Топ-5 особливостей MacBook Air 15, через які ти точно його купиш

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливо, ви вже не пам’ятаєте, але колись у лінійці MacBook Air було дві моделі комп’ютерів: з 11 і 13-дюймовим екраном. Згодом маленький Air зняли з виробництва, і дуже довгий час найдешевший ноутбук Apple існував лише в одному – 13-дюймовому розмірі. Причому користувачі вже не перший рік просили Apple зробити MacBook Air побільше. Зважаючи на все, цієї весни бажанню судилося збутися. У Купертіно готують до релізу у квітні великий MacBook Air з екраном 15,5 дюймів.

Але не тільки через один дисплей купувати новинку. Хоча для когось це буде головним аргументом оновити 13-дюймову модель. У цьому матеріалі розповідаємо про п’ять особливостей MacBook Air 15, через які його точно захочеться купити.

Екран у MacBook Air 15

Найочевиднішою та головною особливістю нового MacBook Air, звичайно ж, стане його екран. З діагоналлю 15,5 дюймів він максимально наблизиться до найбільшого ноутбука в лінійці Apple, який зараз можна придбати – MacBook Pro 16. І якщо вам не потрібна була зайва продуктивність, а просто хотілося великий екран, MacBook Air 15 створений спеціально для вас. Звичайно, він уже не буде таким же легким і компактним, як маленька модель, але для тих, кому важлива саме діагональ екрану, це не стане перешкодою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тим більше, що принципово важче він теж не стане. Не чекайте від екрану нового Еіра якихось одкровень у вигляді OLED або mini-LED. У ньому буде встановлений звичайнісінький IPS-екран, але від цього він не стане менш якісним. Якщо ви проводите за ноутбуком багато часу, це, навпаки, буде його перевагою. Все-таки очі від екрану Макбуков зараз практично не втомлюються.

MacBook Air 15 на процесорі M2 Pro

Звичайно, MacBook Air 15 буде поставлятися з процесором Apple M2 . Ось тільки вперше в лінійці Air можна буде вибрати версію з M2 Pro. Виходить, ви більше не обмежені базовим чіпсетом і можете отримати Air більше продуктивності. Залишається відкритим питання ціни, але така конфігурація буде явно дешевшою за MacBook Pro з M2 Pro .

Ця модель підійде тим користувачам, кому потрібна висока продуктивність, але не хочеться переплачувати за екран із наворотами та інші фішки MacBook Pro. Мені здається, що це буде одна з найпопулярніших конфігурацій, яку вибиратимуть програмісти та розробники додатків, для яких графічна складова відіграє другорядну роль, а продуктивність CPU виходить на передній план.

Акумулятор у MacBook Air 15

Ну а де збільшений екран разом із корпусом, там і більше місця для встановлення акумулятора. Apple заявляє для MacBook Air M2 час роботи до 18 годин відтворення відео, що саме собою вже вражаючий результат. Від MacBook Air 15 можна чекати близько 20 годин. Побачивши такі цифри, десь у кутку заплакав мій Huawei, який важко видає п’ять годин екрану.

Можна припустити, що збільшений дисплей нівелює приріст акумулятора, але це не так. Розмір корпусу дозволить наростити батарею таким чином, що вистачить забезпечення приросту. Тому якщо ви шукаєте максимально довгоживучий MacBook, то Air 15 точно стане вашим вибором. Багато хто, до речі, готовий пожертвувати компактністю для часу роботи.

Wi-Fi у MacBook Air 15

Якщо ви все ще не знаєте, що таке Wi-Fi 6E, то раджу ознайомитись з нашим матеріалом. У двох словах: цей стандарт дозволяє отримувати високу швидкість передачі даних, яка перевищує таку при використанні Wi-Fi 5 та Wi-Fi 6. Якщо ви плануєте вдома або на роботі побудувати мережу Wi-Fi 6E, то точно оцініть підтримку цієї технології на новому MacBook Air 15.

Apple вже почала оснащувати Маки підтримкою нового стандарту, тому поширення Wi-Fi 6E на всю лінійку комп’ютерів – це лише справа часу. Головне — пам’ятайте, що роутери з підтримкою Wi-Fi 6E на даний момент коштують дорожче за інших. Тому створення такої мережі може влетіти в копійчину. Та й провайдери найчастіше обмежують швидкість ще сильнішою. Тож доцільність використання Wi-Fi 6E у викликає великі питання.

Bluetooth у MacBook Air 15

А для більшої енергоефективності в MacBook Air 15 з’явиться Bluetooth 5.3 . Цей стандарт відрізняється підвищеною надійністю з’єднання і витрачає менше енергії, ніж попередні версії. Разом із Bluetooth 5.3 з’явиться і підтримка LE Audio , яка передбачає використання нового аудіокодека LC3. Завдяки його використанню якість звуку буде покращена при збереженні того ж бітрейту. Та й можна розраховувати на зменшення затримки.

Але головною можливістю LE Audio є підключення кількох сумісних навушників до джерела звуку. Нагадаю, що на пристрої Apple і зараз є така функція. Ось тільки працює вона з обмеженою кількістю навушників Beats та AirPods. Тут це буде працювати з усіма навушниками, що підтримують LE Audio.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.