Статті

Чи правда, що ОС Windows 7 “померла” остаточно

Share
Час читання: 2 хв.

Нещодавно Microsoft заявили, що 7-а версія Windows більше не працюватиме. Понад те, попередили, що ця ОС невдовзі взагалі перестане існувати. Потім з’ясувалося, що страх мільйонів користувачів передчасний і все не так уже й страшно. То що сталося з ОС і як закінчується «життя» пристрою?

Працює чи ні?

Як приклад, візьмемо порівняно старенький смартфон. Він працював, дзвонив, відправляв та отримував повідомлення в месенджері. При цьому можна стверджувати, що пристрій не працює. Чому? Тому що після оновлення програми, вона виявилася заблокованою через несумісність останньої версії програми з ОС пристрою. Інша проблема – коли ОС не оновлювали. Програма перестає працювати тільки через те, що на пристрої занадто стара версія. Оновлення потрібно завантажувати регулярно, щоб подібних «поломок» не було.

Схожа ситуація з не останніми ноутами. Користувач, який звик до тих чи інших функцій, вважає поломкою неможливість входити до деяких програм або послуг. Однак це несправність, а нездатність компонентів пристрою повноцінно працювати з сучасними ресурсами. Тут проблема у слабкому «залізі», яке просто не подужає «важкі» програми або роботу в режимі багатозадачності.

Слабка чи застаріла «начинка» та неактуальне ПЗ, це рівнозначні проблеми, які справляють враження несправності пристрою.

Windows 7 жива?

Почали з часткових обмежень, але із січня цього року підтримка цієї ОС офіційно закінчилася. Перспективи були зрозумілими, коли оновлення перейшли у платний формат. Виходить, що користувачі мали або корпоративну версію, або піратську. У другому випадку всі оновлення були такими ж неліцензійними.

За статистикою, на 2022 рік у нашій країні було не менше 20% ПК із Windows 7. Як ви розумієте, не всі вони корпоративної версії. Звісно, ​​є компанії, для яких 100 доларів за офіційну підтримку виробника – це є прийнятним. Інші ж перейшли на новіші або зламані версії суто через фінансову сторону питання. Якщо немає ні тієї, ні іншої можливості, то користувалися тим, що є, навіть без оновлень безпеки.

За даними тієї ж статистики, частка Windows 7 трохи підросла (з 18%), а ось частка 10 версії знизилася. Про світові показники судити не будемо, але щодо нашої країни, то така нелогічність пов’язана з політичними струсами.

Знаєте, що нерідко штовхає користувачів на перехід до новішої версії ОС? Ігри. Багато хто з них просто не працює на застарілій сімці.

Так що говорити про “смерть” Windows 7 рано, адже користувачів, які поки не готові від неї відмовлятися ще достатньо.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Windows
  • Останні записи

    Samsung інтегрує у свої телевізори штучний інтелект

    Samsung анонсувала телевізори з інтегрованим штучним інтелектом (ШІ), який дозволить користувачам керувати пристроями розумного будинку…

    05.10.2024

    Глава Epic Games Тім Суїні заявив про падіння інтересу до ААА-ігор

    Глава Epic Games, Тім Суїні, заявив, що сучасні ААА-ігри не відповідають очікуванням гравців, що негативно…

    05.10.2024

    У 2024 році більше половини смартфонів оснащено камерами вище 50 Мп

    У 2024 році якість камер у смартфонах досягла нового піку, про що свідчить звіт Counterpoint…

    05.10.2024

    Не тільки павербанк і ліхтар: 5 корисних речей для блекаутів

    На випадок перебоїв з електропостачанням важливо запастись зарядом акумуляторів і надійним зв'язком. Знадобиться павербанк для…

    05.10.2024

    DxOMark: дисплей iPhone 16 Pro Max гірший, ніж у попередніх моделей iPhone 15 Pro та Pro Max

    Фахівці DxOMark оцінили екран iPhone 16 Pro Max після оцінки камери. Що ще відомо про…

    05.10.2024

    Valve представила дані про обладнання, яке використовують гравці Steam

    У вересні 2024 року компанія Valve опублікувала дані про те, яке обладнання використовують користувачі Steam.…

    05.10.2024