Забрати подряпини з екрану смартфона. Міфи та реальність

Подряпини на екрані смартфона погіршують його зовнішній вигляд і псують настрій власнику. Телефон одразу падає в ціні. Багато хто користується захисними плівками та склом, але подряпини можуть з’явитися ще до їх приклеювання. До того ж такий захист подобається не всім. Існує кілька способів, за допомогою яких можна впоратися з подряпинами, але далеко не всі їх безпечні. Важливо не застосовувати методи, здатні завдати шкоди пристрою, негативно вплинути на властивості екрану.

Зубна паста

Існує думка, що протирання екрану смартфона (головне, щоб вона не була гелієвою) допомагає впоратися з подряпинами. Дисплей дійсно стає глянсовішим, але в деяких випадках може утворюватися матовий наліт. Спробувати цей спосіб можна, але позитивного результату не гарантовано.

Ластик

Багато хто позбавляється подряпин на екрані смартфона за допомогою гумки. Якщо терти дефект приблизно хвилину спочатку в одному напрямку, а потім в іншому, гумка розм’якшиться і заповнить порожнину подряпини своїми частинками. Але немає гарантії, що проблема вирішиться повністю. При виборі цього методу важливо не чинити на гумку надмірного тиску, а ось рухи по екрану повинні бути швидкими.

Поліролі для авто

Віски та креми для автомобільних фар також застосовуються для боротьби з подряпинами. Це хороший спосіб відновлення пошкодженого скла. Загвоздка в тому, що автомобільні фари не такі вимогливі до прозорості, на телефоні будуть помітні навіть незначні помутніння. Спосіб загалом можна назвати робітником.

Харчова сода

Розчин на основі соди та води для видалення подряпин з екрана телефону краще не застосовувати. Рідка суміш може проникнути всередину корпусу, наприклад, через динаміки і завдати шкоди гаджету.

Кокосова олія

Інтернет запевняє, що кокосова олія здатна впоратися з будь-якою проблемою, але проти подряпин вона не є ефективною.

Кукурудзяний крохмаль

Крохмаль із картоплі, змішаний із водою, подряпини не прибере. Але користь від такого засобу все ж таки є – екран почне блищати. Головне, щоб суміш не проникла всередину пристрою та не вивела його з ладу.

Пральний порошок

Пральні порошки мають легку абразивну дію, але для видалення подряпин їх краще не застосовувати. Їх використання може призвести до появи нових дефектів.

Вазелін

Застосування вазеліну для усунення подряпин затія не найвдаліша, дисплей стане липким, користі від цього засобу немає.

Наждачний папір

Ще один небезпечний спосіб боротьби з подряпинами. Без належної вправності це лише посилить ситуацію, що призведе до появи нових дефектів.

Є й зовсім екзотичні способи ліквідації подряпин з екранів смартфонів, наприклад, застосування бананової шкірки. Це виглядає зовсім дивно. Подібна спроба вирішити проблему марна, дефекти нікуди не подінуться.

Поява подряпин на екрані смартфона простіше запобігти, ніж потім займатися їх усуненням. Не носіть гаджет в одній кишені з ключами та дрібницями, періодично протирайте екран м’якою тканиною, користуйтеся захисними плівками та склом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.