Чи потрібно вимикати приставку зі Смарт ТВ на ніч

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Асортимент розумних гаджетів настільки широкий, що іноді вони дають друге життя застарілим речам. Ось, наприклад, здавалося б: що можна зробити із звичайним телевізором? Тільки перепродати за символічною ціною на інтернет-майданчику або викинути на смітник. Але досить купити недорогу Андроїд-приставку — і ось старий пристрій буквально починає жити новим життям! Стрімінгові сервіси, YouTube, ігри та просто корисні програми — все це моментально стає доступним на телевізорі. Але питання: а чи потрібно відключати приставку зі Смарт ТВ на ніч? Скільки енергії вона взагалі витрачає? Постараємося відповісти на ці запитання у нашій статті.

Чимало користувачів переживають за збереження своїх пристроїв, тому їх хвилює цілком резонне питання: а чи потрібно відключати Андроїд-приставку з розетки ? Тут є кілька варіантів.

Як вимкнути Андроїд приставку

Є кілька способів вимкнути приставку на ТВ. Найпростіший – залишити її і телевізор у включеному стані. Система просто запустить заставку (якщо вона увімкнена), а при першому торканні кнопки пульта знову поверне вас туди, де ви зупинилися. Час бездіяльності налаштовується вручну в Налаштуваннях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Можна вимкнути саму приставку із комплектного пульта. Вона перейде в режим зниженого енергоспоживання і почне працювати знову, коли ви увімкнете.
  • При вимиканні телевізора з пульта, приставка залишиться в тому ж стані, в якому ви залишили її, оскільки подача енергії не зупиниться. Увімкнувши телевізор, ви, швидше за все, побачите заставку, що працює.
  • Зверніть увагу, що якщо підключити Android-приставку до телевізора через USB як джерело живлення, то при вимиканні телевізора вона також повністю відключатиметься. Тобто, при повторному включенні ви побачите логотип виробника та Android TV, а система підвантажуватиметься заново.

Останній спосіб не дуже зручний, тому краще підключити ТВ-приставку до розетки , щоб вона не залежала від живлення телевізора. З іншого боку, це дозволяє не залишати її ввімкненою зайвий раз: індикатор, що світиться, який є у багатьох моделей, не буде мерехтіти посеред ночі в темній кімнаті.

Чи варто відключати приставку зі Смарт ТВ

Справді, адже висока ймовірність перегріву чи витрати енергії, яка справді є. Хтось необачно вважає, що приставка Smart TV не вимикається , але насправді вона просто переходить у режим сну.

У ньому приставка буде доступною для оновлень і прискорить завантаження контенту, оскільки вона буде активна у фоновому режимі: по суті вона простоюватиме як телевізор на Android TV. Отже, відключати приставку зі Смарт ТВ не варто , якщо користуєтеся нею більше одного разу на тиждень. Подумайте самі: якщо так постійно робити, то це буде незручно для вас. Системі потрібно буде підвантажуватись заново, а це займає деякий час.

Крім того, програми будуть закриватися і при підключенні знову завантажуватимуть дані, витрачати трафік. Виростає і навантаження на залізо в приставці, яке, будемо відвертими, не топове як у смартфонів. Але відключати приставку потрібно хоча б раз на тиждень. Але навіщо? Все просто.

  • Перезавантаження системи корисне при частому використанні: вона дозволяє скинути помилки та перезапустити пристрій.
  • Відключити розетку, щоб уникнути перегріву варто, якщо їдете більш ніж на тиждень або просто не користуєтесь телевізором.
  • Приставка витрачає мінімальну кількість енергії навіть у режимі очікування — як і зарядник у розетці. Потужність в середньому становить 5 Вт: залежно від регіону, це допоможе заощадити близько 100 гривень за рік. За ці гроші можна купити хороший кабель Type-C на АліЕкспрес!

А чи потрібно відключати Андроїд-приставку на ніч ? Це залежить від ваших уподобань. Зазвичай умовний Xiaomi Mi TV Stick взагалі не чіпають і залишають його підключеним до телевізора. Виймати його з роз’єму HDMI не потрібно, якщо користуєтеся щодня: це можна порівняти з тим, якщо постійно вимкнути телевізор на Android TV з розетки — про це ми нещодавно розповідали. Достатньо лише вимкнути сам телевізор із пульта, а приставка сама перейде в режим очікування і витрачатиме мінімум енергії.

А ось при тривалій відсутності я рекомендував би все ж дістати її з роз’єму телевізора. Так ви заощадите трохи електроенергії, знизите знос комплектуючих і шанс того, що її випадково відламають свійські тварини.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.