Статті

Що буде, якщо комп’ютер під час оновлення Windows вимкнути

Share
Час читання: 3 хв.

На сьогоднішній день Windows є однією з найбільш широко використовуваних операційних систем у всьому світі. І незважаючи на те, що в ній досі є певна частка недоробок, корпорації Microsoft зазначають, що вони постійно надають оновлення для цієї операційної системи, які дозволяють її покращувати та вдосконалювати.

У цій статті я розповім вам, що може насправді може статися, якщо ви випадково або спеціально вимкнете комп’ютер з Windows 10 на етапі завантаження або встановлення оновлень або, якщо комп’ютер вимкнеться через перебої з живленням.

Що трапиться, якщо вимкнути комп’ютер під час оновлення Windows 10?

За ідеєю, як запевняють фахівці з Microsoft, встановлення більшості одержуваних оновлень Windows 10 має бути максимально швидким і зручним для користувача, але, насправді, не всі оновлення виходять такими.

Іноді трапляються такі випадки, коли в системі накопичується кілька оновлень, що може призвести до уповільнення процесу їх встановлення. Зазвичай, у таких ситуаціях, у користувача просто закінчується терпіння і під час інсталяції оновлень він може вимкнути свій комп’ютер, не чекаючи завершення процесу.

Наслідки, які можуть виникнути в операційній системі під час вимкнення або перезавантаження комп’ютера під час роботи з оновленнями, вже давно враховані розробниками Windows 10, але бувають і такі випадки, коли це може завдати непоправної шкоди.

До речі, ви знали, що будь-яке оновлення операційної системи Windows 10 проходить два етапи. Перший – це завантаження (завантаження) оновлення, а другий – його наступна установка.

Особливої ​​шкоди системі ви не завдасте, якщо вимкнете комп’ютер на етапі завантаження (завантаження) оновлення.

У цьому випадку може статися таке:

  1. Ваш комп’ютер створить резервну копію та збереже дані оновлення, які були завантажені до вимкнення. Далі, коли комп’ютер увімкнено, завантаження оновлення відновиться з місця, де його було перервано.
  2. В іншому випадку, дані оновлення, які були завантажені до вимкнення, будуть пошкоджені, і вашому комп’ютеру доведеться почати завантаження оновлення.

А ось, якщо ви вимкнете комп’ютер на етапі встановлення оновлення, то на вас можуть чекати неприємні сюрпризи.

У цьому випадку може статися таке:

1. Можливо, інстальоване оновлення не буде інстальовано до кінця і при наступному завантаженні системи це може спричинити збої або появу помилок. У більшості випадків, під час запуску Windows 10, після невдалого відключення комп’ютера під час інсталяції оновлень, вона зазвичай самостійно відновиться до початкового стану, тобто до моменту інсталяції оновлення.

2. У гіршому випадку ваша операційна система взагалі не зможе завантажитися і тоді вам доведеться встановлювати її заново.

Що буде, якщо під час оновлення Windows 10 вимкнути комп’ютер?

Моменти, в яких користувачі часто вимикають свій комп’ютер під час оновлення системи, зазвичай зустрічаються, коли екран оновлення начебто зависає на деякий час, створюючи враження, що нічого не відбувається.

У більшості випадків Windows 10 непогано справляється з такими ситуаціями. Зазвичай після повторного ввімкнення комп’ютера через пару хвилин повертається стандартний екран входу в систему, і ви отримуєте повідомлення про те, що поточне оновлення не вдалося завершити. Після цього, можна буде знову спробувати оновитися або залишити комп’ютер працювати далі.

На даний момент, розробники з Microsoft вже значно покращили і стабілізували процес оновлення Windows 10. Тепер, під час оновлень, система перевіряє цілісність і наявність критично важливих для Windows 10 файлів, які потрібні для її успішного завантаження, і при необхідності може замінити їх . Це дає гарантію того, що Windows завантажиться навіть після випадкового вимкнення комп’ютера.

Ніколи не варто забувати, що може піти щось не так… І в результаті неправильного поводження з комп’ютером під час роботи з оновленнями, ви можете отримати операційну систему, яка не зможе завантажитися. Тому, якщо ви бачите, що комп’ютер працює з оновленнями, краще не вимикати його раніше часу, а наслідувати пораду від Microsoft і дочекатися завершення роботи з оновленнями.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    iPhone SE 4: які нові функції з’являться в бюджетному iPhone

    Наступним iPhone насправді має бути iPhone SE 4, за винятком будь-яких затримок. Цей iPhone має…

    05.10.2024

    Google тестує верифікаційні галочки для сайтів у пошуковій видачі

    Видання The Verge повідомило про неанонсовану Google функцію пошуку, яку компанія зараз тестує. Йдеться про…

    05.10.2024

    Telegram випустив масштабне оновлення з новими функціями

    Telegram представив масштабне оновлення, яке включає безліч нових функцій і поліпшень. Тепер користувачі можуть надсилати…

    05.10.2024

    Браузер Arc Search з ШІ відкритий для бета-тестування

    Браузер Arc Search з інтегрованим штучним інтелектом тепер доступний користувачам Android у рамках відкритого бета-тестування.…

    05.10.2024

    Apple використовує OLED TDDI для створення тонкого iPhone 17 Air

    Apple, за чутками, готується випустити тонкий iPhone 17 Air, який буде схожим на iPad Pro…

    05.10.2024

    Telegram повідомив про рекордні навантаження на сервери: що відомо

    Популярний месенджер Telegram зазнає дуже серйозних навантажень. Причина - ситуація у ряді близькосхідних країн. Що…

    05.10.2024