінових категорій серед перших. Цей модуль повинен прораховувати відстань до об’єкта та реалістично розмивати задній план при портретному режимі. Однак створення таких кадрів здійснюється за допомогою головної камери та прописаних алгоритмів. Режим портрета є у кожному сучасному телефоні.

Ширококутовий об’єктив

З його допомогою користувач може робити знімки зі збільшеним кутом захвату. Багато виробників роблять головний об’єктив ширококутним. Він використовується для створення панорам чи групових фотографій.

Телеоб’єктив

Телеоб’єктив використовується для зйомки віддалених об’єктів із збереженням високої якості зображення. Такий вигляд камери підходить для створення пейзажів та портретів з невеликим спотворенням та згладженими елементами композиції, що не відбувається під час використання широкоформатного об’єктива. Цей модуль встановлюється на смартфони-флагмани.

Фронтальний об’єктив

Передня камера знаходиться на передній частині телефону. Спочатку вона призначалася для здійснення відеодзвінків, але згодом її почали використовувати для створення селфі (автопортрет). Підвищений попит сприяв удосконаленню цього модуля. В даний час користувачі мають можливість робити якісні знімки на передню камеру.

Нічна зйомка

Датчик для створення зображень в нічний час дозволяє отримувати якісні матеріали в умовах слабкого освітлення. Додаткова камера ловить більше світла, завдяки чому кадри стають докладнішими та яскравішими.

Монохромна та інфрачервона камери

Призначення монохромної камери полягає у створенні високоякісних чорно-білих зображень. Жоден ч\б фільтр не може зробити фотографію такою ж якісною. При використанні цього модуля виходять знімки з насиченими тінями і бликами, що виділяються.

Інфрачервона камера рідко вбудовується у сучасні телефони. Її основна перевага полягає у можливості знімати в непроглядній темряві. Такий об’єктив встановлюють на деякі захищені смартфони та пристрої з розвиненою системою розпізнавання облич для розблокування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.