Чому відключається Wi-Fi на ноутбуці

Wi-Fi використовується повсюдно, і це дійсна зручна технологія бездротової мережі, за якою можна підключати будь-які пристрої, чи то персональний комп’ютер, ноутбук, смартфон, планшет та ін. Проте, нерідко власники саме ноутбуків стикаються з проблемою відключення вай-фай на пристрої. Причин тому може бути кілька і в рамках цієї статті постараємося відповісти на питання, чому відключається вай фай на ноутбуці.

Заряд акумулятора та режим економії

Налаштування енергозбереження на ноутбуці нерідко є основною причиною відключення вай-фай. З огляду на те, що ноутбук є мобільним комп’ютером, від виробника може бути встановлено зниження енергоспоживання на користь автономності пристрою. Для цього потрібно змінити налаштування енергоспоживання ноутбука:

1. У «Панелі управління» знаходимо розділ «Електроживлення».

2. Далі відкриваємо вкладку “Налаштування схеми електроживлення”.

3. У додаткових параметрах у параметрах адаптера бездротової мережі встановлюємо значення «Максимальна продуктивність», після чого зберігаємо зміни.

Сигнал мережі та Wi Fi роутер

Перш ніж приступати до серйозніших заходів, перевірте інтернет з’єднання. Це можна зробити за допомогою спеціальних сервісів, яких багато в інтернеті. Якщо отримані значення скачування та завантаження відрізняються від заявлених провайдером, ймовірно, проблема виключно з його боку.

Також, проблему відключення вай фаю на ноутбуці можна спробувати вирішити перезавантаженням роутера. Увійдіть у налаштування, для чого введіть в адресному рядку браузера 192.168.0.1 або 192.168.1.1 і знайдіть розділ “Перезавантаження”, після чого підтвердіть операцію.

Несправність модуля Wi-Fi

Якщо попередні варіанти не допомогли усунути проблему, ймовірно, несправність може бути викликана неполадками самого модуля бездротової мережі Wi-Fi. У цьому випадку доведеться розібрати пристрій, щоб отримати доступ безпосередньо до самого модуля вай-фай.

Далі можливий один із двох варіантів:

1. Якщо раніше ви обслуговували ноутбук, ремонтували або модернізували, можливо не до кінця підключили один з проводів. До речі, ця проблема має масовий характер.

2. Якщо ноутбук не обслуговувався і не розбирався, швидше за все сам модуль вай фай став непридатним. Єдиний спосіб вирішення проблеми, чому відключається Wi Fi на ноутбуці, полягає в подальшій покупці та заміні модуля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.