Що буде, якщо комп’ютер під час оновлення Windows вимкнути

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На сьогоднішній день Windows є однією з найбільш широко використовуваних операційних систем у всьому світі. І незважаючи на те, що в ній досі є певна частка недоробок, корпорації Microsoft зазначають, що вони постійно надають оновлення для цієї операційної системи, які дозволяють її покращувати та вдосконалювати.

У цій статті я розповім вам, що може насправді може статися, якщо ви випадково або спеціально вимкнете комп’ютер з Windows 10 на етапі завантаження або встановлення оновлень або, якщо комп’ютер вимкнеться через перебої з живленням.

Що трапиться, якщо вимкнути комп’ютер під час оновлення Windows 10?

За ідеєю, як запевняють фахівці з Microsoft, встановлення більшості одержуваних оновлень Windows 10 має бути максимально швидким і зручним для користувача, але, насправді, не всі оновлення виходять такими.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Іноді трапляються такі випадки, коли в системі накопичується кілька оновлень, що може призвести до уповільнення процесу їх встановлення. Зазвичай, у таких ситуаціях, у користувача просто закінчується терпіння і під час інсталяції оновлень він може вимкнути свій комп’ютер, не чекаючи завершення процесу.

Наслідки, які можуть виникнути в операційній системі під час вимкнення або перезавантаження комп’ютера під час роботи з оновленнями, вже давно враховані розробниками Windows 10, але бувають і такі випадки, коли це може завдати непоправної шкоди.

До речі, ви знали, що будь-яке оновлення операційної системи Windows 10 проходить два етапи. Перший – це завантаження (завантаження) оновлення, а другий – його наступна установка.

Особливої ​​шкоди системі ви не завдасте, якщо вимкнете комп’ютер на етапі завантаження (завантаження) оновлення.

У цьому випадку може статися таке:

  1. Ваш комп’ютер створить резервну копію та збереже дані оновлення, які були завантажені до вимкнення. Далі, коли комп’ютер увімкнено, завантаження оновлення відновиться з місця, де його було перервано.
  2. В іншому випадку, дані оновлення, які були завантажені до вимкнення, будуть пошкоджені, і вашому комп’ютеру доведеться почати завантаження оновлення.

А ось, якщо ви вимкнете комп’ютер на етапі встановлення оновлення, то на вас можуть чекати неприємні сюрпризи.

У цьому випадку може статися таке:

1. Можливо, інстальоване оновлення не буде інстальовано до кінця і при наступному завантаженні системи це може спричинити збої або появу помилок. У більшості випадків, під час запуску Windows 10, після невдалого відключення комп’ютера під час інсталяції оновлень, вона зазвичай самостійно відновиться до початкового стану, тобто до моменту інсталяції оновлення.

2. У гіршому випадку ваша операційна система взагалі не зможе завантажитися і тоді вам доведеться встановлювати її заново.

Що буде, якщо під час оновлення Windows 10 вимкнути комп’ютер?

Моменти, в яких користувачі часто вимикають свій комп’ютер під час оновлення системи, зазвичай зустрічаються, коли екран оновлення начебто зависає на деякий час, створюючи враження, що нічого не відбувається.

У більшості випадків Windows 10 непогано справляється з такими ситуаціями. Зазвичай після повторного ввімкнення комп’ютера через пару хвилин повертається стандартний екран входу в систему, і ви отримуєте повідомлення про те, що поточне оновлення не вдалося завершити. Після цього, можна буде знову спробувати оновитися або залишити комп’ютер працювати далі.

На даний момент, розробники з Microsoft вже значно покращили і стабілізували процес оновлення Windows 10. Тепер, під час оновлень, система перевіряє цілісність і наявність критично важливих для Windows 10 файлів, які потрібні для її успішного завантаження, і при необхідності може замінити їх . Це дає гарантію того, що Windows завантажиться навіть після випадкового вимкнення комп’ютера.

Ніколи не варто забувати, що може піти щось не так… І в результаті неправильного поводження з комп’ютером під час роботи з оновленнями, ви можете отримати операційну систему, яка не зможе завантажитися. Тому, якщо ви бачите, що комп’ютер працює з оновленнями, краще не вимикати його раніше часу, а наслідувати пораду від Microsoft і дочекатися завершення роботи з оновленнями.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.